Διονύσης Δεσύλλας

Ιδανικός αυτόχειρας ξανά και νέα γκέλα που τον «πληγώνει»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία (1-1) του Παναθηναϊκού με την Κηφισιά στη Λεωφόρο.

*Τα «καμπανάκια» χτυπούσαν δυνατά από την περασμένη αγωνιστική και την γκέλα με τη Λαμία. Μπορεί μεσοβδόμαδα ο Παναθηναϊκός να πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, αλλά σήμερα, σε ένα ακόμα ματς με μεγάλο «πρέπει», οι «πράσινοι» πέταξαν στα σκουπίδια δύο ακόμη βαθμούς. Συνολικά τέσσερις μέσα σε δυο αγωνιστικές και μάλιστα εντός έδρας! Τέτοια αποτελέσματα για ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

*Επί της ουσίας, το «βραχυκύκλωμα» για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ ήρθε στο 65' όταν ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμά του στον Τετέι. Από εκεί και έπειτα και ενώ το σκορ ήταν 1-0 με το γκολ του Παλάσιος από το 37', όλα πήγαν στραβά και ανάποδα για το «τριφύλλι». Αυτογκόλ τρία λεπτά αργότερα από τον Αράο και τεράστια πίεση για τους γηπεδούχους, που έψαχναν να βρουν νικητήριο γκολ, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα.

*Η αναμέτρηση στο τελευταίο 20λεπτο έγινε… ροντέο με τους «πράσινους» να έχουν μεγάλη ευκαιρία με τετ-α-τετ του Ιωαννίδη το οποίο έδιωξε ο Αναγνωστόπουλος στο 85', αλλά και την Κηφισιά να έχει φοβερή ευκαιρία όταν Μπιφουμά βγήκε μόνος του στο μισό γήπεδο, πλάσαρε τον Λοντίγκιν και η μπάλα πήγε στον δοκάρι και στον επερχόμενο Ούγκο, που έδιωξε σε κόρνερ. Τα πάντα μπορούσαν να είχαν συμβεί στο τελευταίο διάστημα, αλλά η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

*Μπορεί τα πάντα να άρχισαν να στραβώνουν από την αποβολή του Σένκεφελντ για τον Παναθηναϊκό, αλλά η εμφάνιση ήταν κακή από το ξεκίνημα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ιδέες και φρεσκάδα δημιουργικά και δυσκολευόταν πάρα πολύ στο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να «καθαρίσει» το παιχνίδι μετά το 1-0 του Παλάσιος. Πιθανότατα έπαιξε τον ρόλο του σε αυτό το ότι ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με δυο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή, τους Ρούμπεν και Κώτσιρα μαζί, ενώ δεν πήρε και όσα θα περίμενε από τον Μπακασέτα. Όταν αυτές τις αναμετρήσεις δεν τις τελειώνεις, μπορεί να την πατήσεις και μετά να τρέχεις. Έτσι έγινε σήμερα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ή καλύτερα, έτσι συνέβη ΚΑΙ σήμερα...

*Μέσα σε μια εβδομάδα και σε δύο διαδοχικούς αγώνες, ο Παναθηναϊκός «αυτοκτονεί». Παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων, πετάει πολύτιμους βαθμούς στα σκουπίδια και παρουσιάζει μια εικόνα προβληματική. Ιδιαίτερα σήμερα απέναντι σε μια ομάδα, που αμύνθηκε μαζικά και τον αποδιοργάνωσε.

*Η νέα γκέλα «πληγώνει» πολύ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μένουν τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή, βλέπουν τον Ολυμπιακό να τους πλησιάζει στoυς δυο και όλα αυτά ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Το «τριφύλλι» εκεί, που είχε ως στόχο λίγες ημέρες πριν το 4/4, τώρα βλέπει να «γκρεμίζεται» βαθμολογικά και να αντιμετωπίζει πρώτα τον Άρη την Τετάρτη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και στη συνέχεια τον ΟΦΗ στην Κρήτη, την Κυριακή.

*Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές στις θέσεις της κορυφής, αλλά τις απώλειες, που είχε ο Παναθηναϊκός στα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος, μπορεί να τις βρει μπροστά του. Τα τελευταία αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας, είναι δεδομένο ότι προβληματίζουν. Με εμφανίσεις σαν τη σημερινή, το «τριφύλλι» δεν μπορεί να φτάσει στον στόχο του και αναμφίβολα αυτό είναι κάτι, το οποίο θα πρέπει να δει και να αλλάξει η ομάδα και ο Φατίχ Τερίμ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x