Διονύσης Δεσύλλας

Ο κορυφαίος Αλεξανδρόπουλος, ο Πέρες που μεταμόρφωσε το κέντρο και ο σοβαρός Κώτσιρας

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας.

*Το φιλικό προετοιμασίας του Παναθηναϊκού με την Άλ Τααβόν είχε, όπως ήταν αναμενόμενο, θετικά και αρνητικά. Απολύτως λογικό. Μιλάμε για την πρώτη αναμέτρηση του τριφυλλιού για φέτος, τη στιγμή που διανύουμε το 1/3 της πράσινης προετοιμασίας στο Χορστ και ενώ αναμένουμε αρκετές μεταγραφές και μάλιστα ποδοσφαιριστών... ενδεκαδάτων όπως λέμε.

*Αυτό που δεν άρεσε ήταν, κυρίως, η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί το τριφύλλι είχε προβλήματα. Πιέστηκε, δεν κρατούσε μπάλα, δεν αναπτυσσόταν σωστά, με εξαίρεση μια - δυο περιπτώσεις και φυσικά τη φάση του γκολ και έκανε εύκολα λάθη. Από ένα τέτοιο προήλθε και το τέρμα των αντιπάλων. Ειδικά στο διάστημα 10' - 30' η κατάσταση ήταν δύσκολη. Οχι σε επίπεδο ευκαιριών της Αλ Τααβόν, αλλά στο κομμάτι της κυκλοφορίας και της κατοχής.

*Αυτό έκανε έξαλλο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πότε μιλούσε στους παίκτες του πάγκου του για να τους δείξει τι δεν πάει σωστά και πότε έβαζε τις φωνές στους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν. "Ηλία, Ηλία, τι κάνεις; Γιατί γυρίζεις την μπάλα στα στόπερ; Μπροστά η μπάλα", ήταν μια από τις ατάκες του κόουτς στον Χατζηθεοδωρίδη έπειτα από ένα λάθος του. Φωνές έβαλε και στον Μαουρίσιο να καλύπτει καλύτερα τον χώρο, ιδιαίτερα σε μια φάση που ο Βραζιλιάνος (δεν είχε καλή εμφάνιση) καθυστέρησε να επιστρέψει στο σημείο που έπρεπε.

*Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση ήταν διαφορετική. Εκεί το τριφύλλι πήρε... τα πάνω του. Κυκλοφορούσε καλύτερα, έπαιξε ορθολογικά, έβγαλε φάσεις, με κυριότερη το δοκάρι του Ιωαννίδη και κυριαρχησε επί των αντιπάλων. Δε δέχθηκε φάσεις, παρά το γεγονός ότι στα στόπερ έπαιζε ο νεαρός Σιδεράς και ο Σερπέζης που είναι χαφ.

*Σε ατομικό επίπεδο ο Αλεξανδρόπουλος ήταν ο κορυφαίος. Είχε πολλά τρεξίματα, ωραίες ατομικές ενέργειες με κυριότερη αυτή του δευτέρου ημιχρόνου όταν έκλεψε την μπάλα και προτού μπει στην περιοχή από αριστερά πήρε φάουλ. Ο νεαρός χαφ ήταν παντού με ενέργεια, σωστές επιλογές και δυναμισμό. Ο Πέρες ήταν επίσης εξαιρετικός. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε προς το καλύτερο την ομάδα. Ηταν ψύχραιμος, απλός στο παιχνίδι του, έπαιζε δυνατά όποτε χρειαζόταν και μοίραζε την μπάλα όπως έπρεπε. Στους διακριθέντες ήταν επίσης ο Κώτσιρας που αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο (το πρώτο) είχε σοβαρή εμφάνιση. Δεν έκανε πολλά ανεβάσματα, αλλά όποτε χρειάστηκε αυτά ήταν επιτυχημένα. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός και έβγαζε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Καλή εμφάνιση είχαν, επίσης, οι Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Χουάνκαρ.

Επόμενο φιλικό για την ομάδα είναι αυτό με την Άλμααρ την Κυριακή στις 17:00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x