Διονύσης Δεσύλλας

Με τον Μάγκνουσον ο Παναθηναϊκός βάζει στην άμυνα το «πακέτο» που έψαχνε

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεταγραφή του Χόρντουρ Μάκγνουσον στον Παναθηναϊκό και εξηγεί γιατί -θεωρητικά- οι πράσινοι πέτυχαν διάνα.

*Χόρντουρ Μάγκνουσον, λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του Ισλανδού στόπερ τον αντικαταστάτη του Φραν Βέλεθ. Αθόρυβα και προσεκτικά οι πράσινοι επέλεξαν τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος «κέρδισε» τον Ισπανό Ιγκνάσι Μιγκέλ και από χθες βρίσκεται στην Αυστρία, υπογράφοντας το διετές συμβόλαιό του με το «τριφύλλι».

*Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, το οποίο τον είχε αφήσει 10 μήνες εκτός δράσης. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του... ξεψάχνισαν πολύ το θέμα και από τη στιγμή που είδαν, έψαξαν και έμαθαν ότι ο ποδοσφαιριστής είναι, πλέον, καλά, άναψαν το πράσινο φως για την απόκτησή του.

*Σημαντική υποσημείωση: Ο Μάγκνουσον προέρχεται από τρια σερί 90λεπτα με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Nations League. Αν προσθέσουμε σε αυτά και τις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τότε διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα αποτελεί παρελθόν και μακάρι να μην εμφανιστεί ξανά. Άλλωστε, αν ένας παίκτης έχει «θέματα» έπειτα από επιστροφή, αυτά δεν κρύβονται. Αν δει κάποιος τα πρόσφατα ματς του έμπειρου στόπερ, καταλαβαίνει ότι είναι μια χαρά.

*Σε θεωρητικό επίπεδο- τα πάντα κρίνονται στο χορτάρι- ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει διάνα με την περίπτωση Μάγκνουσον. Κι αυτό διότι ο Ισλανδός έχει όλες τις προδιαγραφές που έψαχνε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Διαθέτει όλο το «πακέτο», το οποίο αναζητούσε από πέρυσι ο προπονητής του «τριφυλλιού».

*Πρόκειται για αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό. Δεν υπάρχουν και πάρα πολλοί στην αγορά. Έχει, επίσης, ύψος (1.91), το οποίο έλειπε από την πράσινη άμυνα, αν εξαιρέσουμε τον Σάρλια. Είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, αλλά έχει αρετές και στοιχεία... χαφ! Το δυνατό του χαρακτηριστικό είναι η εκπληκτική άνεση με την οποία ανεβάζει την ομάδα ψηλά. Απ' αυτόν αρχίζει το build up. Μπορεί να βγάλει ασίστ, να κατεβάσει την μπάλα και να μοιράσει διαγώνιες μπαλιές με φοβερή άνεση. Είναι, επίσης, το μυαλό στα μετόπισθεν. Δεν είναι τόσο aggressive αμυντικός, αλλά παίζει πολύ με την αντίληψή του. Μπορεί με ευκολία να παίξει ως αριστερός μπακ, κάτι που έχει κάνει σε πολλά ματς στην καριέρα του.

*Ο Μάγκνουσον είναι, επίσης, μεγάλη προσωπικότητα. Έχει εμπειρίες και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο κι αυτό από μόνο του είναι άκρως θετικό. Μαζί με τον Σένκεφελντ, μπορούν να κάνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο, αρκεί να βρεθεί η μεταξύ τους χημεία και να μάθει ο ένας τον άλλον. Για όλα αυτά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, αλλά αυτό είναι δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Ο Σέρβος έφερε στον Παναθηναϊκό αυτό που έψαχνε και ήθελε. Ξαναλέμε, όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Καθρέφτης είναι το γήπεδο και εκεί κρίνονται όλοι. Το βέβαιο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής στα 29 του έρχεται στο «τριφύλλι» για να του ανεβάσει το επίπεδο της άμυνάς του και να δώσει επιπλέον ποδοσφαιρικά στοιχεία στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2022/23. Καλορίζικος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x