Διονύσης Δεσύλλας

Ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός και η νέα αντίδραση με Βέρμπιτς και «μικρούς»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη φιλική ισοπαλία (2-2) του Παναθηναϊκού με την Πάφο και τα όσα είδαμε στο ματς.

*Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ακόμα και στα φιλικά να αρνείται να χάσει και αυτό είναι ένα στοιχείο, που πρέπει να καταγράψουμε. Μπορεί τα αποτελέσματα σε τέτοιου τύπου παιχνίδια να παίζουν τον μικρότερο ρόλο, ωστόσο είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να σταθούμε, διότι πολύ απλά δείχνει τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία αυτής της ομάδας. Ολική ανατροπή και νίκη (3-1) επί της Μπερ Σεβά και ισοπαλία (2-2) σήμερα απέναντι στην Πάφο, παρά το γεγονός ότι το "τριφύλλι" βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0.

*Το πρώτο μέρος ήταν και το κακό για τους «πράσινους». Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξαν μια χαλαρότητα, δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους, δεν απειλούσαν με εξαίρεση το δοκάρι του Χουάνκαρ (η μπάλα στο σουτ του Ισπανού βρήκε στον Πούγγουρα) και είχαν μια εικόνα, που δεν συνηθίζουν. Έκαναν αρκετά φτηνά λάθη, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο τέρματα και αναμφίβολα να προβληματίσουν τον προπονητή τους με την εικόνα τους. Ο Σαβιέρ δεν μπορούσε να βοηθήσει από δεξιά, ο Παλάσιος ήταν κάπως επηρεασμένος από την αποχή του, η μπάλα δεν έφτανε στον Σπόραρ και γενικώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε φρεσκάδα και ένταση.

*Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Κάτι οι αλλαγές του «τριφυλλιού», κάτι αυτές της Πάφου (έπαιξε με αρκετά νέα παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά και η ποιότητα-αποφασιστικότητα του Βέρμπιτς σε συνδυασμό με τη διάθεση αρκετών «μικρών», διαφοροποίησαν την κατάσταση. Η είσοδος του Σλοβένου διεθνούς άσου βοήθησε πολύ την ομάδα στο να αρχίσει να δημιουργεί και ο ίδιος μείωσε σε 2-1 με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος έπειτα από μια εντυπωσιακή κούρσα και ανατροπή εντός περιοχής. Ο Κρυπαράκος με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και ήταν και αυτός ένας από τους διακριθέντες νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.

*Πλην του Κρυπαράκου, αυτοί που έδειξαν καλά πράγματα και αναμφίβολα ικανοποίησαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν οι Συμεωνίδης, Κυριόπουλος και Βαγιαννίδης. Ο πρώτος αγωνίστηκε ως βασικός στη μεσαία γραμμή. Έκανε δύο λάθη, αλλά είχε και σωστές ενέργειες στο παιχνίδι του. Έπαιξε με μυαλό, είχε σωστές μεταβιβάσεις κυρίως προς τα αριστερά και έδειξε καλά στοιχεία. Οσο για τον Κυριόπουλο, η ταχύτητά του και το θράσσος του δημιούργησαν ρήγματα στην επανάληψη με τον νεαρό άσο να έχει καλές «κατεβασιές» και επαφές με την μπάλα και να προσπαθεί να δημιουργήσει για τον Παναθηναϊκό. Οσο για τον «Βάγια», πήρε και αυτός καλό βαθμό αγωνιζόμενος ως δεξί εξτρέμ στο δεύτερο μέρος όταν βγήκε ο Παλάσιος. Πήρε πρωτοβουλίες, είχε ταχύτητα στο παιχνίδι του και στη σκέψη του και αποτέλεσε μια πηγή κινδύνου για την Πάφο.

*Οι διαφορετικές ενδεκάδες, οι αρκετές απουσίες (Κουρμπέλης, Ιωαννίδης, Σένκεφελντ, Τσέριν) και η ορθή και απολύτως λογική απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες με λίγο χρόνο, δεν επιτρέπουν περισσότερα συμπεράσματα. Το αρνητικό στοιχείο σήμερα ήταν η χαλαρότητα και τα λάθη του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα του αγώνα ήταν αγνώριστος. Κακές επιλογές, χαμηλό τέμπο, έλλειψη ενέργειας και επιλογές που απαγορεύονται σε επίσημα ματς. Στο θετικό ήταν η αντίδραση που αναφέραμε, αλλά και η παρουσία αρκετών νεαρών παιδιών, που θέλησαν να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους. Η δουλειά συνεχίζεται, όπως, επίσης, και και μεταγραφική αναζήτηση, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί όπως πρέπει στην επιστροφή τις στις επίσημες υποχρεώσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x