Διονύσης Δεσύλλας

Ατυχία, χαμένες ευκαιρίες, άγχος και… ο τελικός της χρονιάς στο Φάληρο!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ισοπαλία (1-1) του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και το παιχνίδι της σεζόν που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό.

*Αυτό που ζούμε φέτος δεν έχει προηγούμενο. Το φετινό πρωτάθλημα θα μείνει στην ιστορία για την τελική του ευθεία, το απίστευτο άγχος όλων, την πίεση άνευ προηγουμένου και τα όσα συνέβησαν και στη σημερινή αγωνιστική. Είναι χαρακτηριστική η παρακάτω εικόνα: Μετά το ισόπαλο 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, η πλειοψηφία των φιλάθλων έμεινε στη Λεωφόρο και παρακολουθούσε το ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Στο χορτάρι ο Φώτης Ιωαννίδης με ανθρώπους του "τριφυλλιού" είχαν σχηματίσει ένα πηγαδάκι και επίσης έβλεπαν το παιχνίδι. Η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο. Με τη λήξη στη Νέα Φιλαδέλφεια, άπαντες ξέσπασαν. Από την κόλαση στον παράδεισμο μέσα σε λίγα λεπτά. Τα πάντα παρέμειναν ίδια και πλέον πάμε για το παιχνίδι της χρονιάς στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό να θέλει μόνο νίκη με τον Ολυμπιακό για να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

*Στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δυσκόλεψε τη ζωή του. Παρά το γεγονός ότι άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Μαντσίνι, έδωσε την μπάλα στον ΠΑΟΚ, μπλόκαρε καλά σχεδόν κάθε επιθετική ανάπτυξη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, απειλήθηκε μόλις μια φορά από τον Τόμας στο 39' και απείλησε κι αυτός με μεγάλη ευκαιρία του Μπερνάρ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

*Το άγχος ήταν εμφανές. Εδώ που φτάσαμε το πνευματικό κομμάτι είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό. Ολο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε ένα παραπάνω χαφ, έκαναν τον Παναθηναϊκό να μην κυκλοφορεί, αλλά και να μην απειλείται. Τελικά, στη μοναδική φορά που η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, ο Τόμας το εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε στο 59' για να βάλει ακόμη πιο δύσκολα στο "τριφύλλι".

*Η είσοδος του Ρούμπεν στο παιχνίδι ανέβασε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Ο Μπερνάρ πλάσαρε με τον Κοτάρσκι να του λέει όχι, ο ίδιος ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε φάουλ και προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απομάκρυνε ξανά με εντυπωσιακό τρόπο! Ο Τσέριν λίγο αργότερα αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η φάση του 80' όταν ο Μαντσίνι σούταρε, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Σαν να μην ήθελε να μπει σήμερα...

*Η ανόητη ενέργεια του Σένκεφελντ και η αποβολή του στο 84' έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που ήταν αναγκασμένος να ψάξει για δεύτερο γκολ με 10 παίκτες. Ένα γκολ που δεν ήρθε ποτέ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, η ατυχία των παικτών του Παναθηναϊκού και το άγχος δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να φτάσει στη νίκη και πλέον πάμε για εξίσου αγχωτικό φινάλε.

*Από τη στιγμή που βαθμολογικά δεν άλλαξε τίποτα, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" είναι και το παιχνίδι της χρονιάς για να μην πούμε της δεκαετίας για τον Παναθηναϊκό. Τα έφερε έτσι, φαίνεται, η μοίρα που το αν οι "πράσινοι" στεφθουν πρωταθλητές, θα κριθεί στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου. Από εδώ και πέρα, περισσότερες αναλύσεις, λόγια και θεωρίες δεν υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα παίξει ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ κόντρα στον Ολυμπιακό με στόχο μια μεγάλη νίκη που αν έρθει θα του δώσει το δικαίωμα να είναι πιο κοντά από ποτέ στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x