Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: «Έκαψε» τον ΠΑΟΚ με τριπλέτα-φωτιά ο Παναθηναϊκός!

Τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με τη ματιά του προπονητή της εξέδρας του sport-fm.gr.

Τρίποντο, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό» πήρε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική των playoffs. Έχοντας τριπλέτα-φωτιά, η οποία «καθάρισε» τον «δικέφαλο του Βορρά».

Τα σημεία-κλειδιά του προπονητή της εξέδρας του sport-fm.gr.

* Παλάσιος, Αϊτόρ, Χουάνκαρ και κάτω ο ΠΑΟΚ! Ο Παναθηναϊκός γονάτισε τον «δικέφαλο του Βορρά», έναν… κρυφό πρωταγωνιστή και δύο συμπαραστάτες. Μπορεί ο Παλάσιος να μην σκόραρε, αλλά ήταν ο MVP του «τριφυλλιού», κάνοντας την πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση από πλευράς γηπεδούχων, ενώ από δική του σέντρα-ξυραφιά γίνεται το 1-0 από τον Αϊτόρ. Από τα πόδια του Αργεντινού άσου βγήκε ένα σημαντικό ποσοστό των όσων καλών έκανε ο Παναθηναϊκός στο δημιουργικό κομμάτι, ταλαιπωρώντας αρκετά τον Βιεϊρίνια. Ο Ισπανός βγήκε ξανά μπροστά σε ένα δύσκολο παιχνίδι, πετυχαίνοντας το έκτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Σε συνδυασμό με το (εντυπωσιακό) τέρμα του συμπατριώτη του, Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε… σεφτέ στη σεζόν, «καθάρισαν» τον ΠΑΟΚ.


* «Χτυπούσε» από τα δεξιά, τον «πλήγωσε» από τα αριστερά. Ο Παναθηναϊκός, παρότι είχε αρκετά ισχυρά εργαλεία στην αριστερή του πλευρά, παίζοντας με Χουάνκαρ και Αϊτόρ, αλλά και Γκατσίνοβιτς εσωτερικό χαφ, έπαιξε πολύ από τα δεξιά σε μεγάλο μέρος του αγώνα και κυρίως του α’ ημιχρόνου. Αυτό το γεγονός οφείλεται και στην πολύ καλή απόδοση του Παλάσιος, που ζήτησε και πήρε πολλή μπάλα στα πόδια του. Ακόμη, σε αρκετές περιπτώσεις, όταν ξεκινούσε το χτίσιμο παιχνιδιού από τα αριστερά ο Παναθηναϊκός, η μπάλα κατέληγε στον Παλάσιος, τον οποίο έψαχνε διαγώνιες πάσες ο Σέρβος. Πάντως, τη ζημιά την έκανε από τα αριστερά το «τριφύλλι», πετυχαίνοντας τα γκολ με τον αριστερό του εξτρέμ (Αϊτόρ) και τον αριστερό του μπακ (Χουάνκαρ).


* Η καλή εκκίνηση τα κενά διαστήματα και η τεράστια ευκαιρία του Ελ Καντουρί. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός, ο οποίος ξεκίνησε καλύτερα και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, η ομάδα του Λουτσέσκου είχε το παιχνίδι στα μέτρα της, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και ανάγκασε τον αντίπαλό του σε υποχώρηση. Καλύτερα μπήκε και στο δεύτερο μέρος και μάλιστα πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο, έχοντας τρεις τελικές σε περίπου 7 λεπτά, με την τελευταία να είναι τεράστια ευκαιρία. Αφού ο Ελ Καντουρί αστόχησε στο 52’ με σουτ από το ύψος του πέναλτι, παρότι δεν είχε αντίπαλο «κολλημένο» πάνω του. Αυτή ήταν μια από τις φάσεις κλειδιά του αγώνα. Αυτά τα κενά από το 15’ μέχρι την ανάπαυλα και από το 52’ έως το 70’ κόστισαν ακριβά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πίεσε ξανά στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.



* Ύψωσαν στοπ Βέλεθ και Κώτσιρας. Για τη συμβολή των Παλάσιος, Αϊτόρ, αλλά και του Χουάνκαρ μπροστά αναφερθήκαμε πιο πάνω. Στο αμυντικό κομμάτι σε πολύ καλή μέρα ήταν Βέλεθ και Κώτσιρας. Ο Ισπανός στόπερ ήταν συνολικά πολύ καλός, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, ενώ το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον ίδιο, καθώς πρωταγωνίστησε στη φάση στην οποία έδειξε την άσπρη βούλα ο Πελίτο στο 8’ για χέρι. Ωστόσο, ο Βόσνιος πήρε πίσω την απόφασή του μετά από on field review έπειτα από τη συνεννόηση με το VAR. Ο 30χρονος αμυντικός ήταν πολύ σταθερός, πολύ αξιόπιστος και «έσβησε» κινδύνους εν τη γενέσει τους. Επιπλέον, πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν ο Κώτσιρας, κάνοντας εμφάνιση την οποία έψαχνε καιρό, αφού το τελευταίο διάστημα κινήθηκε σε ρηχά νερά. Μάλιστα, έχει κόψει δις την ύστατη στιγμή στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 2’ πήρε την… μπουκιά απ’ το στόμα του Ζαμπά, ενώ στο 45’+3’ έκοψε κάθετη του Ελ Καντουρί για τον Βραζιλιάνο. Επιθετικά, τα χάλασε λίγο, αφού θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στο 16’, όταν άργησε να αποφασίσει από πλεονεκτική θέση, καθώς δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Βιγιαφάνιες.

* Οι αλλαγές (με το μυαλό και στη Μαρσέιγ) τον μπέρδεψαν αρχικά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή στο 63ο λεπτό, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο φρέσκος. Σε εκείνο το σημείο, οι μαζεμένες κινήσεις του Ρουμάνου έβγαλαν τον ΠΑΟΚ έξω από τα νερά του και το πλήρωσε με ένα δεύτερο γκολ. Μετά το 2-0 ο «δικέφαλος του Βορρά» βρήκε ξανά τα πατήματά του, αλλά η μεγάλη ζημιά είχε γίνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x