Διονύσης Δεσύλλας

Άνευρος και εγκλωβισμένος στη Λεωφόρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το πρώτο εντός έδρας στραβοπάτημα (0-0) του Παναθηναϊκού και το μπλόκο που έστησε στη Λεωφόρο ο ΟΦΗ.

*Το 0-0 στη Λεωφόρο είναι ένα αποτέλεσμα που πληγώνει πολύ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχασαν δυο πολύτιμους βαθμούς μέσα στο σπίτι τους και δεν κατάφεραν να δώσουν χαρά στους περίπου 12.000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Οι «πράσινοι» παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο, απ' αυτά που δε μας έχουν συνηθίσει μέσα στο «σπίτι» τους και πήραν αυτό που τους άξιζε. Δεν μπορούσε το «τριφύλλι» να διεκδικήσει κάτι παραπάνω σήμερα απέναντι στον καλοστημένο ΟΦΗ.

*Ο Παναθηναϊκός ήταν άνευρος. Δεν είχε την ένταση που έβγαζε σε άλλα ματς μέσα στην έδρα του όταν και «έπνιγε» τον αντίπαλο. Η ομάδα δεν είχε φρεσκάδα και ενέργεια. Σε αυτό μπορεί να έπαιξε τον ρόλο του το γεγονός ότι υπήρχε ματς πριν από λίγες ημέρες, αυτό για το Κύπελλο Ελλάδας με τον Ατρόμητο. Οι Κρητικοί μπλόκαραν κάθε δημιουργικό ατού της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δικαιώθηκαν.

*Ήταν πολλοί ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» σήμερα σε κακή μέρα. Οι Ρούμπεν και κυρίως Αλεξανδρόπουλος δε βοήθησαν ούτε σε ενέργεια, ούτε στη δημιουργία. Είχαν, μάλιστα, αρκετές φορές αποστάσεις μεταξύ τους. Αποστάσεις υπήρχαν και στις γραμμές. Οι ακραίοι Βιτάλ και Χατζηγιοβάνης πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους. Ο Καρλίτος δεν έβρισκε στηρίγματα, ενώ η μπάλα δεν περνούσε μπροστά στον Ιωαννίδη. Τα ακραία μπακ, επίσης, δε βοήθησαν επιθετικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μια σέντρα βρήκε καλή από τον Χουάνκαρ για να βγάλει ο Παναθηναϊκός τη μοναδική καλή του ευκαιρία στην επανάληψη, με κεφαλιά του Καρλίτος που μπλόκαρε ο Επασί.

*Ο ΟΦΗ με καλή ανασταλτική λειτουργία και τον Μεγιάδο μαζί με τον Γκαγιέχος να κάνουν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή, εγκλώβισε τους γηπεδούχους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι τελικές ήταν 7 για τον Παναθηναϊκό και οι «καθαρές» ευκαιρίες μόλις δυο! Όλα αυτά για τον Παναθηναϊκό που μέχρι πριν από το ματς, είχε εκτός από νίκες συνολικά 13 γκολ σε τρία παιχνίδια στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Πλην της κεφαλιάς του Καρλίτος, υπήρχε το σουτ του Ρούμπεν στο πρώτο μέρος που έδιωξε, προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Βούρος. Τίποτα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, που πρέπει να προβληματιστεί για τη σημερινή του εμφάνιση και τη σημαντική απώλεια βαθμών.

*Υπάρχει ακόμα δρόμος και φυσικά πολλή δουλειά για τον Παναθηναϊκό. Η εντός έδρας ισοπαλία είναι ένα πισωγύρισμα, αλλά οι πράσινοι οφείλουν να δουν τι πήγε στραβά σήμερα, να «καθαρίσουν» το μυαλό τους και να δουν τη συνέχεια. Η δεύτερη συνεχόμενη «γκέλα» αφήνει πίσω το «τριφύλλι» που πρέπει να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει ενόψει και της δύσκολης συνέχειας που υπάρχει...

ΥΓ: Ο διαιτητής Γκορτσίλας τα έκανε μούσκεμα σε σημεία του αγώνα και μάλιστα δίχως λόγο. Δεν είχε δύσκολη φάση να διαχειριστεί, με εξαίρεση το offside στο γκολ του Καρλίτος στο φινάλε, αλλά τα σφυρίγματά του κάποιες φορές και κυρίως οι κίτρινες που δεν έβγαλε σε σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του ΟΦΗ, δημιούργησαν ένταση στο παιχνίδι από το πουθενά. Ώρες ώρες είναι για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x