Διονύσης Δεσύλλας

Ο αποφασισμένος Γιαννακόπουλος, ο ρόλος της κυβέρνησης και η νέα Παναθηναϊκή πραγματικότητα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξελίξεις που έρχονται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη διάθεση της κυβέρνησης να βοηθήσει ώστε ο Σύλλογος να γυρίσει, επιτέλους, σελίδα.

Του Διονύση Δεσύλλα

Στις 12 Φεβρουαρίου, μέσω αυτής εδώ της διαδικτυακής γωνιάς, είχαμε κάνει αναφορά για τα σενάρια για αλλαγή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται για την "επόμενη μέρα" στο ποδοσφαιρικό - και όχι μόνο - τμήμα, αλλά και γενικότερα στον Σύλλογο. Το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της LiveSport και του Βασίλη Βέργη, σχετικά με την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ, αλλά και την ΠΑΕ, προχωράει ακόμη περισσότερο την υπόθεση και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε, πλέον, σε ένα στάδιο τελικής ευθείας, προκειμένου να αλλάξουν, όχι απλά πολλά, αλλά όλα στον Σύλλογο, σε κάθε επίπεδο.

Οπως θα έχετε διαβάσει, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει προτείνει να πάρει το ΟΑΚΑ, ώστε να το αξιοποιήσει σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά και εμπορικές χρήσεις, έχει μαζί του ξένα funds, στα οποία υπάρχουν μέσα και Έλληνες και σε περίπτωση που συμβεί αυτό είναι αποφασισμένος να κάνει το μπάσιμο την ΠΑΕ και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός Παναθηναϊκού μεγάλου σε κάθε επίπεδο και φυσικά στην... ανάσταση της ταλαιπωρημένης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η συζήτηση δεν είναι, φυσικά, τωρινή. Εδώ και περίπου τρεις μήνες υπάρχουν οι επαφές και μάλιστα όσο περνούσε ο καιρός, άνθρωποι που είναι κοντά στους κυβερνώντες, εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι η υπόθεση μπορεί να πάει καλά, δίχως, φυσικά, να αιθεροβατούν. Πλέον, φτάνουμε σε μια φάση, στην οποία η αισιοδοξία ίσως να αποδειχθεί σωστή και το όνειρο να γίνει, επιτέλους, μια... Παναθηναϊκή πραγματικότητα.

Καλώς ή κακώς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι όχι απλώς η ελπίδα για το "αύριο" του Παναθηναϊκού, αλλά και ο μοναδικός - σε τούτη τη συγκυρία - που μπορεί να χαράξει ένα μεγάλο πλάνο για τον Σύλλογο και να τον αναγεννήσει από τις στάχτες του. Έχει το όραμα, έχει τη γνώση, έχει τους απαιτούμενους ανθρώπους να προχωρήσουν (όπως έχουν κάνει) με σοβαρότητα τις επαφές και για να μην το πολυλογούμε, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ (με τα σωστά του και τα λάθη του, όπως έχουμε αναλύσει και σε παλαιότερο κείμενο) δεν είναι απλώς μια λύση για την ομάδα, αλλά η ευκαιρία για πραγματική αλλαγή σελίδας και δημιουργία ενός μεγάλου Παναθηναϊκού ξανά.

Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και τα πάντα, πια, εξαρτώνται από την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του, μαζί φυσικά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, έχουν τη διάθεση να το τολμήσουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή, παίρνοντας φυσικά ανταποδοτικά οφέλη ως Πολιτεία (θα δούμε σε ποια μορφή). Το γεγονός ότι ο κ. Βασιλειάδης επιβεβαιώνει στον ΣΠΟΡ FM το ρεπορτάζ της livesport και του Βσίλη Βέργη, δείχνει ότι πιθανότατα κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά. Το γεγονός, επίσης, ότι από την πλευρά Γιαννακόπουλόυ δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση και τηρείται σιγή ιχθύος, είναι θετικό, διότι φαίνεται πως δεν πρόκειται για κάποιο "πυροτέχνημα". Μέχρι, φυσικά, να γίνουν γνωστά τα πάντα με επίσημο τρόπο, οφείλουμε να είμαστε συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας.

Το δεδομένο είναι ότι πάμε για ένα διάστημα σημαντικών εξελίξεων για τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να περιμένουμε αν θα μπει το νερό στο αυλάκι. Η βάση έχει μπει, η πρόταση είναι απολύτως σοβαρή το επόμενο δίμηνο θα είναι γεμάτο πράσινη επικαιρότητα, με την ελπίδα όλων να υπάρξει θετικό φινάλε. Είπαμε, ο Γιαννακόπουλος είναι πιο αποφασισμένος. Και ξέρουμε οι περισσότεροι τι συμβαίνει ότι ο συγκεκριμένος έχει βάλει κάτι ως στόχο. Τον λόγο, εδώ και μέρες, έχει η κυβέρνηση. Υπομονή, με χαμηλούς τόνους και ό, τι είναι να συμβεί, θα συμβεί σύντομα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x