Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Δεν πρόκειται για «εκδίκηση», αλλά για ποδόσφαιρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το ντέρμπι τoυ Παναθηναϊκοϋ με τον ΠΑΟΚ, τη νοοτροπία που θα πρέπει να έχουν οι «πράσινοι» και εξηγεί γιατί η «γκέλα» στη Νέα Σμύρνη δεν είναι καταστροφική.

Του Διονϋση Δεσϋλλα

Λίγα λόγια, αρχικά, για το χθεσινό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με τον πολύ καλό Πανιώνιο. Το σημείο "κλειδί", φυσικά, είναι η αποβολή του Κάρλος Ζέκα. Αν ο Πορτογάλος δεν είχε κάνει την απόλυτη ποδοσφαιρική χαζομάρα θα μιλούσαμε για μια άλλη ιστορία. Με τα "αν", όμως, δεν επιβιώνει κανείς. Η πραγματικότητα είναι μια και λέει ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε, ξανά, να φύγει από την έδρα των "κυανέρυθρων" με τη νίκη. Κάτι που έχει να συμβεί από το 2012...

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός. Κάθε άλλο. Είχε σωστή τακτική αντιμετώπιση και αντίδραση στο ματς, προηγήθηκε, ενώ θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλο γκολ, αλλά προδόθηκε από τις δυνάμεις του. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις υπέρ σου σκορ για μεγάλο διάστημα, όταν αγωνίζεσαι για σχεδόν 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ειδικά, όταν απέναντί σου έχεις μια εξαιρετική ομάδα, όπως είναι ο Πανιώνιος, η οποία, μάλιστα, δεν έχει τι να χάσει στη διαδικασία των πλέι οφ.

Δεν ήρθε η καταστροφή για τον Παναθηναϊκό που δεν πήρε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να το κάνει, κάτι που αν γινόταν θα του ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Υπάρχει, όμως, δρόμος και ματς στα οποία θα έρθει το τρίποντο για το "τριφύλλι". Η μεγάλη ζημιά έχει να κάνει με τον Ζέκα, αλλά κυρίως με τον Βιγιαφάνιες, που χάνει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια στα πλέι οφ και βάζει δύσκολα στον Μαρίνο Ουζουνίδη για τον αντικαταστάτη του. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Κουλιμπαλί, οι προβλέψεις για συμμετοχή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν είναι αισιόδοξες. Ο ποδοσφαιριστής κάνει αγώνα δρόμου, αλλά ακόμη είναι επηρεασμένος σωματικά από τη λοίμωξη που υπέστη.

Η αναμέτρηση της Τετάρτης ίσως κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ έρχεται στην Αθήνα και τη Λεωφόρο με την πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα από την ΑΕΚ και ξέρει ότι μια ακόμη τον "τσαλακώνει", τον... προσγειώνει, αν θέλετε, και του δημιουργεί μπελάδες ενόψει της συνέχειας. Το χειρότερο γι αυτόν: Του υπενθυμίζει ότι καμία ομάδα δεν έγινε αυτή που θέλει, έχοντας μόλις ένα μήνα επιτυχίας.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο γήπεδό του την ομάδα που τον απέκλεισε από το Κύπελλο, με τεράστια διαιτητική αβάντα από τον περίφημο, πλέον, Κύζα. Δεν θα πρέπει, όμως, να πέσει στην παγίδα. Δεν θα πρέπει να δει το παιχνίδι σαν μια εκδίκηση. Το είπε, άλλωστε, και ο Μαρίνος Ουζουνίδης: "Για μένα δεν είναι σωστό να μπούμε στο γήπεδο με τη λογική της «εκδίκησης» και να μην συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε – όπως κάνουμε και στα περισσότερα παιχνίδια στο γήπεδο μας – είναι να είμαστε αυτοί που θα ελέγχουμε το παιχνίδι". Ο κόουτς ξέρει.

Εδώ μιλάμε για ποδόσφαρο και τίποτε περισσότερο. Οι "πράσινοι" έχουν την υποχρέωση να μπουν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη νίκη. Ολα τα υπόλοιπα είναι για την κερκίδα ή τους... συγγραφείς της βίας και της "μπαχαλοποίησης" της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα, την ικανότητα και την ποιότητα να νικήσει τον ΠΑΟΚ και να ανακτήσει ψυχολογία και χαμένο έδαφος. Και θα το κάνει μόνο αν οι ποδοσφαιριστές του έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά και μόνο στην αναμέτρηση.

Υ.Γ1: Το χειρότερο δεν είναι τα χαστούκια του Κασιδιάρη στον Δένδια. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η στάση ζωής του τραμπουκισμού και τις φασιστικής συμπεριφοράς, επικρατεί σε κάθε τομέα της ζωής. Δείτε γύρω σας τι συμβαίνει και θα το αντιληφθείτε.

Υ.Γ2: Ξεχνάμε ότι οι "Δένδιες" και οι "Βενιζέλοι" έβαλαν ή καλύτερα έδωσαν το τελευταίο "σπρώξιμο" στους Χρυσαυγίτες για την είσοδό τους στη βουλή, χάρη στις πολιτικές τους. Πολιτικές που συνεχίζει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ασχέτως αν κάποιοι βαφτίσουν τα μνημόνια "αριστερά".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x