*Ένα ματς με πολύ μεγάλο «πρέπει» ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Η πολυπόθητη νίκη επί του Άρη για το «τριφύλλι» ήρθε (1-0), η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισε με τα φρένα σπασμένα στα πλέι οφ και έκανε άλμα στην 3η θέση της βαθμολογίας, βλέποντας με την ίδια λογική και νοοτροπία τη συνέχεια και τη μάχη που δίνει για έξοδο στην Ευρώπη.

*Το τρίποντο δεν κατακτήθηκε εύκολα για τους «πράσινους», μα απολύτως δίκαια. Σε κάθε τομέα ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Είχε περισσότερες ευκαιρίες (11 τελικές, έναντι 6), είχε την κατοχή (59-41), ήλεγχε στο μεγαλύτερο διάστημα τον ρυθμό του παιχνιδιού και αυτήν τη φορά βρίσκοντας γκολ από στόπερ, τον Μπαρτ Σένκεφελντ, έφτασε σε αυτό το κυνικό μα και υπερπολύτιμο 1-0.

*Η ομάδα έμοιαζε και σήμερα να είναι από ατσάλι! Είχε πάθος, καθαρό μυαλό όταν έπρεπε, προηγήθηκε στο 28', θα μπορούσε να βάλει και άλλα τέρματα, έχοντας δοκάρι με τον Παλάσιος, μεγάλη ευκαιρία με τον Αργεντινό στο δεύτερο ημίχρονο, σουτ του Αϊτόρ που έδιωξε ο Κουέστα, αλλά και του Ισπανού το οποίο απομάκρυνε από κοντά ο Μπράμπετς. Βέβαια, υπήρχαν στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο στις οποίες το τριφύλλι δυσκολεύτηκε, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Καμαρά στο 45'.

*Ο Άρης στην επανάληψη έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα. Ο Ιτούρμπε έκανε φοβερά πράγματα, δυσκόλεψε αφάνταστα τον Χουάνκαρ και ήταν ο λόγος που έκανε την ομάδα να φαίνεται για μεγάλο διάστημα στην επανάληψη σαν να έπαιζε με 11! Οι Θεσσαλονικείς έκαναν μόνο δυο ευκαιρίες και μέχρι εκεί. Στη μια, μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβει ο Μπρινιόλι σε κοντινό σουτ του Μαντσίνι. Από εκεί και πέρα τίποτα.

*Φάνηκε στο δεύτερο μέρος ότι η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια (υπήρχαν και τα δύο του Κυπέλλου) επηρέασε κάπως τους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν προσθέσουμε σε αυτό την πίεση για το αποτέλεσμα, ίσως δικαιολογούνται κάποια λάθη αβίαστα, που έδωσαν θάρρος στον Άρη, δίχως, όμως, κάτι περισσότερο και κάτι που να κόστισε στο «τριφύλλι».

*Οι Βέλεθ και Σένκεφελντ ήταν συγκλονιστικοί. Ο Ολλανδός σημείωσε το παρθενικό του τέρμα για φέτος, ενώ ο Ισπανός ήταν σχεδόν αλάνθαστος, έχοντας, μάλιστα, καίριες επεμβάσεις. Ο Παλάσιος πραγματοποίησε μια ακόμη χορταστική εμφάνιση και του έλειψε μόνο το γκολ. Θα το έβαζε αν δεν ήταν άτυχος στη φάση του δοκαριού. Ο Αϊτόρ ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Άρη, ενώ η μεσαία γραμμή με Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλο και Βιγιαφάνιες τα πήγε σχετικά καλά. Καλός ήταν και ο Γκατσίνοβιτς, αφού έδινε ενέργεια και ποιότητα στην ομάδα μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή.

*Μια ακόμη πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήρθε. Πλέον, το μυαλό στρέφεται στη δύσκολη συνέχεια. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο δρόμος είναι δύσκολος με συνεχόμενα ντέρμπι, αρχής γενομένης από αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι τρεις βαθμοί μπαίνουν στο σακούλι, η ομάδα συνεχίζει να βγάζει μέταλλο και νοοτροπία νικητή (έργο Γιοβάνοβιτς ξεκάθαρα) και από αύριο άπαντες κοιτάζουν τα επόμενα με το κεφάλι χαμηλά και συνέχεια στη σκληρή δουλειά.

Υ.Γ.: Η εικόνα ήταν ωραία και μας θύμισε τα παλιά. Περίπου 150 οπαδοί του Άρη βρέθηκαν στις κερκίδες της Λεωφόρου, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Όλα κύλησαν άψογα και με πολύ όμορφη στιγμή όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέθεσαν στεφάνι για τον αδικοχαμένο Άλκη μπροστά στην εξέδρα των φιλοξενούμενων με όλο το γήπεδο να χειροκροτεί. Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την απόλυτη ασχήμια στη Λαμία όταν οι φίλοι του «τριφυλλιού» είδαν το ματς από κεραμίδια και μπαλκόνια μετά την άρνηση του Παπαϊωάννου να τους επιτρέψει την είσοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x