Διονύσης Δεσύλλας

Πλήρωσε τα φτηνά λάθη στο β' μέρος, οφείλει να ανασυνταχθεί

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα (2-0) του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια για το τριφύλλι.

*Αν κάποιος μετά το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ θα επικρατούσε εύκολα με 2-0 του Παναθηναϊκού, το πιθανότερο είναι να μην τον πίστευε κανείς. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν μιλάμε για τέτοιου τύπου παιχνίδια, παίζει ρόλο η διάρκεια. Οι πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερές τους εμφανίσεις και εκεί που έδειξαν να έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους, μέσα σε 45 λεπτά τα «κατέστρεψαν» όλα.

*Στο πρώτο μέρος και στη μεγαλύτερή του διάρκεια, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε βασισμένη στα δικά της στάνταρ. Πίεζε καλά, έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες, έβγαινε γρήγορα στη μετάβαση, εκμεταλλευόμενη κενούς χώρους, δεν απειλήθηκε ποτέ από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Τσέριν. Με τέτοια εικόνα, το «τριφύλλι» έδειχνε ότι θα μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα.

*Στην επανάληψη, όμως, σαν να... γύρισε το κουμπί! Η έξοδος των Μπερνάρ και Κουρμπέλη επηρέασε το παιχνίδι της ομάδας, οι πράσινοι δεν κρατούσαν μπάλα, έπαψαν να πιέζουν και να δημιουργούν και οδηγήθηκαν σε φτηνά λάθη. Σε αποφάσεις που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ σε τόσο απαιτητικά παιχνίδια όπως το σημερινό με τον ΠΑΟΚ. Από φτηνό - λάθος του Βαγιαννίδη προήλθε το 1-0 και στη συνέχεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού για μεγάλο διάστημα έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν για δεύτερη φορά, όταν εντόπισαν κενό στη δεξιά πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού και κάπου εκεί το ματς είχε τελειώσει αρνητικά για τους «πράσινους».

*Ο, τι κι αν έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο, σε επίπεδο αλλαγών, δεν του βγήκε. Βοήθησε λίγο ο Πούχατς, αλλά μέχρι εκεί. Επιθετικά η ομάδα ήταν ακίνδυνη, αν εξαιρέσουμε κάποιες προϋποθέσεις που δημιούργησε στα τελευταία λεπτά και κάπως τον... ένιωσε η άμυνα του ΠΑΟΚ.

*Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε δικά του φτηνά λάθη στο δεύτερο ανεπίτρεπτο δεύτερο ημίχρονο. Η συγκέντρωση χάθηκε, οι πράσινοι δεν είχαν ικανότητα να βάλουν δύσκολα και να σκοράρουν στην Τούμπα με την εικόνα που είχαν στην επανάληψη και επιλογές από τον πάγκο δεν υπήρχαν. Εκτός των παραπάνω, λοιπόν, το «τριφύλλι» πληγώθηκε και από την έλλειψη λύσεων μεσοεπιθετικά. Όσο κι αν κοιτούσε στον πάγκο ο Γιοβάνοβιτς, δεν είχε ποιον να βάλει, από ένα σημείο και μετά (έλειπε και ο Σπόραρ) για να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Οι μεταγραφές πρέπει να γίνουν άμεσα για να γεμίσει με εξτρά επιλογές και φυσικά ποιότητα η ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

*Τώρα, ο Παναθηναϊκός οφείλει να ανασυνταχθεί. Να «καθαρίσει» το μυαλό του, να γίνει η απαραίτητη αυτοκριτική για το κακό δεύτερο ημίχρονο και να κοιτάξει τα επόμενα ματς. Ακολουθεί αυτό με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα την Κυριακή στη Λεωφόρο με τη νίκη να είναι υπερ-απαραίτητη. Η ρεβάνς μπορεί να περιμένει. Η προσοχή στρέφεται στο ματς του πρωταθλήματος, εκεί που η εικόνα θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική για να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε αυτό που θέλει, στην κατάκτηση, δηλαδή, των τριών βαθμών μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x