Διονύσης Δεσύλλας

Ατσάλινος Παναθηναϊκός, εκτελεστής Σπόραρ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί του Άρη και την... εξιλέωση του Σπόραρ σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο ενόψει της συνέχειας.

*Η νίκη επί του Άρη για τον Παναθηναϊκό ήταν εξ' αρχής κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ηταν απαραίτητη, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς. Μετά την ισοπαλία με τον Βόλο και τη σοκαριστική απώλεια βαθμών στη Λεωφόρο, το "τριφύλλι" ήταν υποχρεωμένο να πάει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει στην πρώτη θέση μαζί με την ΑΕΚ. Τα κατάφερε, έχοντας ένα κυριαρχικό δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας μέταλλο και αντίδραση και με τον Σπόραρ να "εκτελεί" στο κατάλληλο σημείο.

*Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Μπορεί να κυκλοφορούσε την μπάλα σε μεγαλύτερο διάστημα από τον Άρη, αλλά δεν απειλούσε την αντίπαλη εστία. Δεν είχε ούτε μια τελική! Αυτό δημιούργησε έναν προβληματισμό, λόγω και της σημαντικότητας του παιχνιδιού. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η ακατανόητη - εγκληματική απόφαση του διαιτητή να δείξει την κίτρινη κάρτα στον Οντουμπάτζο και όχι την κόκκινη στο δολοφονικό μαρκάρισμα πάνω στον Κλεινχέισλερ. Η φάση δε χωράει αμφισβήτηση. Μιλάμε για ξεκάθαρη αποβολή, την οποία δεν είδε ούτε ο διαιτητής Μπόγκναρ και ακόμα χειρότερα ούτε ο VAR Μπάλαζ! Πως γίνεται και οι δυο να μη βλέπουν ότι μιλάμε για τον ορισμό της κόκκινης, δε θα το μάθουμε ποτέ...

*Στην επανάληψη, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός όχι απλως κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά άρχισε να επιτίθεται και να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του Άρη. Οι "πράσινοι" πήραν μέτρα στο γήπεδο, έπαιζαν κάθετα ανάμεσα στις γραμμές και με περισσότερη ένταση, αλλά και ορθολογικό τρόπο, έδειξαν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Δεν ήρθε στη μεγάλη ευκαιρία του Σπόραρ στο 63', αλλά ήρθε από την κεφαλιά του ίδιου στο 69'. Ο Σλοβένος άσος ανακάτεψε για τα καλά την άμυνα του Άρη και εξιλεώθηκε! Τόσο για το χαμένο πέναλτι με τον Βόλο, όσο και για το χαμένο τετ α τετ στο σημερινό παιχνίδι λίγο πριν να σκοράρει. Το τέρμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον Σπόραρ. Ο διεθνής επιθετικός είχε μείνει αρκετό διάστημα μακριά από τα γκολ και η καλύτερη ψυχολογική τόνωση για έναν φορ δεν είναι άλλη από το γκολ. Το πέτυχε σήμερα δίνοντας μια μεγάλη νίκη στο "τριφύλλι".

*Ολες οι αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βγήκαν με τον Σέρβο προπονητή να παίρνει άριστα στη διαχείριση του παιχνιδιού. Η είσοδος του Μαντσίνι στην επανάληψη, επίσης, βοήθησε την ομάδα να γίνει πιο κινητική, όπως και αυτή του Μπερνάρ αργότερα.Μάλιστα, ο Αργεντινός θα μπορούσε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ, όταν διένυσε περίπου 60 μέτρα από τη δεξιά πλευρά, περνώντας τον Πίρσμαν, αλλά αστόχησε στο φινάλε εξαιτίας της κούρασης. Το κέντρο τα πήγε πολύ καλά με τον Κουρμπέλη να πραγματοποιεί ξανά μια εξαιρετική εμφάνιση, ενώ η άμυνα δεν απειλήθηκε. Οσο για τον Λοντίγκιν, που την τελευταία στιγμή επιστρατεύτηκε αντί του τραυματία Μπρινιόλι, όποτε χρειάστηκε σε εξόδους και 1-2 μπλοκαρίσματα, ήταν εκεί.

*Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε και παραμένει στην κορυφή, δίνοντας τη μεγάλη του μάχη. Σε μια πρώτη... φάση, ρεφάρει εν μέρει την γκέλα με τον Βόλο. Για να συμβεί αυτό σε απόλυτο βαθμό, θα πρέπει να νικήσει την επόμενη αγωνιστική τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έβγαλε πάλι μέταλλο και χαρακτήρα, έμεινε για 7 σερί παιχνίδια δίχως να δεχθεί γκολ, παρουσιάστηκε βελτιωμένη δημιουργικά στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι της. Τα υπόλοιπα και τα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην ώρα τους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x