Διονύσης Δεσύλλας

Ο Γιοβάνοβιτς άρχισε ήδη δουλειά για τη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον επόμενο προπονητή του και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας που οφείλει να μπει σε διαδικασία πρωταθλητισμού. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Το αναμενόμενο έγινε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Εξ’ αρχής ο Σέρβος προπονητής ήταν πρώτος στη λίστα. Υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις. Ωστόσο, αυτός είχε ξεχωρίσει. Ο 58χρονος ήταν το φαβορί, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Το τριφύλλι συμφώνησε σε όλα μαζί του, οι ανακοινώσεις θα γίνουν την 1η Ιουνίου, αλλά η δουλειά έχει ήδη αρχίσει.

*Ο Σέρβος έχει μπροστά του ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και ταυτόχρονα μια τεράστια πρόκληση. Να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό μια ομάδα ισχυρή. Ένα κλαμπ που θα διεκδικεί με αξιώσεις τίτλους. Ένα σύνολο θα… βάλει μέσα του το μικρόβιο του πρωταθλητισμού και δε θα έχει ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και μέχρι εκεί. Φυσικά, αυτά δεν μπορούν να συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε είναι αποκλειστικά «έργο» του προπονητή. Απαιτούνται κι άλλα στο κλαμπ, τα οποία έχουνε τονίσει. Πρέπει, όμως, από… χθες να μπουν οι βάσεις για κάτι τέτοιο. Το έχουμε αναφέρει ξανά: Άλλος χρόνος δεν υπάρχει.

*Σε ό, τι έχει να κάνει με το προφίλ του Γιοβάνοβιτς, μιλάμε για έναν τεχνικό που αρέσκεται στο να έχει αρκετές «εξουσίες». Όχι όλες, αλλά δεν είναι ο προπονητής που θα κάνει μόνο τα βασικά. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα, που λατρεύει την πειθαρχία, θέλει «δυνατά» αποδυτήρια και φτιάχνει ομάδες με έμφαση στη δημιουργία και την κατοχή, όχι όμως και… σκορποχώρι. Του αρέσει το ποδόσφαιρο της πρωτοβουλίας, αλλά με «σφικτή» ανασταλτική λειτουργία. Αν θέλετε, έχει μια… τετράγωνη ποδοσφαιρική λογική.

*Ο ίδιος έχει άποψη για το ρόστερ (έχει δει παιχνίδια), γνωρίζει τις αδυναμίες και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πέρα από την ενίσχυση (αναμένεται αύξηση μπάτζετ), θα έχουμε μια σημαντική εκκαθάριση. Αρκετοί παίκτες θα μείνουν εκτός πλάνων και η διοίκηση (μαζί με το τιμ που θα στελεχωθεί, εκτός απροόπτου), θα έχει το δύσκολη έργο των αποδεσμεύσεων, είτε με τη μορφή της λύσης της συνεργασίας, είτε με δανεισμούς, είτε ιδανικά με πωλήσεις.

*Το καλοκαίρι που έρχεται θα έχει πολλά για την ομάδα. Τόσο σε ειδήσεις (μεταγραφές, αποχωρήσεις) , όσο και σε… πίεση. Ποτέ ξανά τα τελευταία χρόνια δεν ερχόταν μια σεζόν με τόσα πολλά «πρέπει» και με υποχρέωση την αλλαγή σελίδας και την «άνοδο» σε κάθε επίπεδο. Σε ποδοσφαιρική ποιότητα, σε νοοτροπία, σε φιλοσοφία, σε πνεύμα ομάδας που επιβάλλεται να μπει σε διαδικασία πρωταθλητισμού. Τώρα, όλα αυτά θα υπάρχουν, στην «εποχή Γιοβάνοβιτς» για τον Παναθηναϊκό. Και για να είμαστε ειλικρινείς και ακριβείς: Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x