Διονύσης Δεσύλλας

Ο χαρακτήρας που λείπει, το καθοριστικό πέναλτι και η δύσκολη επόμενη μέρα

Στα μεγάλα παιχνίδια, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα μετράνε. Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ.

*Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε απέναντι στον πιο ποιοτικό ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με γκολ του Άκπομ, άργησε να βγάλει αντίδραση, ισοφάρισε με τον Μαουρίσιο και εκεί που είχε το μομέντουμ για την ανατροπή -χάνοντας, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία με τον Βραζιλιάνο- βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι σε μια πολύ περίεργη φάση. Ο Βιγιαφάνιες βάζει το πόδι του στον Μιχαηλίδη και είναι στην κρίση του διαιτητή να αποφασίσει αν ο Αργεντινός ανατρέπει τον παίκτη του «δικεφάλου» ή μπερδεύονται τα πόδια των ποδοσφαιριστών στον βηματισμό. Ο ρέφερι είδε το VAR και έκρινε.

*Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ σκόραρε για το 1-2 είχε τον χαρακτήρα να τελειώσει το ματς και το έκανε με εμφατικό τρόπο χάρη στο εκπληκτικό φάουλ του Κούρτιτς. Ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Λεωφόρο με σκυμμένο κεφάλι και με μια ήττα, που φέρνει δύσκολες μέρες στη συνέχεια και ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος.

*Στα μεγάλα παιχνίδια, πέρα από το πάθος και τη διάθεση για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα, μετράει και η προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας που θα βγάλουν οι παίκτες σου. Σε αυτόν τον τομέα, ο Παναθηναϊκός υστερεί. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές μπαρουτοκαπνισμένους σε τέτοιες καταστάσεις που γνωρίζουν τι εστί ντέρμπι και ξέρουν πώς να βγουν μπροστά. Το «τριφύλλι» αυτό δεν το διαθέτει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα κόστισε. Αν εξαιρέσουμε τον Μαουρίσιο, που μπήκε και ισοφάρισε προσωρινά και τον Ρούμπεν, δύσκολα θα βρεις άλλον ποδοσφαιριστή, που σήμερα να έδειξε αυτά τα στοιχεία.

*Έχει πολύ δρόμο μπροστά του ο Παναθηναϊκός για να ξαναγίνει αυτός που πρέπει. Θέλει δουλειά, αλλά και σημαντική μεταγραφική ενίσχυση τον χειμώνα για να ανεβάσει και άλλο ποιοτικά το επίπεδό του μα και να βάλει περισσότερη προσωπικότητα στο ρόστερ του. Πλέον, μετά τη σημερινή ήττα η ομάδα βυθίζεται στη βαθμολογία, αφού έπειτα από τρία σερί ματς με μόλις έναν βαθμό, είναι στους 11 βαθμούς και σε θέση εκτός Ευρώπης.

*Σε ατομικό επίπεδο, πλην της αντίδρασης με τον Μαουρίσιο, ο Χουάνκαρ ήταν αυτός που ξεχώρισε. Με κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και σημαντικά ανεβάσματα. Ο Χατζηγιοβάνης προσπάθησε με δύο καλές σέντρες. Ο Μπρινιόλι είχε 2-3 σημαντικές επεμβάσεις με κυρίαρχη αυτή στο πλασέ του Άκπομ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ακραίοι Βιτάλ και Παλάσιος δεν ήταν σε καλή μέρα. Ειδικά ο πρώτος, που έκανε και το μεγάλο λάθος στη φάση του πρώτου γκολ. Ενός γκολ που οι «πράσινοι» έδειξαν πάλι ένα πρόβλημα που δεν λέει να λυθεί. Ο Ζίβκοβιτς διανύει από αριστερά 45 μέτρα δίχως κανένας να τον σταματήσει έστω και με φάουλ! Αντίδραση απαράδεκτη ξανά. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στην Τρίπολη, αλλά και νωρίτερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το «τριφύλλι» έχει δεχθεί τρία τέρματα-καρμπόν!

*Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Έχει πολλά… ψωμιά να φάει ο Παναθηναϊκός αν θέλουμε να μιλάμε για κάτι καλύτερο. Στη γεμάτη Λεωφόρο δεν κατάφερε να δώσει χαρά στον κόσμο του και πάει στη διακοπή με σημαντικές απώλειες βαθμών και προβληματισμό. Η ομάδα οφείλει να ανασυνταχθεί, να δουλέψει για να διορθώσει τις αδυναμίες της και ο Γιοβάνοβιτς να δει τι καλύτερο μπορεί να πάρει απ' όλους, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει σε θετικά αποτελέσματα.

*Όπως δεν έγινε… ομαδάρα το τριφύλλι μετά τα καλά ματς της Λεωφόρου, έτσι και τώρα δεν είναι για πέταμα. Οφείλουμε να έχουμε ισορροπία στις κρίσεις μας. Θέλει, όμως, παρεμβάσεις και προσθήκες σημαντικές πέρα από τη σκληρή δουλειά. Προκειμένου να αποκτήσει ξανά τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της μεγάλης ομάδας, στοιχεία απαραίτητα για τα ντέρμπι και όχι μόνο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x