Διονύσης Δεσύλλας

Αυτοκτονία στη Λεωφόρο για τον αυτοκαταστροφικό και νευρικό Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ισοπαλία (0-0) του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και τους πολύτιμους βαθμούς που έχασε το «τριφύλλι» μέσα στη Λεωφόρο.

*Από την αρχή της διαδικασίας των πλέι οφ τονίζαμε το αυτονόητο: Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στα δυο ματς με τον Βόλο, πλην νίκης, απαγορεύεται! Ο Παναθηναϊκός «αυτοκτόνησε» απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας στη Λεωφόρο, ήρθε ισόπαλος 0-0 και πέταξε δυο υπερπολύτιμους βαθμούς στα σκουπίδια. Η σημερινή «γκέλα» για το «τριφύλλι» είναι πολύ μεγάλη, κόντρα σε μια ομάδα που ήρθε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για να παίξει φουλ αμυντικά και κατάφερε να αποδιοργανώσει τους «πράσινους».

Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του μια πολυπρόσωπη άμυνα από την αρχή του αγώνα. Έκανε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με Ιωαννίδη, Τσέριν, Χουάνκαρ και Παλάσιος, αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές. Στην επανάληψη, παρά την υπεροχή του και την κατοχή της μπάλας, δημιουργούσε δύσκολα, πάσχιζε απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν στο 1/3 του γηπέδου και είχε σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε κακή μέρα. Ο Μπερνάρ δε βοήθησε, ο Παλάσιος δεν ήταν σε καλή μέρα, οι ακραίοι μπακ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με σέντρα, η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στην περιοχή και όσο περνούσε η ώρα, τόσο και οι «πράσινοι» πέρα από αναποτελεσματικοί ήταν και νευρικοί, βλέποντας να μην μπορούν να κάνουν όσα θέλουν στο γήπεδο.

*Η μεγάλη ευκαιρία φυσικά χάθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Παλάσιος (που πριν από λίγα λεπτά είχε χάσει ευκαιρία με κεφαλιά όταν αντί να στείλει την μπάλα προς την εστία έκανε παράλληλο γύρισμα) σέντραρε, ο Λούνα βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και οι «πράσινοι» κέρδισαν το πέναλτι. Ομως, ο Κλέιμαν «ψάρεψε» τον Σπόραρ, έκανε την επέμβαση του αγώνα και κάθε ελπίδα για λύτρωση και νίκη χάθηκε για τον Παναθηναϊκό.



*Οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν σήμερα ιδανικοί αυτόχειρες. Οι βαθμοί που χάθηκαν είναι υπερπολύτιμοι, απέναντι σε μια ομάδα που θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στα playoffs. Σε ένα παιχνίδι το οποίο «κυκλώνεις» τη νίκη, το «τριφύλλι» δεν τα κατάφερε και μάλιστα μέσα στην έδρα του. Η κακή δημιουργία, η νευρικότητα, η φοβερή και τρομερή δυσκολία να ανοίξει η άμυνα του Βόλου και η ατυχία στο φινάλε με το πέναλτι, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην πιο σημαντική απώλεια βαθμών για φέτος.

*Το «από εδώ και πέρα» θέλει τον Παναθηναϊκό να αναζητά οπωσδήποτε νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όχι οτι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τα δεδομένα, όμως, που έχουν διαμορφωθεί και η σημερινή «αυτοκτονία», καθιστούν κάτι παραπάνω από αναγκαία την επικράτηση στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει, φυσικά, να διορθωθούν αδυναμίες στη δημιουργία, να καθαρίσει το μυαλό όλων και να επικρατήσει η ψυχραιμία ενόψει της δύσκολης συνέχειας στα playoffs.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x