Διονύσης Δεσύλλας

Πληγώθηκε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, απαιτείται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα (1-2) του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, την κακή αντίδραση του «τριφυλλιού» και την καθοριστική μη αποβολή του Γαλανόπουλου.

*Η πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα ήρθε και μάλιστα μέσα στη Λεωφόρο. Σε μια δύσκολη βραδιά, το «τριφύλλι» είδε την ΑΕΚ να φεύγει με το «διπλό» (1-2) και χάθηκε μια πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αφήσει πολύ πίσω αυτή του Ματίας Αλμέιδα. Παρά το καλό ξεκίνημα, οι στιγμές δεν ήταν υπέρ των «πράσινων», που αυτό που έχουν να κάνουν τώρα είναι να ηρεμήσουν και να διαχειριστούν σωστά την επόμενη μέρα.

*Το ντέρμπι άρχισε ιδανικά για το «τριφύλλι» με ευκαιρία του Βιλένα και γκολάρα από τον Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος με ένα εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη γωνία δεξιά «κεραυνοβόλησε» την εστία του Στάνκοβιτς για να βάλει… φωτιά στη Λεωφόρο. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους.

*Η ΑΕΚ αντέδρασε, προειδοποίησε με μια διπλή ευκαιρία του Λιβάι, αλλά και κεφαλιά αργότερα από τον ίδιο, που έδιωξε ο Μπρινιόλι. Σε μια φάση στην οποία όλοι σάστισαν, έπειτα από τη σύγκρουση του Χουάνκαρ με τον Λιβάι, ο Τσούμπερ ισοφάρισε και έβαλε νέα δεδομένα στο ντέρμπι. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 1-0 ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή εμφάνιση. Η «Ένωση» του έβαλε δύσκολα, ήταν καλύτερη, έχοντας την κατοχή και τις ευκαιρίες και άπαντες περίμεναν την αντίδραση του «τριφυλλιού» στο β' μέρος.

*Στην επανάληψη το ματς πήγαινε σε διαφορετικό τέμπο και περισσότερο στα μέτρα του Παναθηναϊκού, που έψαχνε τις στιγμές του. Βρήκε μία όταν ο Βιλένα αστόχησε σε σουτ στο 53'. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα κρινόταν στη λεπτομέρεια και έτσι έγινε. Στο 68' ο Τσούμπερ έδωσε στον Πινέδα, αυτός πλάσαρε εύστοχα από κοντά εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση στην «πράσινη» άμυνα για το 1-2.

*Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δύο φάσεις στις οποίες δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία του Ιταλού Σότσα. Ο Ιταλός έκανε δύο πολύ σοβαρά λάθη. Πρώτα στο 61', όταν δεν αποβάλλει τον Γαλανόπουλο σε φάουλ, που είναι ορισμός της κάρτας (ο παίκτης είχε ήδη κίτρινη και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Αλμέιδα) και ένα λεπτό αργότερα όταν δεν αφήνει πλεονέκτημα σε φάουλ στον Ιωαννίδη σε φάση στην οποία το «τριφύλλι» βγαίνει στην κόντρα με αξιώσεις! Ο ρέφερι «προστάτευσε» την ΑΕΚ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες ήταν και καθοριστικές. Κυρίως η φάση της μη αποβολής και ενώ το σκορ ήταν ακόμα στο 1-1.

*Μετά το 1-2, ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες για ισοφάριση. Με κεφαλιά του Ιωαννίδη και του Αράο, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και να έφερναν το ματς στα ίσια. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ.

*Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στις μονομαχίες, δυσκολεύοντας αφάνταστα του ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, το σκορ σίγουρα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό από τη στιγμή, που μιλάμε για ένα ντέρμπι λεπτομερειών, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε πολλά σημεία του αγώνα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε και έπρεπε να αντιδράσει καλύτερα για να φτάσει σε αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη. Οι «πράσινοι» είχαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε μέτρια βραδιά και όχι συνέχεια σε υψηλή απόδοση για να δυσκολέψουν περισσότερο τον αντίπαλό τους.

*Προφανώς και δεν κρίθηκε κάτι. Ωστόσο, πάντα μια ήττα σε ντέρμπι και ιδιαίτερα μέσα στην έδρα σου, φέρνει μια όχι καλή κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα δει όλα με ηρεμία, ψυχραιμία και να προχωρήσει στη δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να δουν όλοι τι πήγε στραβά στο ματς, πώς ενώ το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, η συνέχεια στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι δεν ήταν ανάλογη και αφού όλα μελετηθούν, να διορθωθούν λάθη για να επιστρέψει η ομάδα στα επιτυχημένα αποτελέσματα και φυσικά να ανεβάσει ξανά το ηθικό της…

Υ.Γ: Το κακό βράδυ φάνηκε από το ξεκίνημα με τον τραυματισμό του Μάγκνουσον και την αναγκαστική αλλαγή του στην αρχή του ντέρμπι. Περαστικά στον Ισλανδό και σιδερένιος να είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x