Stoiximan Super League

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το «μπλόκο» του ΠΑΣ και τον προσπέρασε στην τετράδα

Με τον Μαουρίσιο να… λύνει τον γόρδιο δεσμό και τον Σάντσες να κάνει σεφτέ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και ανέβηκε τέταρτος, έχοντας ματς λιγότερο! Χάρισε κόκκινη σε Σάλιακα ο Τζήλος.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σήμερα.

Κάνοντας του.. κεφαλιού τους και σκοράροντας δις μέσα σε 15 λεπτά, με τους Μαουρίσιο και Σάντσες στο 54’ και στο 69’, οι γηπεδούχοι έσπασαν το σερί των τεσσάρων ηττών από τον αντίπαλό τους και ταυτόχρονα επιβεβαίωσαν ότι είναι σε καλό φεγγάρι!

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και θέλει να ολοκληρώσει το 2021 με πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στον Βόλο…

Αντιθέτως, ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που στάθηκε άτυχος στο 0-0 με το απευθείας φάουλ του Σάλιακα να βρίσκει στο δοκάρι στο 43’, αλλά… τυχερός που ο Τζήλος δεν καταλόγισε φάουλ-αποβολή του στο 24ο λεπτό, γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα.



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ -που επέστρεψε ως βασικός μετά από επτά μήνες- και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα, ενώ Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες έπαιξαν στον άξονα. Με τους Αϊτόρ και Παλάσιος να αγωνίζονται στα άκρα και τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-4-2, τον Λοντίγκιν στην εστία και τους Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα και Πίρσμαν στα μετόπισθεν. Ενώ Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ ήταν οι «κόφτες», Γκαρντάβσκι και Σνάιντερ έπαιξαν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και οι Περέα-Μιλιντσεάνου συνέθεσαν το δίδυμο της επίθεσης.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίρνοντας την κατοχή, γυρίζοντας σωστά και με υπομονή την μπάλα, αλλά χωρίς να γίνει απειλητικός στην αντίπαλη περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΣ έδειχνε να μην… στεναχωριέται από το γεγονός ότι είχε παθητικό ρόλο, προτιμώντας να έχει κοντά τις γραμμές του και να περιμένει μια γρήγορη αντεπίθεση για να «χτυπήσει».

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει ένα σκληρό ματς, αλλά και να μην δούμε τελικές προσπάθειες μπροστά από τις δύο εστίες.

Ενώ η απόφαση του διαιτητή Τζήλου να μην καταλογίσει ούτε φάουλ εναντίον του ήδη «κιτρινισμένου» Σάλιακα, που ανέτρεψε τον Παλάσιος όταν εκείνος έφευγε στην αντεπίθεση στο 24ο λεπτό, άφησε τους Ηπειρώτες με 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και τους έδωσε την δυνατότητα να υπηρετήσουν το πλάνο τους με την ίδια συνέπεια.



Βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του να μετουσιώσει την ανωτερότητά της σε κάτι πιο… ουσιαστικό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τους Αϊτόρ και Παλάσιος να αλλάξουν πλευρές, στο ημίωρο.

Το μόνο που κέρδισαν, όμως, μέχρι το ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν κάποια κόρνερ, με τις «κομπίνες» τους στις εκτελέσεις να μην αποφέρουν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα...

Μάλιστα, θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια και πίσω στο σκορ, αλλά το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι -που έμεινε «άγαλμα» στην εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα στο 43’- απεσώβησε το 0-1!



Στην επανάληψη, η ένταση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, με τον Περέα μάλιστα να πέφτει στο έδαφος δύο φορές κι ενώ ενδιάμεσα είχε σηκωθεί να παίξει σε μια αντεπίθεση της ομάδας του, αλλά τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην βγάζουν την μπάλα εκτός γηπέδου.

Ωστόσο, στην δεύτερη περίπτωση ο ΠΑΣ… τιμωρήθηκε, αφού παίζοντας με δέκα ποδοσφαιριστές, δέχτηκε και το γκολ που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα…

Όταν ο Βιγιαφάνιες πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Χουάνκαρ να βγάζει σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και τον Μαουρίσιο να σκοράρει με κεφαλιά, για το 1-0 στο 54’!



Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο, συνέχισε να παίζει με υπομονή και με τον Χουάνκαρ ξανά «μπροστάρη» έφτιαξε δύο ακόμα καλές φάσεις.

Η πρώτη έμεινε ημιτελής, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Ντομίνγκεθ στο 58ο, ενώ στην δεύτερη το σουτ του Μαουρίσιο στο 66ο λεπτό, ήταν άστοχο.

Τελικά, το «τριφύλλι» επιβραβεύθηκε για την καλή του εικόνα με ένα δεύτερο τέρμα, στο 69’, χάρη στην «συστημένη» εκτέλεση φάουλ του Βιογιαφάνιες και την φαλτσαριστή κεφαλιά του Σάντσες, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον Παναθηναϊκό κι έκανε το 2-0!



Στην συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με τον ΠΑΣ να συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας και τον Παναθηναϊκό να κάνει μια διαχείριση ενόψει και τους ματς Κυπέλλου στον Βόλο, την προσεχή Πέμπτη.

Ακόμα κι έτσι πάντως, λίγο έλειψε ο Σάντσες να χριστει ξανά σκόρερ, στο 85ο λεπτό, με την κεφαλιά του από την πάσα του Σένκεφελντ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

MVP: Πανταχού παρών ξανά ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ακινητοποιεί την άμυνα του ΠΑΣ με την κάθετη στο πρώτο γκολ του Μαουρίσιο, ενώ σερβίρει απευθείας το δεύτερο στον Σάντσες! Παράλληλα, ο Αργεντινός μέσος βοήθησε εξίσου και στο ανασταλτικό κομμάτι, κρατώντας την θέση του και δείχνοντας διάθεση να μαρκάρει, με το γνωστό πάθος του.

Η «σφυρίχτρα»: Τα έκανε… μούσκεμα ο διαιτητής Τζήλος σήμερα, ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο. Αποκορύφωμα, φυσικά, η μη αποβολή του Σάλιακα, ενώ παράλληλα έχει χαριστεί σε κίτρινες κάρτες και στους Βιγιαφάνιες, Βέλεθ, με τον Περέα επίσης να πρέπει να αποβληθεί στο τέλος. Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και σίγουρα όχι να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (90’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67’ Μακέντα), Καρλίτος (67’ Βιτάλ), Παλάσιος (81’ Χατζηγιοβάνης).

Έμειναν στον πάγκο: Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Λούντκβιστ, Ιωαννίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι (73’ Μπρένερ), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (76’ Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (86’ Λιάσος).

Έμειναν στον πάγκο: Σούλης, Σιόντης, Τριάδης Α., Τριάδης Π., Λώλης, Μίνα.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος.

Βοηθοί διαιτητή: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Ιορδάνης Δημητριάδης.

4ος διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος.

Διαιτητής VAR: Μάριο Μελέρο.

Διαιτητής ΑVAR: Βασίλειος Νικολακάκης.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x