Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να περάσει στην επόμενη πίστα με… φιλοσοφία Τερίμ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό και τον ερχομό ενός από τους κορυφαίους προπονητές που θα δουλέψουν στην Ελλάδα.

*Για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, για τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση αλλαγής προπονητή στον Παναθηναϊκό αναφερθήκαμε εκτενώς. Οφείλουμε όλοι μας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για όλα όσα προσέφερε στην ομάδα αυτά τα 2,5 χρόνια κι αυτό δεν αλλάζει. Ο Σέρβος επανέφερε το «τριφύλλι» σε κανονικότητα, πήρε ένα Κύπελλο, έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη και φυσικά την πέρασε ξανά στο μονοπάτι του πρωταθλητισμού. Έκανε σωστά και λάθη, όπως όλοι σε κάθε τομέα της ζωής. Το πρόσημο είναι άκρως θετικό και γι αυτό αγαπήθηκε από τον κόσμο.

*Πλέον, το κλαμπ πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Αν θέλετε, να περάσει στο επόμενο level. Η ζωή προχωράει. Το αν θα βγει η απόφαση που πάρθηκε θα φανεί στο γήπεδο. Οι προοπτικές και οι προϋποθέσεις υπάρχουν με μια ομάδα καλοδουλεμένη, με μια τεράστια προσωπικότητα στον πάγκο και με απαραίτητες μεταγραφικές ενισχύσεις.

*Η νέα μέρα, λοιπόν, βρίσκει τον Παναθηναϊκό με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του. Οι συστάσεις είναι περιττές για τον Τούρκο προπονητή. Οι «πράσινοι» έχουν στην τεχνική τους ηγεσία έναν κορυφαίο στο είδος του. Έναν άνθρωπο που είναι μύθος για το ποδόσφαιρο στη χώρα του με σπουδαίες διακρίσεις με τη Γαλατασαράι. Κύπελλο UEFA, πρωταθλήματα, αλλά και τρομερή πορεία με την Εθνική Τουρκίας μέχρι τα ημιτελικά του EURO 2008. Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα και πιθανότατα για το μεγαλύτερο όνομα που θα δουλέψει στη χώρα μας ως προπονητής.

*Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού συνολικά οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Δεν υπάρχει χρόνος και πολυτέλεια για περισσότερες τοποθετήσεις για το τι έγινε, τι έφταιξε κλπ. Όλα τα παραπάνω αναλύθηκαν. Αποκλειστικός και μεγάλος στόχος για φέτος είναι το πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα. Το μήνυμα εστάλη από τον ίδιο τον Τερίμ, τόσο κατά τις δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στην Αθήνα, όσο και στην πρώτη του ομιλία στο Κορωπί. Η ατάκα του «Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει. Το να βγεις 2ος δεν είναι επιτυχία», ήταν χαρακτηριστική.

*Ο Τερίμ θα προσπαθήσει να περάσει τη δική του φιλοσοφία το επόμενο διάστημα. Φυσικά, όλο αυτό δεν μπορεί να συμβεί μέσα σε μια εβδομάδα. Θα χρειαστεί κάποιος καιρός για να δούμε ακριβώς αυτά που θέλει να εφαρμόσει ο Τούρκος στη νέα του ομάδα. Μέχρι τότε, όμως, το αποκλειστικό ζητούμενο θα είναι οι νίκες. Οι αλλαγές σε τρόπο παιχνιδιού είναι πράγματα τα οποία θα φανούν αργότερα. Το βέβαιο είναι ότι ο Τερίμ θα θελήσει τα εξής: Να έχει μια ομάδα νικήτρια και ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που θα παίζουν με ένταση. Ηδη, οι δυο πρώτες προπονήσεις έδειξαν το δεύτερο. Οι ρυθμοί ανέβηκαν στο Κορωπί με τον 70χρονο να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του ένταση στο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα, στο χορτάρι, αρχής γενομένης από τον«καυτό» Ιανουάριο. Ένα μήνα γεμάτο με ντέρμπι και δύσκολες αναμετρήσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x