Διονύσης Δεσύλλας

Διπλό ώθησης με Αϊτόρ και… τσαμπουκά!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την πολύ σημαντική νίκη (0-1) του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού στη Νίκαια.

*Όλες αυτές τις ημέρες περιμέναμε ότι το ματς στη Νίκαια θα πήγαινε πολύ στον δυναμισμό και τη σκληράδα. Ο Ιωνικός μέσα στην έδρα του ποντάρει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Έτσι έκανε και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με πολύ ξύλο, με ένταση, με μάχες στη μεσαία γραμμή και με πολύ πάθος. Οι πράσινοι κατάφεραν να... αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες, να βγάλουν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και να πάρουν ένα πολύ σημαντικό διπλό. Το δεύτερό τους στο πρωτάθλημα, έπειτα από την τριάρα επί της Λαμίας στον Βόλο.

*Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν. Είδαν τον Ιωνικό να μπαίνει πολύ δυνατά στις μονομαχίες, να ρίχνει που και που κλωτσιές στο... ψαχνό και να προσπαθεί με δύναμη να επιβληθεί. Το τριφύλλι ανταπεξήλθε σε αυτές τις δυσκολίες. Απειλήθηκε δύο φορές, μια από την κεφαλιά του Μύγα και μια με το δοκάρι του ίδιου παίκτη. Δεν είχε άλλες ευκαιρίες η γηπεδούχος ομάδα. Κι αυτό διότι το τριφύλλι έχοντας τον απαιτούμενο κυνισμό και φυσικά τη συγκέντρωση, δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να φτάσουν περισσότερο με αξιώσεις στην εστία του Μπρινιόλι.

*Μετά τη δυσκολία της ανάπτυξης στα πρώτα 30 λεπτά, το τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να βρει το καθοριστικό γκολ... σεμιναριακού επιπέδου! Καταπληκτική κάθετη του Ρούμπεν, που εκμεταλλεύτηκε τον λίγο χώρο που βρήκε, επαφή του Καρλίτος, παράλληλη κίνηση του Βιτάλ με την μπάλα, «μπούκα» του Βιγιαφάνιες, γλυκιά σέντρα του Αργεντινού και εκπληκτικό μονοκόμματο τελείωμα του Αϊτόρ για το οριζόντιο δοκάρι και την μπάλα στα δίχτυα. 0-1 με πολύ όμορφο τρόπο.

*Παρατηρείστε ξανά τη φάση. Ο Παναθηναϊκός πολύ γρήγορα, μετά την εξαιρετική κάθετη του Ρούμπεν, έβαλε μέσα στην περιοχή του αντιπάλου τέσσερις παίκτες. Γέμισε το «κουτί» και βρήκε το γκολ που έψαχνε για να είναι πιο άνετος στη συνέχεια, έχοντας το υπέρ του 0-1.



*Στην επανάληψη, το τριφύλλι πιέστηκε. Όχι τόσο σε επίπεδο ευκαιριών, αφού όπως αναφέραμε υπήρχε μόνο μια για τους Νικαιώτες (αυτή με το δοκάρι του Μύγα). Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα, συνέχισαν να παίζουν δυναμικά, αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός απαντούσε στο πάθος και τον τσαμπουκά, προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση και θα μπορούσε να βρει γκολ. Ο Βιτάλ όταν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ καθυστέρησε με αποτέλεσμα να αναχαιτιστεί από την αντίπαλη άμυνα. Αργότερα, όταν Παλάσιος και Χουάνκαρ συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος άργησε να γυρίσει την μπάλα παράλληλα για να δημιουργηθεί ευκαιρία.

*Στην επανάληψη, η εμφάνιση σε επίπεδο κυκλοφορίας και απειλής δεν ήταν καλή. Σε τέτοιο ματς, όμως, που πήγε πολύ στη δύναμη και τη μονομαχία, δεν ήταν εύκολο να δούμε το τριφύλλι να έχει το γνωστό του δημιουργικό παιχνίδι που κάνει τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι όλα τα ματς ίδια. Κάποιες φορές χρειάζονται και άλλα στοιχεία για να φτάσεις στη νίκη και σήμερα ο Παναθηναϊκός τα είχε. Πάθος, ένταση και συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα. Με χρυσό σκόρερ τον ανεβασμένο Αϊτόρ, το τριφύλλι έφτασε στην εκτός έδρας νίκη την οποία είχε πολύ ανάγκη. Μια νίκη που του δίνει πολύτιμους βαθμούς, ώθηση για τη συνέχεια και τον κάνει να κοιτάζει ψηλότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x