Διονύσης Δεσύλλας

Επίδειξη ανωτερότητας στη Λεωφόρο με αγριεμένο Σπόραρ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εύκολη νίκη (5-0) του Παναθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού και τα όσα εξαιρετικά έκανε ο Άντραζ Σπόραρ στο χορτάρι της Λεωφόρου.

Παναθηναϊκός έκανε όσα έπρεπε απέναντι στον Πανσερραϊκό και μάλιστα με το παραπάνω στη Λεωφόρο. Αποτέλεσμα αυτού; Μια επίδειξη ανωτερότητας από τους «πράσινους», μια πολύ γεμάτη εμφάνιση, πέντε γκολ συνολικά, τρία δοκάρια και μια ακόμη εύκολη επικράτηση για το «τριφύλλι» απέναντι στο σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία. Με αυτήν τη νίκη ο Παναθηναϊκός βάζει σε εξτρά πίεση τόσο τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται αύριο με τον ΟΦΗ στην Κρήτη όσο και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, που κοντράρονται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

*Τα πράγματα έγιναν απλά από νωρίς για τους «πράσινους». Γκολ με το «καλημέρα» από τον εκπληκτικό σήμερα Σπόραρ με εκπληκτική εκτέλεση μετά την μπαλιά του Ρούμπεν και 2-0 στο 10' από γύρισμα του Παλάσιος και μπέρδεμα Δεληγιαννίδη και Χοβάν. Ο Σπόραρ ήταν αυτός, που, επίσης, κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος για το 3-0, ενώ κέρδισε και την αποβολή του Ουεντραόγκο λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου για να απλοποιήσει ακόμη περισσότερα την κατάσταση για το «τριφύλλι».

*Αν εξαιρέσουμε ένα 15λεπτο μετά τα δυο πρώτα γκολ των «πράσινων», που παρουσίασαν μια χαλάρωση και έδωσαν το δικαίωμα στον Πανσερραϊκό να κυκλοφορήσει την μπάλα και να απειλήσει με τον Άλεξιτς, το ματς σήμερα εξελίχθηκε σε πολύ εύκολο για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μετά τα δύο δοκάρια του Βέρμπιτς στα τελειώματα του πρώτου μέρους και την απόφαση του Σέρβου να βγάλει από την αναμέτρηση του Αράο και Μλαντένοβιτς για τη μεταξύ τους «παρεξήγηση» για εκτέλεση φάουλ, το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε μια δυνατή προπόνηση. Τα πάντα είχαν κριθεί και απέμενε μόνο να μάθουμε το τελικό σκορ.

*Ο εξαιρετικός Σπόραρ, μετά τα γκολ, το κερδισμένο πέναλτι και την αποβολή, είχε και ασίστ! Έστρωσε ωραία την μπάλα στον Τσέριν, ο οποίος με δυνατό πλασέ σκόραρε για το 4-0 και το τελικό 5-0 ήρθε από κοντινό σουτ του Μαντσίνι, ο οποίος νωρίτερα είχε και αυτός δοκάρι.

*Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η αναμέτρηση δεν είναι για υψηλή ανάλυση και κριτική. Ο Παναθηναϊκός έκανε σχεδόν ό,τι ήθελε στο ματς, έβγαλε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχαν διαστήματα που η μπάλα χάθηκε και ο Πανσερραϊκός μετατράπηκε σε… σάκος του μποξ για τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού». Η νίκη ήρθε με ένα μεγάλο σκορ, με τον Σπόραρ, όπως αναφέραμε, να κάνει ωραία πράγματα στο γήπεδο και τους «πράσινους» να δείχνουν σοβαροί και ορεξάτοι, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από ένα απαιτητικό ματς για την Ευρώπη απέναντι στη Ρεν.

*Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, οφείλεις να «καθαρίζεις» από νωρίς την υπόθεση νίκη και μετά να αποζημιώνεις τον κόσμο σου. Αυτό έκανε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμηθείτε τα ματς με Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαϊδης», αλλά και αυτά με Παναιτωλικό σε Αγρίνιο και Αστέρα στην Τρίπολη. Επικρατήσεις με πολλά γκολ, με ωραία μπάλα και όμορφη επιθετικά εικόνα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στον δρόμο των επιτυχιών, είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία και, όπως αναφέραμε και παραπάνω, βάζει επιπλέον πίεση στους ανταγωνιστές του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x