Διονύσης Δεσύλλας

Ξανά στο κόλπο της Ευρώπης με σούπερ Παλάσιος σε Λεωφόρο-καμίνι!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ και την «πράσινη» συνέχεια στη μάχη των πλέι οφ!

*Η πρώτη νίκη στα πλέι οφ ήρθε για τον Παναθηναϊκό και πλέον οι «πράσινοι» ξαναμπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της Ευρώπης. Έχουμε τονίσει και άλλες φορές ότι τα πλέι οφ είναι μαραθώνιος και απαιτείται διάρκεια για να επιτευχθεί ο στόχος. Το «τριφύλλι» παραμένει έπειτα από τρεις αγωνιστικές αήττητο, βάζει τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι του και ανεβάζει κατά πολύ την ψυχολογία του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

*Τι είχαν οι «πράσινοι» και πήραν σήμερα τη νίκη απέναντι στον δικέφαλο του βορρά; Εξυπνάδα, ένταση στο παιχνίδι τους και αποφασιστικότητα. Αυτά τα τρία στοιχεία έφεραν και το «τρίποντο» σήμερα στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Αϊτόρ, έπειτα από εκπληκτική σέντρα του Παλάσιος, έβγαλαν ένα πρώτο μέρος δίχως να απειληθούν και ελέγχοντας στο μεγαλύτερο κομμάτι του 45λεπτου. Το πέναλτι, που αρχικά δόθηκε για τους Θεσσαλονικείς, σωστά το πήρε πίσω ο διαιτητής από τη συμβουλή του VAR, αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Βέλεθ έχει κολλημένο το χέρι του στο σώμα.

*Στην επανάληψη, ο Χουάνκαρ έβαλε το γκολ της ζωής του με ένα βολέ άπιαστο! Ο Ισπανός εκτέλεσε τον Πασχαλάκη, σημείωσε ένα άκρως εντυπωσιακό τέρμα για να βάλει για τα καλά… φωτιά στις κερκίδες της Λεωφόρου και να δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

*Το «τριφύλλι» πιέστηκε πολύ από τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα από το 70' και μετά όταν ο Ζίβκοβιτς σκόραρε, σε μια φάση εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία, όμως, φαίνεται ότι ο Άκπομ βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι, προτού αυτή πάει στον Σέρβο. Σε μια τέτοια περίπτωση το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, ωστόσο από το VAR είχαν άλλη άποψη. Από τη στιγμή, που οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, μπήκαν στο παιχνίδι, πίεσαν πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έκαναν ευκαιρία. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η απόφαση του Γιοβάνοβιτς να περάσει τον Σάρλια στο παιχνίδι και να αλλάξει το σύστημα σε 3-4-3, γεμίζοντας για τα καλά την περιοχή του. Στη (δύσκολη είναι η αλήθεια) φάση που ζήτησε ο «δικέφαλος» πέναλτι, προσωπική άποψη είναι ότι σωστά δεν δόθηκε . Και αυτό διότι το χέρι του Χουάνκαρ είναι σε φυσική θέση δίπλα στο κορμί του και σε κοντινή απόσταση. Πιθανότατα, αυτό είδαν και στο VAR. Tίποτα το επιλήψιμο, δηλαδή, και συνέχεια στο ματς.

*Δύσκολα θα βρεις παίκτη του Παναθηναϊκού να υστέρησε στο σημερινό ματς. Οι «πράσινοι» είχαν αποφασιστικότητα, κατέθεσαν ψυχή στο χορτάρι της Λεωφόρου και διαχειρίστηκαν έξυπνα το παιχνίδι, όταν πιέστηκαν στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα. Αυτός, όμως, που ξεχώρισε και ήταν μακράν ο κορυφαίος ήταν ο Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Αργεντινός πραγματοποίησε άλλο ένα εξαιρετικό ματς! Έτρεχε συνεχώς, έκανε τάκλιν μέχρι και στο 95', έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του και ήταν σχεδόν παντού! Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς, αλλά και ο Αλεξανδρόπουλος που αντικατέστησε τον τραυματία Βιγιαφάνιες. Ο Αϊτόρ έκανε πάλι τη δουλειά του, ο Χουάνκαρ σημείωσε το νικητήριο γκολ, ενώ και οι υπόλοιποι της άμυνας τα πήγαν καλά, με τον Κώτσιρα, μάλιστα, να κάνει το καλύτερό του γκολ με την πράσινη φανέλα.

*Η Λεωφόρος ήταν «καμίνι»! Πάνω από 13.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, στήριξαν τους ποδοσφαιριστές σε όλο το 90λεπτο και ήταν χαρακτηριστικές οι κινήσεις του Γιοβάνοβιτς προς το φινάλε, που ζητούσε με κινήσεις των χεριών του, από τον κόσμο να συνεχίσει να φωνάζει! Σκηνή, που δεν είχαμε ξαναδεί από τον Σέρβο προπονητή!

*Απαιτείται συνέχεια και διάρκεια, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα, αλλά κάθε βαθμός μετράει και πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, στα Γιάννενα. Η ομάδα πήρε μια σπουδαία νίκη, η ψυχολογία ανεβαίνει, αλλά η μπάλα παραμένει χαμηλά, δίχως πολλά λόγια και με σκληρή δουλειά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x