Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός της προόδου «πάτησε» και τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

* Εξαρχής γνωρίζαμε ότι το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα ήταν δύσκολο για το τριφύλλι. Οι Ηπειρώτες είναι μια πολύ σκληροτράχηλη ομάδα, σφικτή, που δίνει το βάρος στην αμυντική της λειτουργία. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν στη Λεωφόρο, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Αν προσθέσουμε σε αυτά το γεγονός ότι οι παίκτες του Μεταξά έπαιζαν πολύ δυνατά ρίχνοντας… μπόλικο ξύλο στους πράσινους, αλλά και τα όσα παλαβά έκανε ο Περέα, με αποτέλεσμα να εκνευρίσει τους πρώην συμπαίκτες του και να βάλει «φωτιά» στην κερκίδα, αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία της αναμέτρησης.

* Μετά το πρώτο ημίχρονο όπου το τριφύλλι δεν μπορούσε να δημιουργήσει, παρά την καθολική του υπεροχή και είδε τον Σάλιακα να σημαδεύει το δοκάρι στη μοναδική αξιόλογη στιγμή των φιλοξενούμενο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα έκανε όλα σχεδόν τέλεια. Πίεσε ακόμα περισσότερο, δεν την έπιασε πανικός, είχε υπομονή στο παιχνίδι, δεν απειλήθηκε καθόλου, σημείωσε δυο γκολ με Μαουρίσιο και Σάντσες και… η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

* Με νέα σοβαρή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός της βελτίωσης και της προόδου έφτασε στη νίκη επί του σκληροτράχηλου ΠΑΣ Γιάννινα. Οι πράσινοι πήραν το 4ο τρίποντο στα τελευταία 5 ματς, ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τους Ηπειρώτες και βλέπουν τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το κρίσιμο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο, στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

* Σε ατομικό επίπεδο, δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος ποδοσφαιριστής υστέρησε. Ο Βιγιαφάνιες ήταν ξανά ο κορυφαίος με ποιοτικές μεταβιβάσεις και φουλ ενέργεια. Η αμυντική τετράδα τα πήγε καλά, οι χαφ Μαουρίσιο και Ρούμπεν ήταν στους διακριθέντες, ενώ οι Αϊτόρ και Παλάσιος δημιούργησαν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Κυρίως ο πρώτος, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε φόρμα και επιβραβεύεται από τον προπονητή του, παίζοντας κάθε αγωνιστική. Ο Καρλίτος δεν πήρε τις μπάλες που θα ήθελε για να απειλήσει.

* Λίγα λόγια για τον διαιτητή Τζήλο. Χωρίς λόγο, ο Έλληνας ρέφερι έχασε τον έλεγχο του αγώνα σε κάθε επίπεδο. Δεν απέβαλλε τον Σάλιακα σε καθαρό φάουλ (που δεν είδε) πάνω στον Παλάσιος, ενώ θα μπορούσε να το κάνει και με τον Περέα, ο οποίος έστησε ένα δικό του show στη Λεωφόρο και έκανε τα πάντα για να αποβληθεί. Εξαιρετικά κακός ο διαιτητής με παράλογες αποφάσεις. Σαν να ήταν εκτός τόπου και χρόνου…

Υ.Γ.: Ο Μπαρτ Σένκεφελντ επέστρεψε ως βασικός για πρώτη φορά μετά την πολύμηνη απουσία του. Ο Ολλανδός ήταν σταθερότατος, με εξαίρεση ένα φτηνό λάθος που πήγε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο και το διόρθωσε ο Βέλεθ. Έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες, έδειξε ότι σιγά σιγά θα βρει ρυθμό και αναμφίβολα η επιστροφή του μόνο καλό νέο είναι για το τριφύλλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x