Διονύσης Δεσύλλας

Η διαιτητική εκτέλεση τού στέρησε τις σοβαρές πιθανότητες για νίκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ και την εξοργιστική διαιτησία που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

*Ο Παναθηναϊκός είχε το ματς στα χέρια και ήταν κοντά στο να φύγει από την Κρήτη με μια σημαντική νίκη απέναντι στον ΟΦΗ. Στο ποδόσφαιρο, όμως, οι λεπτομέρειες πολλές φορές παίζουν μεγάλο ρόλο ακόμα κι όταν αφορούν όχι τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, αλλά έναν διαιτητή. Ο ρέφερι Καραντώνης "σκότωσε" το "τριφύλλι" με τις καθοριστικές αποφάσεις του, έβαλε στο παιχνίδι τους Κρητικούς, οι οποίοι στο φινάλε έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν με 3-2.

*Έχουμε και λέμε. Ο διαιτητής Καραντώνης είχε αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα και όλα κατά του Παναθηναϊκού, έχοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Στο γκολ του ΟΦΗ για το 1-1 κρίνει ότι ο Ντουρμισάι που είναι εκτεθειμένος στο σουτ του Σελίμοβιτς δεν επηρεάζει τη φάση, ενώ στο 45΄σε φάουλ του Βιτάλ που φαίνεται να είναι από την περιοχή και μέσα, όταν τον γκρεμίζει ο Μεγιάδο. Ο ρέφερι το δίνει εκτός, το var δεν τον διορθώνει, σε ένα χρονικό σημείο που το σκορ ήταν 1-2. Λίγο αργότερα, ο Σελίμοβιτς κάνει κουτουλιά στον Σάντσεθ, αλλά ο ανεκδιήγητος Καραντώνης πάλι δεν είδε τίποτα.



*Φτάνουμε στη φάση της αποβολής του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 74' που αλλάζει τις ισορροπίες. Μέχρι εκείνο το σημείο το τριφύλλι ελέγχει στην επανάληψη τον ρυθμό και χάνει μεγάλες ευκαιρίες με κυριότερη το δοκάρι στην κεφαλιά του Βέλεθ, τρία λεπτά νωρίτερα. Σε αντεπίθεση του ΟΦΗ, λοιπόν, ο Τσιλιανίδης πέφτει. Ο "Βίγια" προσπαθεί να τον αποφύγει, αλλά ο Καραντώνης με... ευκολία χαρακτηριστική δίνει φάουλ και φυσικά αποβάλλει τον Αργεντινό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ένα κρίσιμο σημείο με 10 παίκτες. Το κερασάκι στην τουρτα μπήκε στο φινάλε όταν πριν από το νικητήριο γκολ των Κρητικών προηγήθηκε ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Χουάνκαρ.



*Από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησε η... τρικυμία για τον Παναθηναϊκό. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή, σκόραρε με δυο κεφαλιές στο 85' και το 95' και πήρε τη νίκη, κάνοντας την ανατροπή απέναντι στο τριφύλλι, που δικαιούται όχι απλώς να διαμαρτύρεται, αλλά να φωνάζει για τη διαιτησία του Καραντώνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την καταγράψουμε. Ο ρέφερι "εκτέλεσε" τον Παναθηναϊκό σε ένα κρίσιμο παοιχνίδι.



*Κανείς δε θα μάθει τι θα μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός σήμερα από το παιχνίδι αν υπήρχε μια νορμάλ διαιτησία. Το πιθανότερο είναι να έφευγε με τη νίκη από την έδρα του ΟΦΗ, αφού και πέναλτι δεν του δόθηκε και στο σημείο της άδικης αποβολής είχε τον έλεγχο και έχανε σημαντικές ευκαιρίες. Θα μπορούσε να βρει δίχτυα ο Ιωαννίδης στις καθυστερήσεις, όταν το σκορ ήταν 2-2, αλλά το πλασέ του, ενώ ήταν ανενόχλητος ήταν απελπιστικά άστοχο, ενώ ήταν ανενόχλητος και είχε όλο τον χρόνο να κοντρολάρει και να βρει με σουτ εστία...

*Πλην του... ρεσιτάλ Καραντώνη, το τριφύλλι δέχθηκε δυο γκολ με τον ίδιο τρόπο και αυτό πρέπει να προβληματίζει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κεφαλιές από τον Φελίπε και τον Τσιλιανίδη με την άμυνα να αδυνατεί από αέρος να απομακρύνει τις σέντρες και να το πληρώνει ακριβά.



*Η δεύτερη σερί ήττα, πέρα από τα νεύρα που δημιουργεί για τον τρόπο που ήρθε, βάζει και σε μπελάδες τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί που οι πράσινοι θα πάνε χωρίς τον Βιγιαφάνιες, λόγω της αδιανόητης αποβολής του. Περισσότερη ανάλυση και για το αγωνιστικό κομμάτι θα γίνουν σε επόμενο κείμενο, μαζί με την επόμενη μέρα για το τριφύλλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x