Διονύσης Δεσύλλας

Πάτησε τη Σλάβια, αποκλείστηκε άδικα, αλλά δείχνει ότι τα καλύτερα θα έρθουν

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό, την υπερπροσπάθεια των πράσινων για ανατροπή και τα διαιτητικά παρατράγουδα στη σειρά των αγώνων.

*Έτσι όπως διαμορφώθηκαν όλες οι συνθήκες και στα δυο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια, μπορούμε να καταλήξουμε στο εξής: Οι πράσινοι αποκλείστηκαν άδικα, αν υπάρχει σε αυτό το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο δικαιοσύνη και αδικία. Τα όσα συνέβησαν στο πρώτο ματς με την αποβολή του Παλάσιος, η έλλειψη τύχης σήμερα στη Λεωφόρο, το "πνίξιμο" του πέναλτι στον Σένκεφελντ (ταυτόχρονα θα ήταν αποβολή του τερματοφύλακα Μάντους) και το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" έμειναν από δυνάμεις στο τελευταίο 25λεπτα δεν έφεραν την πολυπόθητη ανατροπή και πρόκριση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κρίμα κι άδικο...

*Ακόμα και η νίκη γοήτρου χάθηκε, από το φτηνό λάθος του Αργύρη Καμπετσή στις καθυστερήσεις. Το τελικό 1-1 και το γεγονός ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δε συνεχίζει στην Ευρώπη "πονάει" πολύ, αλλά το "τριφύλλι" έδειξε ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο ενόψει και της συνέχειας και της στροφής στις εν ελλάδι υποχρεώσεις.

*Ο Παναθηναϊκός τα έκανε για 65 λεπτά σχεδόν όλα τέλεια. "Πάτησε" τη Σλάβια, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Σπόραρ και Αϊτόρ, είδε την τύχη να μην είναι με το μέρος του κυρίως στο δοκάρι του Σλοβένου, αλλά και τον Άγγλο διαιτητή Πίτερ Μπανκς να μη δίνει πέναλτι στον Σένκεφελντ, όταν ο γκολκίπερ Μάντους γκρέμισε τον Ολλανδό μέσα στην περιοχή.

*Ο, τι δεν έκανε ο Σπόραρ δυο φορές, το κατάφερε με την τρίτη. Εκπληκτικό το γκολ του Σλοβένου με τους Αϊτόρ και Χουάνκαρ να αλλάζου φανταστικά την μπάλα και τον Σλοβένο να βάζει φωτιά στη Λεωφόρο, σκοράροντας με εναέρια προβολή το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα. Δυστυχώς, η συνέχεια δεν την ανάλογη. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην πιέστηκε ιδιαίτερα από τη Σλάβια, όμως δεν είχε το καθαρό μυαλό και τις δυνάμεις μετά το λυσσασμένο πρέσινγκ και το αδιάκοπο τρέξιμο των 65 λεπτών, να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

*Πολλά συνέβησαν και το τριφύλλι δε συνεχίζει στην Ευρώπη. Απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα όπως η Σλάβια, οι πράσινοι τα έδωσαν όλα. Είδαν τη διαιτησία να τους αδικεί και στα δυο ματς, κατάφεραν να μπουν στο κόλπο της πρόκρισης, ο Γιοβάνοβιτς έπαιξε τα ρέστα του κάνοντας όσο περνούσε η ώρα φουλ επιθετική την ομάδα του, αλλά στο τέλος τα πάντα στράβωσαν, με τις αλλαγές να μη βοηθούν. Προφανώς και η πρόκριση δε χάθηκε από το φοβερό λάθος του Καμπετσή. Ήταν τέτοιο το χρονικό σημείο που δύσκολα θα γινόταν κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις, βέβαια, αλλά η γκέλα του νεαρού στέρησε ακόμα και μια ευρωπαϊκή νίκη από τον πολύ καλό και παθιασμένο Παναθηναϊκό σήμερα.

*Η Λεωφόρος έβαλε τα καλά της και η στήριξη του κόσμου του "τριφυλλιού" ήταν εντυπωσιακή. Οι οπαδοί της ομάδας μετέτρεψαν σε "καμίνι" το "Απόστολος Νικολαϊδης", στήριξαν με φωνή τις προσπάθειες της ομάδας και στο τέλος, παρά την πικρία τους, χειροκρότησαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα επόμενα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

*Παρά τον αποκλεισμό, ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε μέχρι τέλους το "εισιτήριο" στα πλέι οφ του Europa Conference League και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Για την ακρίβεια, έδειξε ότι τα καλύτερα μπορούν να έρθουν. Πλέον, όλοι θα κοιτάξουν την επόμενη μέρα με στόχο η ομάδα να γίνει ακόμη καλύτερη. Η μεταγραφική ενίσχυση που έρχεται θα είναι σημαντική και θα δώσει εξτρά ποιότητα σε σημαντικές θέσεις μεσοεπιθετικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολλή καλή δουλειά που γίνεται, μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε για έναν Παναθηναϊκό που θα περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό θέλει ο κόσμος που χειροκρότησε στο φινάλε, σε αυτό στοχεύουν και όλοι στο κλαμπ...

ΥΓ: Οι Ρούμπεν, Μάγκνουσον και Σενκεφελντ μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή ήταν μακράν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης με συγκλονιστικό παιχνίδι, ο κάθε ένας στον... χώρο ευθύνης του. Από κοντά και ο Χουάνκαρ που είχε την ασίστ στο γκολ του Σπόραρ, ο οποίος με τη σειρά του άνοιξε λογαριασμό μετά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες και ατυχίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x