Stoiximan Super League

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» νωρίς τον ΟΦΗ, έκανε το 2Χ2 και… έστειλε μήνυμα!

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός επί του ΟΦΗ, πήρε προβάδισμα... ασφαλείας από το ημίχρονο με τα γκολ των Παλάσιος-Σπόραρ και έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα (2-0), δείχνοντας ξανά σοβαρή εικόνα.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε... σβηστά με 2-0 τον ΟΦΗ, στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», για την 2η αγωνιστική της Super League 1, πήρε το πρώτο του «διπλό» στο Ηράκλειο μετά το 2015 και έκανε ταυτόχρονα το 2Χ2.

Το «τριφύλλι» ήταν σαφώς ανώτερο του αντιπάλου του για τουλάχιστον 80 λεπτά, με τον Παλάσιος να σκοράρει όπως και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, στο 16’ και τον Σπόραρ να κάνει… σεφτέ και στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας από το 33ο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα!

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, κράτησε απαραβίαστη την εστία του ξανά, για να δείξει ότι φέτος θα είναι… όπως πρέπει και μακριά από τη Λεωφόρο.

Οι Ηρακλειώτες από την άλλη παρουσίασαν ξανά αποκαρδιωτική εικόνα, κάνοντας αισθητή την εμφάνισή τους μόνο στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα, ενώ είναι και οι μοναδικοί που μένουν χωρίς πόντο μετά από δύο ματς



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΟΦΗ «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Στέφενς κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι Λάρσον, Γιοχού, Βούρος και Γιαννούλης συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Μεγιάδο και Ντιουσέ αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Λάρσον, Νέιρα και Θοράρινσον να παίζουν πίσω από τον Τοράλ ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρα, Σάρλια, Πούγγουρα και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν ήταν η τριπλέτα στο κέντρο και οι Παλάσιος-Αϊτόρ αγωνίστηκαν στα πλευρά του προωθημένου Σπόραρ.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2

Το ματς:
Ο ΟΦΗ πίεσε ψηλά στα πρώτα λεπτά θέλοντας να περιορίσει το παιχνίδι του αντιπάλου του και την κυκλοφορία της μπάλας, κυρίως από τον Ρούμπεν.

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ωστόσο χώρους, με μπαλιές κυρίως στην «πλάτη» της άμυνας των Κρητικών, αλλά να μην μπορεί να πατήσει περιοχή και κατ’ επέκταση να απειλήσει.

Ο τραυματισμός του Νέιρα ανάγκασε τον Νίκο Νιόπλια να αναπροσαρμόσει τα αμυντικογενή πλάνα του και να βάλει στο παιχνίδι τον Ντίκο, χωρίς όμως να καταγράψει τελική προσπάθεια.

Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρώτη φορά που κατάφεραν να βγάλουν επίθεση με αξιώσεις, στο 14’, από ωραίο συνδυασμό από αριστερά, με τον Σπόραρ να δίνει κάθετα στην περιοχή στον Αϊτόρ, είδαν τον Μαρινάκη να βάζει αποτελεσματικά την κόντρα.

Στην δεύτερη, όμως, κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα... Καθώς από την διαγώνια μπαλιά ακριβείας του Ρουμπέν στο χώρο για τον Παλάσιος, ο Αργεντινός εξτρέμ του Παναθηναϊκού έφυγε από δεξιά ταχύτατα στην «πλάτη» των Θοράρινσον και Γιαννούλη και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1 στο 16ο λεπτό!



Το… έργο παρέμεινε ίδιο στην συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τρόπο να τελειώσουν την δουλειά από το πρώτο ημίχρονο. Έφτασαν κοντά στο ημίωρο, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πούγγουρα να περνάει άουτ, για να αναλάβει δράση ακολούθως ο Σπόραρ…

Με τον Σλοβένο επιθετικό να… προειδοποιεί στο 31’, με την ωραία κίνηση χάρη στην οποία εκτόπισε τον Γιόχου αλλά το μακρινό σουτ του πέρασε άουτ.

Και να ανοίγει λογαριασμό, μετά την Ευρώπη, και στην Ελλάδα καθώς από «κοφτή» σέντρα του Αϊτόρ στην περιοχή, με εκπληκτική προβολή έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα, πετυχαίνοντας το 0-2, δύο λεπτά μετά!



