Διονύσης Δεσύλλας

Πήρε αυτό που έπρεπε με σούπερ Τσέριν και… κλάση Σπόραρ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νικηφόρα πρεμιέρα (1-0) του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

*Η ουσία είναι αυτή που μετράει, ειδικά στις πρεμιέρες, και αυτή την είχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ιωνικό. Πιο εύκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό 1-0. Οι πράσινοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα, απειλήθηκαν μόλις μια φορά με το τετ α τετ του Μάντζη στο οποίο ο Μπρινιόλι είπε "όχι" και εν τέλει έφυγαν από το "Απόστολος Νικολαϊδης" με αυτό που έπρεπε: Με το πρώτο τρίποντο της σεζόν και το νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

*Το "τριφύλλι" στη σχεδόν κατάμεστη Λεωφόρο- η οπόια πήρε "φωτιά" πριν από το ματς μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μπερνάρντ από τα μεγάφωνα (!)-, όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν ήταν εντυπωσιακό. Δεν "έπνιξε" τον Ιωνικό. Κυριάρχησε, όμως, έχοντας σοβαρότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα στο πρώτο μέρος που οι γηπεδούχοι έδειχναν μια αδικαιολόγητη βιασύνη να ανοίξουν το σκορ. Δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο.

*Θα μπορούσαν οι "πράσινοι" να είχαν σκοράρει από νωρίς όταν ο Σπόραρ σε τετ α τετ μόλις στο 8΄ αστόχησε. Λίγο αργότερα, φάνηκαν τυχεροί στο ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μάντζη και την εξαιρετική αντίδραση του Μπρινιόλι. Κι ότι δεν κατάφερε ο Σπόραρ στο 8' το... έκανε στις καθυστερήσεις και τη φάση του πέναλτι. Ο Σλοβένος διεθνής φορ έδειξε την κλάση του και την ποιότητά του. Με ένα διπλό τσίμπημα της μπάλας, πρώτα δημιούργησε προυπόθεση και στη συνέχεια απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, για να πάρει το πέναλτι και επί της ουσίας να δώσει... μισό γκολ στην ομάδα του. Πρόκειται για μια "καθαρά" προσωπική φάση, δείγμα των προσόντων του έμπειρου φορ. Με αυτόν τον τρόπο οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ, όταν ο Αϊτόρ άρχισε τη νέα σεζόν από εκεί που την τελείωσε πέρυσι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα για το 1-0.



*Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε, αλλα δεν απείλησε και πολλές φορές με βάση την εικόνα που είχε. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν πιο ήρεμοι, από τη στιγμή που είχαν πάρει "κεφάλι" στο σκορ, κυριάρχησαν σε επίπεδο κατοχής και κυκλοφορίας, ωστόσο δεν "μετέτρεψαν" αυτή την εικόνα σε δημιουργία. Ο Τσέριν είδε τον Χουτεσιώτη να του λέει "όχι" με εντυπωσιακή εκτίναξη, σε σουτ έξω από την περιοχή, ο Σπόραρ πλάσαρε λίγο άουτ από καλή θέση, ενώ Παλάσιος αστόχησε από πλεονεκτική θέση λίγο πριν από το φινάλε και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.



Τσέριν ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα. Ένα "μηχανάκι" πολυτελείας στη μεσαία γραμμή με απλές ενέργειες, με μυαλωμένο παιχνίδι και πολλά τρεξίματα. Ο Σλοβένος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Κουρμπέλη που και αυτός είχε μια πολύ καλή εμφάνιση στη μεσαία γραμμή. Ο Σπόραρ μπορεί να μη σκόραρε, αλλά, όπως τονίσαμε παραπάνω, έδειξε την κλάση του στην ενέργεια που έκανε για να πάρει το πέναλτι και φυσικά ήταν καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του. Θα έρθουν και τα γκολ για τον Σλοβένο. Είναι θέμα χρόνου.

*Η δουλειά έγινε. Υπάρχει ακόμη δρόμος για πιο... εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η νίκη μετράει και ο Παναθηναϊκός την πήρε στην αρχή του πρωταθλήματα. Βήμα - βήμα για το "τριφύλλι" στη νέα προσπάθεια που κάνει. Επόμενος στόχος, το "διπλό" στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ και εκεί, πλέον, επικεντρώνεται η προσοχή. Με συνέχεια στη σκληρή δουλειά, με εξέλιξη του παιχνιδιού της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και με χτίσιμο στη νοοτροπία νικητή η οποία είναι υπεραπαραίτητη στην πορεία του πρωταθλήματος.

*Η μεγάλη μεταγραφή του Μπερνάρντ ολοκληρώθηκε και η ανακοίνωσή της ήρθε με τον καλύτερο και πιο έξυπνο τρόπο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οταν λίγο πριν από το παιχνίδι γνωστοποιήθηκε από τα μεγάφωνα του "Απόστολος Νικολαϊδης" η απόκτηση του Βραζιλιάνου, οι περίπου 13.000 φίλοι του Παναθηναϊκού ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και... το πάρτι είχε αρχίσει στη Λεωφόρο! Πρόκειται, φυσικά, για παίκτη που μπορεί όχι απλώς να αλλάξει το επίπεδο της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της ομάδας, αλλά να το απογειώσει. Οι συστάσεις είναι περιττές. Παίκτης με ποιότητα, προσωπικότητα, παραστάσεις, εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο και 14 φορές διεθνής με την Βραζιλία. Καλώς ήρθε, λοιπόν, αυτός ο εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τα υπόλοιπα εν καιρώ...



ΥΓ: Η αναγκαστική αλλαγή του Μάγκνουσον ήρθε να προστεθεί στις συνεχόμενες ατυχίες που έχει ο Παναθηναϊκός στην αρχή της σεζόν. Ευτυχώς, ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός αποχώρησε προληπτικά, έχοντας ένα ελαφρύ στον δικέφαλο.

ΥΓ2: Ο Σιδηρόπουλος κατάφερε σε τέτοιο παιχνίδι όχι απλώς να μην περάσει απαρατήρητος, αλλά να βάλει "φωτιές" με τις αποφάσεις του στην επανάληψη! Ακατανόητες αποφάσεις κατά του Παναθηναϊκού που τον εκθέτουν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x