Διονύσης Δεσύλλας

Άργησε ένα ημίχρονο να εμφανιστεί, έμεινε με το «αχ» στο φινάλε ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία (1-1) του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

* Το ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο (1-1) είναι απ' αυτά που θα ξεχαστούν γρήγορα. Ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Με λίγες φάσεις, με κακό θέαμα, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν από στατική φάση και εν τέλει το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος και την πρόκριση να κρίνεται στη ρεβάνς του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

* Απέναντι σε έναν πολύ κακό Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή, όχι, όμως και την ένταση στο παιχνίδι τους ή τη σωστή δημιουργία για να φτιάξουν ευκαιρίες και να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Οι εξτρέμ δεν έδιναν πράγματα, τα χαφ ήταν, επίσης, σε κακή μέρα δημιουργικά και οι Πειραιώτες παίζοντας αμυντικά, κατά κύριο λόγο, όχι απλώς κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, αλλά και να σοκάρουν την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, όταν από αδράνεια στην άμυνα του «τριφυλλιού» σε εκτέλεση κόρνερ ο Αλεξανδρόπουλος σκόραρε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους.

* Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος απέναντι σε έναν ακόμη πιο παθητικό Ολυμπιακό. Δεν ήταν εντυπωσιακός, δεν έπνιξε τον αντίπαλο, αλλά προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Ο Φατίχ Τερίμ προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει μια πνοή και περισσότερη ένταση στην ομάδα του το έκανε με κάτι το οποίο όταν το είδαμε, μας ξάφνιασε όλους. Με την είσοδο του Βαγιαννίδη στο ματς, ο Κώτσιρας μεταφέρθηκε εσωτερικά και αγωνίστηκε ως χαφ. Ο έμπειρος άσος έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η κίνηση έκανε το «τριφύλλι» πιο γεμάτο στη μεσαία του γραμμή!

* Το γκολ του Ιωαννίδη με κεφαλιά στο 65' δημιούργησε νέες συνθήκες στο ντέρμπι, αλλά θεαματική αλλαγή στην εικόνα δεν είδαμε. Ναι, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού. Ναι, ήταν η ομάδα που έψαχνε περισσότερο τη νίκη απέναντι σε έναν Ολυμπιακό εξαιρετικά παθητικό, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Και αυτό διότι ευκαιρίες δε γίνονταν με εξαίρεση τις καθυστερήσεις όταν οι πράσινοι έμειναν δυο φορές με το «αχ» λίγο πριν από το φινάλε!

* Πρώτα με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Φώτη Ιωαννίδη, όταν από κοντά ο διεθνής άσος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά για την απόλυτη ανατροπή και στη συνέχεια λίγο αργότερα, όταν ο Βέρμπιτς δεν νίκησε τον Πασχαλάκη και η σέντρα-σουτ του Μλαντένοβιτς απομακρύνθηκε από τον Ντόη λίγο πριν τη γραμμή της εστίας.

* Φυσικά, το 1-1, αλλά κυρίως η εμφάνιση δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ικανοποιημένο στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε, φυσικά, να έμπαινε το γκολ του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις και τώρα να συζητούσαμε άλλα, αλλά η συνολική γενική εικόνα απέναντι σε έναν κάκιστο Ολυμπιακό δεν ήταν καλή. Λίγες εμπνεύσεις, όχι καλή δημιουργία, όχι υψηλή ένταση στο παιχνίδι και κάποια καλά διαστήματα από το «τριφύλλι». Η πρόκριση είναι ανοιχτή, αλλά η ομάδα θα πρέπει να παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο στα επόμενα ντέρμπι αν θέλει να πάρει τις πολυπόθητες νίκες, αρχής γενομένης απ' αυτό με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βρει και να το φτιάξει ο Φατίχ Τερίμ με τους ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x