Ο ΟΦΗ αδυνατούσε να αντιδράσει, ενώ έφτασε μια… ανάσα από το να δεχτεί και τρίτο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Σπόραρ στις καθυστερήσεις του 45λεπτου πέρασε άουτ. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως έκανε την πρώτη του τελική λίγο μετά, με το σουτ του Λάρσον να περνάει ψηλά άουτ…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νιόπλιας έβαλε και τον Μπουζούκη, με τον Μαρινάκη να πηγαίνει αριστερός μπακ, τον Λάρσον να γυρίζει πίσω δεξιά και τον νεοεισελθόντα να αγωνίζεται δεξί εξτρέμ για τους «ομιλήτες».

Ακόμα και έτσι, όμως, δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια ευκαιρία, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιθέτως είχε μια καλή στιγμή, στο 57’… Όταν από βολέ του Μπρινιόλι, ο Παλάσιος έφυγε ξανά στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση του Βούρου σούταρε αδύναμα, για να μπλοκάρει ο Στέφενς.

Με τον χρόνο να δουλεύει υπέρ της ομάδας του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς και τον Βέρμπιτς, αντί του Κουρμπέλη, περνώντας τον αριστερά και βάζοντας τον Αϊτόρ δεκάρι, με τον σχηματισμό να γίνεται 4-2-3-1, καθώς ο Τσέριν έπαιξε δίπλα στον Ρούμπεν.

Ο ΟΦΗ κατέγραψε την πρώτη καλή του στιγμή στην επανάληψη στο 70ο λεπτό, όταν ο Ρούμπεν γύρισε τη μπάλα στον Σάρλια, όμως ο Ντίκο έκλεψε και σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, δε, είχε δύο ακόμα καλύτερες φάσεις για να μειώσει το σκορ… Αρχικά στο 82’, με τον Στάικο να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Μπρινιόλι, κάνοντας ένα επικίνδυνο σουτ στο όριο της περιοχής, το οποίο ο Ιταλός γκολκίπερ του «τριφυλλιού» έδιωξε σε κόρνερ.



Αλλά και στο 86ο λεπτό, με την ωραία προσπάθεια του Μπουζούκη, που πέρασε τελικά ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία, διπλή, χαμένη ευκαιρία για όταν σε αντεπίθεση τριών εναντίον δύο, από πάσα του Ιωαννίδη ο Βέρμπιτς αρχικά έχασε το τετ α τετ και στην επαναφορά της απόκρουσης του Στέφενς, ο Βαγιαννίδης πλάσαρε πάνω στον Ολλανδό τερματοφύλακα, με το 0-2 να μένει μέχρι τέλους.



MVP: Ο Ρούμπεν Πέρεθ έκανε για μια ακόμα φορά… τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού! Ήλεγξε απόλυτα το τέμπο στον άξονα, έβγαλε μια 40άρα μπαλιά-ασίστ για το 0-1 του Παλάσιος, ενώ κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τα αντίπαλα χαφ και κάλυψε σωστά τους χώρους, όποτε χρειάστηκε.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2

Η «σφυρίχτρα»: Δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση-απόφαση ο ρέφερι Φωτιάς, που πέρασε μάλλον απαρατήρητος, καθώς τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές. Ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις, ενώ δεν του ξέφυγε ούτε και ο πειθαρχικός έλεγχος, με εξαίρεση μια φάση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Ντιουσέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Μαρινάκης, Βούρος, Γιοχού (64' Διαμαντής), Γιαννούλης (46' Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Νέιρα (11' Ντίκο), Θοράρινσον (64' Αποστολάκης), Τοράλ (69' Στάικος).

Έμειναν στον πάγκο: Σωτηρίου, Μανδάς, Πασαλίδης, Θεοδοσουλάκης.

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (77' Γκάνεα), Κουρμπέλης (69' Βέρμπιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (86' Βαγιαννίδης), Σπόραρ (76' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (87' Φρόκου).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σάντσες, Σιδεράς, Καμπετσής.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).

Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Βασιλόπουλος (Έβρου).

4ος διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

ΑVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x