Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός… made in Argentina!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού, την αργεντίνικη μαγεία στη Λεωφόρο και τις πολλές «πράσινες» ευκαιρίες.

*Η δουλειά για τον Παναθηναϊκό έγινε στη Λεωφόρο και οι «πράσινοι» έβγαλαν την αντίδραση που έπρεπε, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το 2-0 είναι ένα «καθαρό» σκορ για το «τριφύλλι», αλλά και φτωχό με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

*Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρία δοκάρια είχε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ματς, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό, που αρκέστηκε σε έναν παθητικό-αμυντικό ρόλο και απείλησε ελάχιστα την εστία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός με υπομονή στο παιχνίδι του θα μπορούσε να καθαρίσει νωρίτερα την υπόθεση νίκη, αλλά πότε η ατυχία με τα δυο δοκάρια του Χουάνκαρ και ένα του Κουρμπέλη και πότε οι χαμένες ευκαιρίες με Σπόραρ και Μαντσίνι, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ και να είναι πιο άνετοι στη συνέχεια.

*Το άγχος για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του έφυγε στο 62' όταν ο Μαντσίνι σκόραρε σε κενή εστία, έπειτα από την ασίστ του Κουρμπέλη και έβαλε «φωτιά» στη σχεδόν κατάμεστη Λεωφόρο. Ο Παλάσιος σκόραρε και αυτός στο 85' για να συμπληρώσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να σφραγίσει την επικράτηση για τον Παναθηναϊκό που είχε… αργεντίνικη λάμψη στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

*Τρεις ακόμη πολύτιμοι βαθμοί μπήκαν στο σακούλι για το «τριφύλλι», που επέστρεψε στην κορυφή και περιμένει να δει τι θα γίνει στο Ατρόμητος-ΑΕΚ. Μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός έκανε όλα όσα έπρεπε, αλλά η αδυναμία του να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα με βάση τις πολλές ευκαιρίες είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί. Οι «πράσινοι» είχαν συνολικά 22 τελικές και ποσοστό κατοχής υπέρ τους 73%. Κυριάρχησαν, πήραν αυτό που ήθελαν, έδειξαν σωστή νοοτροπία, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και αυτά είναι τα θετικά. Θα πρέπει, ωστόσο, να κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά τους στο παραγωγικό κομμάτι για να εξαργυρώνουν στο 100% την υπεροχή τους στον αγωνιστικό χώρο.

*Σε ατομικό επίπεδο, οι Μαντσίνι και Παλάσιος, πέρα από το γεγονός ότι σκόραραν, έκαναν πολλή δουλειά και ταλαιπώρησαν την άμυνα του Παναιτωλικού. Τα χαφ πήγαν καλά με τον Κουρμπέλη να είναι εξαιρετικός, βγάζοντας ποιότητα και ένταση στο παιχνίδι του. Σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» υστέρησε, σε ένα απόγευμα γεμάτο ποδοσφαιρικά για την ομάδα.

*Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ένας ακόμη «τελικός», με υποχρέωση νίκης, προτού φτάσουμε στη διαδικασία των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί το φετινό πρωτάθλημα και να ετοιμάζεται να δώσει τη μεγάλη μάχη έπειτα από πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x