Διονύσης Δεσύλλας

Κυρίαρχος και νικητής στην πρεμιέρα του Τερίμ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ματς του Φατίχ Τερίμ.

*Το μοναδικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η νίκη. Για πολλούς λόγους. Για τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, για το ιδανικό ξεκίνημα στο νέο έτος, για το ντεμπούτο με το δεξί για τον Φατίχ Τερίμ. Οι «πράσινοι», έχοντας ένα άκρως επιθετικό πρώτο ημίχρονο και μια διαχείριση στο τελευταίο ημίωρο, έκαναν αυτό που έπρεπε, έφτασαν στο 2-0 επί της ομάδας της Ηπείρου και συνέχισαν νικηφόρα στο πρωτάθλημα.

*Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μεγάλες αλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορούμε να δούμε από τον Φατίχ Τερίμ στο «τριφύλλι». Θα ήταν αφελής όποιος πίστευε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, κάποια λίγα πρώτα στοιχεία διαφορετικά φάνηκαν και αξίζει να καταγραφούν.

*Ένα στοιχείο να κάνει με την ένταση στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό το είδαμε κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, προτού, δηλαδή, «καθαρίσει» το ματς ο Παναθηναϊκός και ρίξει τους ρυθμούς. Ο Τούρκος προπονητής ζητούσε ταχύτητα στις μεταβιβάσεις και ένταση, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οι «πράσινοι» το έκαναν στο χορτάρι της Λεωφόρου. Επίσης, ζητούσε γρήγορη ανάκτηση της μπάλας μόλις αυτή χανόταν. Με πολύ υψηλή πίεση, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» προσπαθούσαν συνεχώς να κερδίζουν ξανά την κατοχή. Επίσης, είχε ένα άκρως επιθετικό πλάνο για 60 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνει πιο συντηρητική η ομάδα. Η άμυνα έπαιζε στο ύψος της σέντρας, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να παίζουν για μεγάλο διάστημα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, γεγονός που μαρτυρά τις προθέσεις του Τούρκου προπονητή για επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο. Ένα ακόμη στοιχείο που είδαμε, με βάση τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ήταν το γεγονός ότι ο Τερίμ χρησιμοποίησε δύο εξτρέμ με «ανάποδα» πόδια στις πλευρές του και μένει να δούμε αν κάτι τέτοιο θα το εφαρμόσει.

*Η νίκη για το «τριφύλλι» ήρθε εύκολα. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε δυο φορές με δύο «κεραυνούς» από Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο και Βιλένα (άνοιξε λογαριασμό ο Ολλανδός) στο δεύτερο και με αυτόν τον τρόπο μπήκε στο 2024 με την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, κυρίως με βάση τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Πότε ο Ιωαννίδης, πότε ο Μαντσίνι και πότε ο Βαγιαννίδης (δοκάρι) δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα σε ένα διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως κυριαρχικός στο γήπεδο.

*Στην επανάληψη, μετά και το 2-0, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο ρυθμός έπεσε. Ο Παναθηναϊκός πήγε περισσότερο σε μια διαχείριση του αγώνα για να φτάσει στη νίκη που ήθελε πολύ και να την πάρει με ένα «καθαρό» σκορ, στο πρώτο παιχνίδι της εποχής Τερίμ.

*Σε ατομικό επίπεδο ο Βιλένα ήταν ίσως ο κορυφαίος με πολύ καλή απόδοση στη μεσαία γραμμή και πανέμορφο γκολ. Από κοντά και ο Ιωαννίδης που σκόραρε για μια ακόμη φορά και ταλαιπώρησε αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα. Καλή εμφάνιση από τους ακραίους μπακ, Βαγιαννίδη και Μλαντένοβιτς, αλλά και από τους κεντρικούς αμυντικούς, που δεν έδωσαν πολλά δικαιώματα στους επιθετικούς του ΠΑΣ, ενώ ο Αράο είχε και ένα φανταστικό τάκλιν στο σουτ του Γκάρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x