Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ξεκλείδωσε τον μαχητικό Ιωνικό με τρόπο μεγάλης ομάδας ο Παναθηναϊκός

Διαβάστε τα σημεία-κλειδιά από το Ιωνικός-Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Στο δεύτερο «διπλό» του στο πρωτάθλημα έφτασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 1-0 στην έδρα του Ιωνικού, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1.

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά μαχητικοί, έχοντας μάλιστα και περισσότερες ευκαιρίες από το «τριφύλλι». Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε να εγκλωβίζεται στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα με πολύ ωραία ομαδική ενέργεια και γκολάρα από το εξτρέμ της, Αϊτόρ, για να καταφέρει να πάρει πολύ καλό βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο σε ό, τι αφορά τη διαχείριση του αγώνα.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον «προπονητή της εξέδρας»:

-Εγκλωβίστηκε από το 5-3-2 του Ιωνικού, αλλά βρήκε λύση μεγάλης ομάδας: Δυσκολεύτηκε αρκετά στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός. Οι γηπεδούχοι, ελέω και του 5-3-2, ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στα μετόπισθέν τους, με τους «πράσινους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Η τριάδα στον χώρο του κέντρου από πλευράς «κυανόλευκων» αλλά και το γεγονός ότι έπαιζαν με κοντά τις γραμμές τους, δεν έδινε την ευκαιρία στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αξιοποιήσει τα δικά της χαφ, τα οποία στα τελευταία ματς έδειχναν να έχουν δέσει αρμονικά.

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ξεκλείδωσαν εντέλει την αντίπαλη άμυνα και μάλιστα με τρόπο που χαρακτηρίζει τις μεγάλες ομάδας, όταν δυσκολεύονται σε τέτοια εκτός έδρας παιχνίδια: Με έξυπνη μεταβίβαση, καλή κυκλοφορία της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή και (τρομερό) γκολ από επιθετικογενή παίκτη της.



-Σωστή διαχείριση του προβαδίσματος: Το ιδανικό για κάθε ομάδα που παίρνει προβάδισμα, είναι να βρει και ένα δεύτερο γκολ που θα της «κλειδώσει» τη νίκη. Δεν το έκανε αυτό ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο -εξαιρουμένου του δοκαριού που είχε ο Ιωνικός στο 48'- οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, εν αντιθέσει με το πρώτο. Παίζοντας έξυπνα, ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθέν τους, αξιοποιώντας έτσι το τέρμα του Αϊτόρ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, είχαν σημαντική ευκαιρία με τον Βιτάλ στο 54', προκειμένου να κάνουν το 0-2. Μπορεί να μην παρουσίασαν σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα το στρωτό ποδόσφαιρο που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως παίρνουν πολύ καλό βαθμό στη διαχείριση του ματς.

-Σε τρομερή κατάσταση ο Αϊτόρ: Ο Ισπανός εξτρέμ προερχόταν από σπουδαία εμφάνιση (γκολ και δύο ασίστ) κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Απόψε έκρινε την αναμέτρηση με την γκολάρα του στο 38', προσφέροντας στην ομάδα του αυτό που θέλει κάθε μεγάλο κλαμπ από το εξτρέμ του: Να κρίνει με μια του ενέργεια ένα ματς που έχει λίγες τελικές προσπάθειες. Ο 25χρονος άσος έφτασε τα τρία γκολ (έχει και τέσσερις ασίστ) στη σεζόν, κατά την οποία αποδεικνύει ότι αξίζει να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

-Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ιωνικό που... επιμένει να μην προστατεύει την «πλάτη» του: Θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι ο Ιωνικός. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν καλά διαβασμένη σε ό, τι αφορά τα προτερήματα του αντιπάλου της, με αποτέλεσμα να δεχτεί ελάχιστες απειλές. Αποδείχθηκε σωστή η επιλογή του 5-3-2 από τον 52χρονο τεχνικό. Ταυτόχρονα, μάλιστα, είδε την ομάδα του να έχει περισσότερες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και το δοκάρι του Μύγα στο 48'. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να πάει κόντρα στον ίδιο της τον… εαυτό και σε μία εκ των αγωνιστικών της παθογενειών. Μπορεί να «έφαγε» ελάχιστες απειλές στην κόντρα, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι δέχεται γκολ με τη φάση να ξεκινά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνάς της, έστω κι εάν στην εξέλιξή της ακολουθήσαν αρκετές πάσες μεταξύ των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x