Διονύσης Δεσύλλας

ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόκριση με κέρβερο Ντραγκόφσκι σε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για χρόνια!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το θρίλερ της Λεωφόρου και τη σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου μετά την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

*Αυτό που ζήσαμε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» περιγράφει σε απόλυτο βαθμό την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εφτάψυχος και έπειτα από ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση μέσα στη Λεωφόρο, ήρθε ένα τρελό φινάλε με το «τριφύλλι» να έχει ήρωες Λημνιό και Ντραγκόφσκι και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι.

*Τι να πρωτοπείς και πού να πρωτοσταθείς για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ εξαιρετικό σε όλο το παιχνίδι, το «τριφύλλι»... έφυγε για τον τελικό εν μέσω αποθέωσης στη Λεωφόρο. Χρειάστηκε να γίνουν εντυπωσιακά πράγματα στο τέλος της παράτασης και φυσικά στα πέναλτι για να πάνε οι «πράσινοι» από την κόλαση στον παράδεισο και για να φύγει με τεράστια απογοήτευση ο «δικέφαλος του βορρά» από το γήπεδο.



*Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι. Έβγαζαν ένταση στο παιχνίδι τους, είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα μέχρι και το φινάλε της παράτασης, μπλόκαραν τον Παναθηναϊκό στη μεσαία γραμμή και γι αυτό οδηγήθηκαν στην ανατροπή. Οι «πράσινοι» έκαναν ένα ματς δίχως ευκαιρία μέχρι τα τελευταία λεπτά της παράτασης, έχοντας κακή ανάπτυξη, παθητικό ρόλο και προβληματική κυκλοφορία. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερά του ματς φέτος και ο Παναθηναϊκός από τα χειρότερά του, έχοντας σε κακή βραδιά σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως τους Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Παλάσιος.

*Το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 72' ήρθε σαν επιβράβευση για την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση μετά το 0-1 της κανονικής διάρκειας και εκεί οι Θεσσαλονικείς με το γκολ του Κεντζιόρα «έγραψαν» το 0-2 για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να «αγκαλιάσουν» την πρόκριση.

*Τίποτα δεν έδειχνε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αντιδράσει. Ο ΠΑΟΚ στα τελειώματα της παράτασης κλείστηκε, οι «πράσινοι» αναλώθηκαν σε γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, έχασαν την μοναδική τους καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μαντσίνι, την οποία απομάκρυνε με τον ίδιο τρόπο ο Κουλιεράκης πάνω στη γραμμή και ήρθε μια συνέχεια αναπάντεχη!

*Με το εκπληκτικό σουτ του Λημνιού στην τελευταία φάση του εξτρά χρόνου, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ, μείωσε σε 2-1, ισοφάρισε τα γκολ της σειράς και η Λεωφόρος πήρε φωτιά. Έμοιαζε σχεδόν απίστευτο αυτό που έγινε, αλλά ακόμη πιο απίστευτη ήταν η συνέχεια.

*Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε τρεις φορές με την πλάτη στον τοίχο. Αφού δε βρήκε γκολ με τον Σπόραρ στο πρώτο πέναλτι, χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος όταν ο Ντραγκόφσκι «έβγαλε» το πέναλτι του Ντεσπόντοφ και κράτησε ζωντανό το «τριφύλλι». Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά! Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός έχανε πέναλτι και οι «πράσινοι» ήταν με το ένα πόδι εκτός τελικού, ο «κέρβερος» του «τριφυλλιού» ήταν εκεί. Πρώτα με την επέμβαση στον Οζντόεφ και μετά με αυτή στον Ότο. Για να φτάσουμε στο λυτρωτικό φινάλε για τον Παναθηναϊκό με το πέναλτι - γκολ του Σένκεφελντ, το άστοχο του Σαμάτα και την επική πρόκριση του «τριφυλλιού» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μέσα σε φοβερή και τρομερή αποθέωση στην «καυτή» Λεωφόρο!

*Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο δεν χαίρεται πάντα ο καλύτερος. Αυτό συνέβη και απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι συγκινήσεις ήταν πολλές, όπως και η εναλλαγή συναισθημάτων. Ο εφτάψυχος Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου, παρά το γεγονός ότι ήταν κακός και έφτασε πολλές φορές πολύ κοντά σε έναν πικρό αποκλεισμό. Είχε λυτρωτές πρώτα τον Λημνιό και έπειτα τον Ντραγκόφσκι και στο τέλος πανηγύρισε με τον κόσμο του μια επική πρόκριση, σε μια βραδιά που θα τη θυμόμαστε για χρόνια...

Υ.Γ: Περαστικά στον Μπάμπα και να είναι γερό το παιδί. Γρήγορη ανάρρωση να του ευχηθούμε και ταχεία επιστροφή στα γήπεδα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x