Διονύσης Δεσύλλας

Κυριαρχικός Παναθηναϊκός, με ποιότητα και προσωπικότητα!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το «2Χ2» του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

*Τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός αντί για... μάχη στην Κρήτη, έκανε περίπατο, «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό από τα πρώτα λεπτά και με αυτό το 0-2, έφυγε με αυτό που ήθελε από το Ηράκλειο για πρώτη φορά μετά το 2015! Οι «πράσινοι» έκαναν το «2Χ2» στο πρωτάθλημα, πήραν το τρίποντο μέσα σε μια δύσκολη έδρα και κοιτάζουν τη συνέχεια με ηρεμία, αυτοεποίθηση και σούπερ ψυχολογία.

*Από πέρυσι, όταν το «τριφύλλι» μακριά από την Αθήνα είχε φοβερά και τρομερά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην παίρνει αυτό που θέλει, τονίζαμε το εξής: Τα «διπλά» είναι, μεταξύ άλλων, θέμα χαρακτήρα, προσωπικότητας, αλλά και ποιότητας. Ολα αυτά το «τριφύλλι» τα είχε στο Ηράκλειο. Μπήκε από νωρίς με το «μαχαίρι στα δόντια», κυριάρχησε στο χορτάρι και με ένα πρώτο ημίχρονο εξαιρετικό, σκόραρε δυο φορές για να βάλει τις βάσεις μιας σημαντικής νίκης.



*Η «μαγική» μπαλιά του εκπληκτικού Ρούμπεν στον εξαιρετικό Παλάσιος και το τελείωμα του Αργεντινού για το 0-1 ήταν απλώς η αρχή. Η, επίσης, πολύ καλή σέντρα του καθοριστικού (ξανά) Αϊτόρ στον Σπόραρ με το «άγγιγμα» ποιότητας του Σλοβένου για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα ήταν και το τελειωτικό «χτύπημα» της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Απλά, όμορφα και δίχως να δοθούν περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα πάρει τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι.



*Το «τριφύλλι» είχε φοβερή κυκλοφορία και πήρε μια δίκαιη επικράτηση. Μετά το σούπερ πρώτο ημίχρονο, έριξε τους ρυθμούς στην επανάληψη, δίχως, όμως, να απειληθεί ιδιαίτερα, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Μπρινιόλι είπε «όχι» σε σουτ του Στάικου και λίγο αργότερα είδε την μπάλα να φεύγει λίγο έξω σε σουτ του Μπουζούκη. Αναμφίβολα, το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά η ομάδα έδειξε να μην έχει φρεσκάδα και να έχει δώσει την κατοχή στον ΟΦΗ, δεν άρεσε, αλλά μην ξεχνάμε τις απουσίες, την αναγκαστική αλλαγή του Κουρμπέλη, αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν.

*Οπως αναφέραμε και παραπάνω, οι Ρούμπεν και Παλάσιος ήταν οι κορυφαίοι. Ο Ισπανός αποτέλεσε ξανά τον "εγκέφαλο" στη μεσαία γραμμή και ο Αργεντινός «όργωνε» τη δεξιά πλευρά και δε σταματιόταν. Ο Σπόραρ έδειξε γιατί αποτελεί φορ «killer». Ο Σλοβένος έκανε τη μισή φάση, γκολ. Οπως πρέπει να συμβαίνει με τους μεγάλους επιθετικούς. Οι Κουρμπέλης και Τσέριν έκαναν, επίσης, σημαντική δουλειά, όπως και η τετράδα στην άμυνα, με εξαίρεση δυο αβίαστα λάθη του Σάρλια που δεν κόστισαν.



*Το πρώτο «διπλό» ήρθε. «Διπλό» που φέρνει πολύτιμους βαθμούς και δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, η οποία θέλει φέτος να κάνει το κάτι παραπάνω. Συν τις άλλοις, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις ήττες των ΑΕΚ και Άρη και φυσικά στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Παρά τις σημαντικές απουσίες, το "τριφύλλι" έκανε όλα όσα έπρεπε και έφυγε από το Ηράκλειο με το "τρίποντο". Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται, οι στόχοι παραμένουν υψηλοί και το επόμενο διάστημα αναμένονται και οι επόμενες μεταγραφές για να καλυφθούν τα κενά στη μεσαία γραμμή. Δε χωρά αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός κάνει τον κόσμο του να χαμογελάει και να αισιοδοξεί, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή. Ταπεινότητα, πειθαρχία, δουλειά και πάμε για τα επόμενα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x