Διονύσης Δεσύλλας

Αδιανόητα δώρα στον αντίπαλο, εγκληματικά λάθη και καθίζηση για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα (3-2) του… αυτοκτονικού Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο και τη συνέχεια στις απίθανες γκέλες.

*Η βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι εξελίχθηκε σε σοκαριστικά κακή. Πιθανότατα μιλάμε για τη χειρότερη εμφάνιση του «τριφυλλιού» την τελευταία διετία σε ένα παιχνίδι με τεράστιο «ΠΡΕΠΕΙ». Για πολλούς λόγους. Πρώτα και κύρια για τους τρεις βαθμούς και τη διατήρηση στην κορυφή της βαθμολογίας και από εκεί και πέρα και για την αντίδραση μετά την ήττα από τη Μακάμπι και τη μη συνέχεια στην Ευρώπη. Όμως, ο Παναθηναϊκός… πυροβόλησε τα πόδια του και σε ένα ματς, που προηγήθηκε με το γκολ-πέναλτι του Ιωαννίδη, κατάφερε να το χάσει με απίθανο τρόπο!

*Τι να πρωτοπείς για τα νέα παιδικά λάθη που είδαμε. Για το πρώτο γκολ, στο οποίο ο Μπρινιόλι βρέθηκε χωρίς λόγο εκτός εστίας με αποτέλεσμα ο Έντερ να πλασάρει σαν σε προπόνηση σε κενό τέρμα για το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου; Για την απίστευτα κακή αντίδραση της άμυνας, όταν ο Βέργος νίκησε στον αέρα τον Γεντβάι και ενώ ο γκολκίπερ έμεινε κολλημένος στο πρώτο δοκάρι; Ή για το «βγαίνω δεν βγαίνω» του Ιταλού τερματοφύλακα και ενώ είχε προηγηθεί κακό αμυντικό τρανζίσιον για να πλασάρει το Ρομπάιγ για το 3-1 των γηπεδούχων; ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ!

*Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν όταν είσαι μια ομάδα, η οποία πηγαίνει για πρωτάθλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά για φέτος που απίστευτα λάθη φέρνουν τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο. Τα είδαμε και σε αρκετά ευρωπαϊκά ματς. Σήμερα, ένα ακόμα «χαρακίρι» για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, την γκρέμισε από την κορυφή, της έριξε στα τάρταρα την ψυχολογία και φυσικά έδωσε τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να πάρει μια σπουδαία νίκη. Την πρώτη επί του «τριφυλλιού» από το 2020, με τους «πράσινους» να δέχονται τρία γκολ έπειτα από έναν χρόνο!

*Εφιάλτης! Με αυτή τη λέξη μπορεί να περιγραφεί το αποψινό βράδυ για τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Με τον Μπρινιόλι να έχει ευθύνη και στα τρία γκολ, με την άμυνα να έχει εξαιρετικά κακές αντιδράσεις και τον Παναθηναϊκό να καταρρέει στο χορτάρι έπειτα από επιπολαιότητες, που κοστίζουν και φυσικά δεν γίνεται να συνεχιστούν. Κάποιες ευκαιρίες στη συνέχεια, όπως το δοκάρι του Μαντσίνι, αλλά και το νέο γκολ-πέναλτι του Ιωαννίδη στο φινάλε, απλώς άλλαξαν τον δείκτη του σκορ και τίποτα περισσότερο.

*Δεν χωράει περισσότερη ανάλυση για το ματς. Ούτε για τακτική, ούτε για συστήματα, ούτε για διαχείριση. Όταν σε εκτός έδρας παιχνίδι «κρεμιέσαι» από δικά στο κραυγαλέα λάθη, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου και ιδανικός αυτόχειρας. Όλα τα παραπάνω ήταν σήμερα στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός. Το ζητούμενο είναι πώς η ομάδα θα βγει απ' όλο αυτό, πώς θα σηκώσει κεφάλι και φυσικά πώς θα σβήσει όλες αυτές τις απίθανες γκέλες που έχουν μαζευτεί το τελευταίο διάστημα και δεν θα τις επαναλάβει. Πρέπει να μπει ένα τέλος στις ποδοσφαιρικές αυτοκτονίες προτού να είναι αργά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x