Διονύσης Δεσύλλας

Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με σεληνιασμένο Ιωαννίδη και σούπερ Αϊτόρ - Βιλένα!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (4-0) του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαϊδης». .

*Με αρκετούς πρωταγωνιστές, με ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, με τέσσερα γκολ, ευκαιρίες για περισσοτερα και με εξαιρετική αντίδραση ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο (4-0), απέναντι στον ΟΦΗ, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την γκέλα του Ολυμπιακού και έκανε αυτό που έπρεπε στην κατάμεστη Λεωφόρο.

*Το ματς δεν ήταν εύκολο, παρά το τελικό σκορ. Οι «πράσινοι», έχοντας τέσσερις αλλαγές στη σύνθεσή τους, έδειχναν να δυσκολεύονται στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ. Η τριάδα στα στόπερ και το δυναμικό παιχνίδι των Κρητικών, δεν έδινε πολλά... δικαιώματα με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να μη δημιουργεί με ευκολία, παρά την κατοχή που είχε. Το πέναλτι του Ιωαννίδη στο 34' ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση.

*Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Κυρίως μετά το πρώτο 15λεπτο. Αμέσως μετά την ευκαιρία των φιλοξενούμενων με την κεφαλιά του Φελίπε και την απομάκρυνση του Λοντίγκιν, οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και ισοπέδωσαν την άμυνα των Κρητικών.

*Γκολ από τον Αϊτόρ, γκολ από τον Παλάσιος, ευκαιρίες με τον Ιωαννίδη και τον Βιλένα και ένα ακόμη τέρμα στο φινάλε για το «κερασάκι στην τούρτα» ξανά από τον Ιωαννίδη (από ασίστ Λοντίγκιν) για να φτάσουν οι «πράσινοι» στη νίκη με μεγάλο σκορ και να αποζημιώσουν τους οπαδούς τους οι οποίοι «χόρευαν» στις κερκίδες και ζητούσαν το πρωτάθλημα. Η αντίδραση, μετά τις ήττες από Άρη και Βιγιαρεάλ, βγήκε παρά τη σωματική και πνευματική κούραση και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη νίκη από ένα σερί που επιβάλλεται να κάνει. Οι «πράσινοι» επανήλθαν στις... εργοστασιακές τους ρυθμίσεις με τα όσα είδαμε στην επανάληψη και κοιτάζουν τη συνέχεια. Βήμα - βήμα...


*Σε ατομικό επίπεδο, ένα μεγάλο κέρδος σήμερα ήταν ο Βιλένα. Ο Ολλανδός χαφ πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Με πολλά τρεξίματα, δυναμισμό στο παιχνίδι του, σωστές τοποθετήσεις και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο! Για τον Ιωαννίδη τι να πεις! Ένα πραγματικό θωρηκτό που ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του ΟΦΗ. Είχε πολλές κερδισμένες μονομαχίες, έβαλε δυο γκολ, κέρδισε πέναλτι και είχε μια ασίστ. Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση για τον διεθνή φορ που είναι σε... δαιμονισμένη κατάσταση.

Αϊτόρ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ βάζοντας τις βάσεις νίκης για την ομάδα του και έδειξε ξανά ανεβασμένος ποδοσφαιρικά και ψυχολογικά. Ο Ισπανός βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή του και αυτό είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο νέο τόσο για τον ίδιο, όσο, φυσικά, και για την ομάδα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x