Διονύσης Δεσύλλας

Είχε υπομονή, ποιότητα και τις… παλιοσειρές να καθαρίζουν

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού και το δεύτερο σερί τρίποντο για το τριφύλλι.

Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Το ζητούμενο εξ΄αρχής ήταν η νίκη για τους πράσινους και ο στόχος επετεύχθη. 2-0 επί του Παναιτωλικού με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει δεύτερο σερί τρίποντο για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και να ανεβαίνει στη βαθμολογία, βλέποντας με καλύτερη ψυχολογία τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς Κυπέλλου με τον Βόλο την ερχόμενη Τετάρτη.

*Οι πράσινοι είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους. Στα πρώτα 25 λεπτά δυσκολεύτηκαν, όχι γιατί πιέστηκαν από τον Παναιτωλικό που είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Καρέλη και τον Μπρινιόλι να του λέει "όχι", αλλά διότι είχαν ένα αργό τέμπο στην κυκλοφορία τους, γεγονός που δεν του επέτρεπε να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Όταν ανέβασαν την έντασή τους δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά ο Μελίσσας αρνήθηκε το γκολ τρεις φορές σε Μακέντα, Αϊτόρ και Κώτσιρα.

*Το "τριφύλλι" είχε υπομονή κι αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι τους. Δεν... πανικοβλήθηκε όταν δε σκόραρε στο πρώτο μέρος. Ο Μακέντα άνοιξε το σκορ με πέναλτι, σκόραρε ξανά έπειτα από την εξαιρετική έμπνευση του Μαουρίσιο και κάπου εκεί τα πάντα πήραν τον δρόμο τους. Οι πράσινοι έβγαλαν ποιότητα στο δεύτερο μέρος με τον Ιταλό φορ να βρίσκει δυο φορές δίχτυα, τον Βραζιλιάνο άσο να πραγματοποιεί πολύ σοβαρή εμφάνιση και τον Βιγιαφάνιες να είναι σχεδόν παντού, πραγματοποιώντας δεύτερη διαδοχική πολύ καλή εμφάνιση. Ο Αργεντινός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει τη διάθεση στα ύψη κι αυτά μόνο ευχάριστα νέα είναι για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επί της ουσίας, οι... παλιοσειρές καθάρισαν και δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν μπει κι αυτή στο κάδρο με τις επιλογές του κόουτς.

*Σε ατομικό επίπεδο, επίσης, καλή εμφάνιση είχε ο Αλεξανδρόπουλος με πολλά τρεξίματα, καλύψεις στον χώρο, αλλά και τις γνωστές κατά μέτωπον επιθετικές του ενέργειες. Οι ακραίοι Αϊτόρ και Βιτάλ δεν τα πήγαν τόσο καλά, ενώ ο Βέλεθ στάθηκε εξαιρετικά "καταπίνοντας" αρκετές φορές τους αντιπάλους επιθετικούς και βγάζοντας πάθος και αποφασιστικότητα στα κοψίματά του. Ο Σάρλια είχε δυο λάθη με κυριότερο αυτό όταν έχασε την μπάλα από τον Αποστολάκη, μέσα στην περιοχή, για να γίνει η μεγάλη ευκαιρία του Καρέλη. Ο Μπρινιόλι σε αυτή τη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό.

*Δίχως εντυπωσιακά πράγματα, μα με ενέργεια, υπομονή και ποιότητα, όπως αναφέραμε, στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός έφερε εις πέρας με επιτυχία την αποστολή. Πήρε τη νίκη, έβαλε στο... σακούλι πολύτιμους βαθμούς και πλέον στρέφει την προσοχή του στο πρώτο κρίσιμο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο, εκεί που θα χρειαστεί να βάλει βάσεις πρόκρισης σε ένα θεσμό στον οποίο θέλει πολύ να προχωρήσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x