Stoiximan Super League

Δυσκολίες στο πρώτο, ανεβασμένος στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους Αλεξανδρόπουλο και Πέρες

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Αλ Τααβόν στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Αλ Τααβόν στο πρώτο του φιλικό ματς στο Χορστ της Ολλανδίας. Οι «πράσινοι» είχαν καλά και κακά διαστήματα, έδειξαν κάποια πρώτα σημάδια της δουλειάς τους, κυρίως στο διάστημα 45'-60' στο κομμάτι της ανάπτυξης, έδειξαν ότι θέλουν δουλειά στο πρέσινγκ, αλλά και στη διάρκεια για την κατοχή, την επιθετικότητα και την κυκλοφορία και φυσικά φάνηκε ότι η μεταγραφική ενίσχυση που θα γίνει είναι απαραίτητη και αυτονόητη.

Το γκολ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σημείωσε ο Χατζηθεοδωρίδης με ωραίο σουτ έπειτα από ενέργεια του Μακέντα, ενώ για τους Σαουδάραβες σκόραρε για την ισοφάριση ο Ταβάμπα.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε ο Αλεξανδρόπουλος, ενώ καλή εμφάνιση είχαν οι Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης και Πέρες, ο οποίος απλοποιούσε το παιχνίδι της ομάδας όποτε χρειαζόταν.



Στο μυαλό του κόουτς

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας απέναντι στην Αλ Τααβόν της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε με ένα 4-2-3-1. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Ρόμπι και Χατζηθεοδωρίδη. Στα χαφ ήταν οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, αριστερά ο Βιγιαφάνιες, δεξιά ο Σαβιέρ και πίσω από τον Μακέντα ο Καρλίτος.

Το ματς

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πιο δυναμικά το παιχνίδι και στο 5' άγγιξαν το γκολ, όταν από φάουλ του Βιγιαφάνιες, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι Σαουδάραβες απάντησαν όταν το σουτ του Γιαζίντ βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και πέρασε άουτ.

Ακολούθησε ένα 20λεπτο στο οποίο το «τριφύλλι» αμυνόταν σωστά, αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να αναπτυχθούν. Οι Σαουδάραβες πίεζαν ψηλά και σε συνδυασμό με το δυνατό τους παιχνίδι, δεν επέτρεπαν εύκολα στους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχουν την κατοχή.

Από το ημίωρο και μετά η εικόνα άλλαξε. Οι «πράσινοι» πήραν την μπάλα, άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια κυρίως από δεξιά, με τον Κώτσιρα να είναι σταθερότατος σε ανασταλτικό επίπεδο και σωστός όποτε χρειαζόταν πιο επιθετικά. Στο 36' χάθηκε η δεύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν από κόρνερ του Σαβιέρ από δεξιά ο Καρλίτος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο τερματοφύλακας απομάκρυνε με τα πόδια.



Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Βιγιαφάνιες από αριστερά έδωσε στον Μακέντα, ο Ιταλός με ωραίο τρόπο τσίμπησε την μπάλα για τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος με ωραία κάθετη κίνηση από τα όρια της περιοχής σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το προβάδισμα, όμως, δεν διατηρήθηκε αρκετά για το τριφύλλι. Στο 40' έγινε λάθος απομάκρυνση από τον Ρόμπι, η μπάλα έπειτα από κάθετη έφτασε στον Ταβάμπα μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η ενδεκάδα άλλαξε κατά πολύ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στα στόπερ οι Σερπέζης, Σιδεράς. Δεξιά ο Σάντσες και αριστερά ο Χουάνκαρ. Στα χαφ ήταν οι Πέρες, Αλεξανδρόπουλος , στα άκρα οι Ενγκμπακοτό και Μπουζούκης, και πίσω από τον Ιωαννίδη ο Σανκαρέ.



Οι «πράσινοι» κέρδισαν στο 55' ένα φάουλ από αριστερά από ένα κλέψιμο του Αλεξανδρόπουλου και κούρσα από το αριστερά. Ο Ενγκμπακοτό το εκτέλεσε απευθείας από δύσκολη γωνία και ανάγκασε τον αντίπαλο γκολκίπερ με δυσκολία να πετάξει την μπάλα σε κόρνερ. Σε εκείνο το σημείο ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Αθανασακόπουλο αντί του Αλεξανδρόπουλου που ήταν από τους κορυφαίους.

Στο 60' το «τριφύλλι» έχασε και άλλες ευκαιρίες, πρώτα με τον Ενγκμπακοτό, όταν ο τελευταίος σούταρε και η μπάλα κόντραρε για να καταλήξει κόρνερ. Η φάση αυτή έγινε από ωραία εναλλαγή της μπάλας από αριστερά με Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό και Χουάνκαρ, κάτι που έκανε τους περίπου 30 φιλάθλους που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση να χειροκροτήσουν. Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άγγιξε το γκολ, όταν από κοντά ο Ιωαννίδης πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα είχε ανεβάσει την απόδοσή του. Είχε καλή κυκλοφορία από τον άξονα και από τα πλάγια, κυρίως από αριστερά, έβγαζε σκληράδα και δεν επέτρεπε στην Αλ Τααβόν να πάρει την κατοχή και να απειλήσει την «πράσινη» εστία.



Στο 70' ο Καμπετσής πέρασε αντί του Μπουζούκη (είχε χάσει κάποιες προπονήσεις για αυτό αγωνίστηκε λίγο). Ο νεαρός άσος αγωνίστηκε στο αριστερό εξτρέμ και δεξιά πήγε ο Ενγκμπακοτό, χωρίς το σύστημα να αλλάξει.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με την Αλ Τααβόν να χάνει μια ευκαιρία στο 77' με τον σκόρερ Ταβάμπα έπειτα από λάθος να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ και να πλασάρει έξω. Το παιχνίδι έγινε σκληρό, με τους Σαουδάραβες να κάνουν κάποια πολύ επιθετικά μαρκαρίσματα. Στο 88' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Ιωαννίδης από αριστερά έκανε ατομική ενέργεια, έδωσε στον Καμπετσή, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας απομάκρυνε. Το 1-1, λοιπόν, έμεινε μέχρι το φινάλε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του «τριφυλλιού».

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Ρόμπι, Βέλεθ, Κώτσιρας, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Σαβιέρ, Καρλίτος, Μακέντα.

Στο δεύτερο 45λεπτο αγωνίστηκαν οι: Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Σάντσες, Πέρεθ, Σανκαρέ, Ιωαννίδης, Νγκμπακοτό, Χριστογεώργος, Καμπετσής.

Αλ Τααβόν: Κάσιο, Γιαζίντ, Ταβάμπα, Σάντρο, Νουάφ, Αμποζμπάν, Κάντι, Σμουχάν, Παϊντόντ, Τζάγκο, Αμίσι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x