Διονύσης Δεσύλλας

Να 'χα χίλια μάτια!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τον φανταστικό Παναθηναϊκό που «κατάπιε» τον Ιωνικό, το show Καρλίτος και το πράσινο πάρτι στη Λεωφόρο!

* Εντυπωσιακός, ουσιαστικός, σοβαρός, γρήγορος, θεαματικός! Ο Παναθηναϊκός τα είχε όλα στην τεσσάρα επί του Ιωνικού στη Λεωφόρο, πραγματοποιώντας την καλύτερή του και πιο γεμάτη εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας, έβγαλε... γούστα, επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες και αποζημίωσε και με το παραπάνω τους 10.000 οπαδούς, που βρέθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

* Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις... Οι «πράσινοι» τα έκαναν σχεδόν όλα άριστα στο σημερινό ματς. Αν εξαιρέσουμε το λάθος στο 11', όταν ο Σάντσες ισοφάρισε προσωρινά για τον Ιωνικό και ένα μικρό διάστημα στο πρώτο μέρος, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν μια σχετικά καλή κυκλοφορία, το «τριφύλλι» κυριάρχησε με 4 γκολ, πολλές φάσεις, ποικιλία στο επιθετικό της παιχνίδι και ένα χορταστικό από κάθε άποψη παιχνίδι.

* Ο Καρλίτος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Με χατ τρικ και με εκπληκτική εκτελεστική δεινότητα, ο Ισπανός ήταν φανταστικός. Έπαιρνε την μπάλα και την έστελνε στα δίχτυα δίχως... πολλά πολλά. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, να κάνει ο καλός και σύγχρονος σέντερ φορ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έφτασε τα 7 γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα και έχει να δώσει ακόμη πολλά περισσότερα με τον τρόπο που παίζει η ομάδα, αλλά και με τη σημαντική βελτίωση που δείχνει ο ίδιος, κάτι που οφείλεται στη δουλειά που κάνει από το καλοκαίρι και πλέον στην ανεβασμένη του ψυχολογία.

* Ο Χατζηγιοβάνης έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι με ωραίες ενέργειες και πολλά τρεξίματα. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος είχε και την εξαιρετική ασίστ στο 2-1 του Παναθηναϊκού. Ο Παλάσιος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, αγωνιζόμενος στην επίθεση. Ο Αργεντινός απελευθερώθηκε, τακτικά ήταν άψογος, έτρεχε ακατάπαυστα, πρέσαρε και είχε ωραίες εμπνεύσεις. Από δική του κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα. Ο Ρούμπεν ήταν η σταθερή αξία στο κέντρο, ενώ και οι ακραίοι μπακ, Σάντσες και Χουάνκαρ τα πήγαν κι αυτοί καλά. Σε γενικές γραμμές, δύσκολα βρίσκεις παίκτη, που να μην έπιασε καλά στάνταρ απόδοσης.

* Το σημαντικότερο όλων για τον Παναθηναϊκό, πέρα από την καλή μπάλα και το θεαματικό, κατά διαστήματα, ποδόσφαιρο, είναι η σοβαρότητα που βγάζει. Ακόμα και όταν το ματς είχε... σβήσει και το «τριφύλλι» είχε εξασφαλίσει τη νίκη, οι παίκτες του έτρεχαν, πίεζαν, έκλειναν σωστά τους χώρους, είχαν διάθεση για επιθετικότητα και έβγαζαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Αυτό είναι ξεκάθαρα έργο Γιοβάνοβιτς. Η δουλειά που κάνει ο Σέρβος με τους ποδοσφαιριστές του καθημερινά στο Κορωπί βγαίνει σε κάθε επίπεδο. Τόσο στο «καθαρά» αγωνιστικό όσο και σε αυτό της νοοτροπίας μεγάλης ομάδας. Η οποία επιτάσσει να μη χαλαρώνεις ή καλύτερα να μη χάνεις τη σοβαρότητά σου ποτέ.

* Η Λεωφόρος ήταν «καμίνι» και αυτό είναι πολύ όμορφο και σημαντικό. Η ομάδα δείχνει βήμα - βήμα να κερδίζει τον κόσμο της. Οι περίπου 10.000 που βρέθηκαν στο γήπεδο έκαναν... πάρτι στις κερκίδες και δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα στο ματς. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν περισσότεροι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το ζητούμενο, πλέον, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του είναι η σταθερότητα, η διάρκεια και φυσικά οι νίκες στα εκτός έδρας. Αυτά από αύριο. Σήμερα μπορούμε να τραγουδάμε για αυτόν τον Παναθηναϊκό το… «να 'χα χίλια μάτια»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x