Διονύσης Δεσύλλας

Ο Δώνης που δεν κρύβεται και το «αύριο» του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για όσα ουσιαστικά είπε ο Γιώργος Δώνης για το «αύριο» του Παναθηναϊκού και αναφέρεται στην επόμενη μέρα.

Η χθεσινή συνέντευξη του Γιώργου Δώνη στην «Αθλητική Κυριακή» δεν ήταν απ’ αυτές τις στημένες, τις ξερές. Δεν ήταν από τις τοποθετήσεις ανθρώπων του ποδοσφαιρικού χώρου που γίνονται απλώς για να… γίνονται. Τα όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχαν ουσία, περιεχόμενο και το κυριότερο ήταν αληθινά. Ο κόουτς της ομάδας δεν έχει μάθει να κρύβεται κι αυτό έκανε και χθες. Μίλησε σχεδόν για τα πάντα και ανέλυσε με ρεαλιστικό τρόπο το «αύριο» του «τριφυλλιού».

Αρχικά, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ατάκα του περί πωλήσεων. «Κατά την άποψή μου πρέπει να πουληθεί παίκτης για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι», τόνισε. Αυτό σημαίνει ότι, όπως πρόσθεσε και αργότερα ο ίδιος, όλοι έχουν την τιμή τους. Μπορεί από τον Παναθηναϊκό να μη βγαίνουν στην αγορά με… απελπισία για να πουλήσουν ποδοσφαιριστή, όμως, συζητούν τα πάντα αρκεί να ικανοποιηθούν στο οικονομικό κομμάτι.

Ο Δώνης δεν απέφυγε να μιλήσει και για τον Γιάννη Μπουζούκη. Μιλάμε, άλλωστε, για το πιο hot όνομα αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Μπενφίκα και ΠΑΟΚ τον θέλουν, ενώ αρκετοί σύλλογοι τον παρακολουθούν. Σύμφωνα με τον κόουτς, ο Μπουζούκης θα πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό για να εξελιχθεί κι αυτός και η ομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να τον πουλήσει με ένα ποσό κοντά στο 1,5 ή στα 2 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ενδιαφέρεται για τον νεαρό θα πρέπει να τα… σκάσει. Το είχαμε γράψει σε αυτήν την ιστοσελίδα στις 28/3. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, ο Παναθηναϊκός δε θα δώσει τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή του φτηνά όπως έκανε στο παρελθόν.

Όσο για την επόμενη μέρα και το πώς θα κινηθεί το «τριφύλλι», ο Δώνης επανέλαβε ότι η αξιολόγηση και ο σχεδιασμός δεν έχουν γίνει ακόμη, καθώς άπαντες περιμένουν την αδειοδότηση, αλλά και το ύψος του μπάτζετ. Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι η ομάδα θα κοιτάξει για περιπτώσεις παικτών (4-5 και όχι παραπάνω), καλύτερες απ’ αυτές που υπάρχουν τώρα. Ο στόχος θα είναι να γίνει πιο ποιοτικό το ρόστερ και να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές ικανοί, αλλά και με παραστάσεις, προκειμένου να κάνουν πιο ανταγωνιστική την ομάδα.

Σχετικά με την εξυγίασνη, ισχύουν όλα όσα έχουν αναφερθεί. Τριετές πλάνο, μηδενισμός των χρεών και βλέπουμε. Όλα αυτά, φυσικά, με τα τωρινά δεδομένα και την υπάρχουσα διοίκηση. Αν αύριο – μεθαύριο υπάρχει η όποια αλλαγή σκυτάλης (κάτι τέτοιο, πάντως, τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ως ενδεχόμενο), οι συζητήσεις αλλάζουν…

Η χρονιά που θα έρθει, θα αρχίσει με καλύτερο τρόπο για την ομάδα. Ούτε -6 θα υπάρχει, «κανονικές» μεταγραφές θα μπορούν να γίνουν και σιγά – σιγά το «τριφύλλι» θα προχωράει για ένα «καλύτερο αύριο». Φυσικά, τα παραπάνω είναι καλά και θετικά, αλλά δεν αρκούν. Το έχουμε γράψει ξανά: Απαιτούνται κι άλλα για να μεγαλώσει το κλαμπ και κυρίως όραμα για μια ΠΑΕ ανεβασμένη σε κάθε επίπεδο. Για να φτάσουμε, όμως, σε ένα τέτοιο αναγκαίο και επιθυμητό απ’ όλους σημείο, θα πρέπει ή να ακολουθηθεί ο δύσκολος δρόμος της εξυγίανσης ή να βρεθεί νέος επενδυτής. Προς το παρόν, πάμε με την πρώτη περίπτωση…

Ενισχυμένες αποδόσεις* από το Pamestoixima.gr στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουν. με σκορ 0-1 ή 0-2 ή 1-2. *Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x