Stoiximan Super League

Καταιγιστικός Παναθηναϊκός, νίκησε… μόνο 2-0 τον Παναιτωλικό και πέρασε πάλι πρώτος!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ορμητικός, είχε… τρία δοκάρια και θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα πιο εύκολα τον Παναιτωλικό, με το 2-0 και την επιστροφή στην κορυφή να έρχονται χάρη σε γκολ των Μαντσίνι-Παλάσιος.

Σε... παράσταση για έναν ρόλο ήταν η σημερινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και το τελικό 2-0 να είναι μάλλον… φτωχό.

Το «τριφύλλι» έκανε μια εμφάνιση ανάλογη με εκείνη απέναντι στον Βόλο, έχοντας όχι ένα ούτε δύο αλλά… τρία δοκάρια, με τον Κουρμπέλη στο 39’ και τον Χουάνκαρ στο 42’ και στο 58’!

Τελικά, ήταν ο Μαντσίνι με το δεύτερο του γκολ με τον Παναθηναϊκό, εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 62ο λεπτό, ενώ ο Παλάσιος στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα…

Έτσι, ο Παναθηναϊκός επανήλθε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, με 58 βαθμούς και στο +2 αλλά με παιχνίδι περισσότερο από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ παίζει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική.

Την ώρα που τα «καναρίνια» παρέμειναν στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 28 πόντους, ενώ θα φιλοξενήσουν την Λαμία.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-3-3 και τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν ήταν οι τρεις χαφ στον άξονα, με τους Παλάσιος και Μαντσίνι να κινούνται στα πλάγια του Σπόραρ που ήταν ο σέντερ φορ.

Ο Γιάννης Αναστασίου από την άλλη παράταξε τον Παναιτωλικό επίσης με σύστημα 4-3-3. Βάζοντας τον Γκρατερόλ κάτω από τα γκολπόστ και τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μαλή και Χατζηθεοδωρίδη στην ευθεία στην άμυνα. Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντουάρτε αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Σενγκέλια, Καρέλη και Χουάνπι να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα.

Το ματς:
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Παναθηναϊκός έγινε ορμητικός, πήρε την μπάλα, έψαξε να επιτεθεί και από τα δύο άκρα, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου του.

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον από καλή θέση στο 4ο λεπτό πέρασε λίγοι πάνω από την εστία του Γκρατερόλ, ενώ ούτε ο Μαντσίνι στο 7’, ούτε και ο Σπόραρ δύο λεπτά μετά, κατάφεραν να ολοκληρώσουν σωστά τις προσπάθειές τους.

Με τον Παναιτωλικό να περιμένει πίσω από την μπάλα, κλείνοντας σωστά τους χώρους και έχοντας πάντα κάποιον παίκτη στην… κατάλληλη θέση. Ενώ το γκολ του Καρέλη, στο 5’, σωστά ακυρώθηκε για οσφάιντ, αλλά ήταν ενδεικτικό της πρόθεσης των φιλοξενούμενων να «χτυπήσουν» γρήγορα σε κάποια αντεπίθεση.

Όσο περνούσε η ώρα, το «τριφύλλι» συνέχιζε να διατηρεί τον έλεγχο και να ανεβάζει τον ρυθμό, αλλά να μην βρίσκει τρόπο να γίνει -ουσιαστικά- απειλητικό. Όλα αυτά μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, αφού ακολούθησε… μπαράζ χαμένων ευκαιριών και ατυχίας για τον Παναθηναϊκό, μετά και την αλλαγή πλευρών από Παλάσιος και Μαντσίνι!

Ο Σπόραρ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το λάθος γύρισμα του Σενγκέλια, στο 27ο λεπτό, αφού ο Λάρσον πρόλαβε κι έδιωξε το πλασέ του πάνω στην γραμμή. Με την καρφωτή κεφαλιά του Σένκεφελντ στην εκτέλεση του κόρνερ να περνάει ελάχιστα άουτ...



Ο Κουρμπέλης πήρε την… σκυτάλη, «προειδοποιώντας» με ένα διαγώνιο συρτό σουτ στο 35’, για να δει το αριστερό δοκάρι να σταματάει την προσπάθειά του, τέσσερα λεπτά αργότερα. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ίδια ήταν η κατάληξη και της ωραίας συνεργασίας Μαντσίνι και Χουάνκαρ, στο 42ο λεπτό, καθώς ο «κεραυνός» του Ισπανού βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Γκρατερόλ!



Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες όπως έκλεισαν το πρώτο: με τον Παναθηναϊκό σε φάση επίθεσης, να πιέζει και να ψάχνει το 1-0, αλλά να δυσκολεύεται σε «σετ» παιχνίδι. Την ώρα που ο Παναιτωλικός έδειχνε να «βολεύεται» με την υπάρχουσα συνθήκη.

Κι επειδή όπως είπαμε, το ματς ήταν μια συνέχεια του πρώτου 45λεπτου, οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι άτυχοι. Βλέποντας τον Χουάνκαρ να έχει δεύτερο προσωπικό δοκάρι και… τρίτο συνολικά, στο 58’. Αλλά και τον αντίπαλό τους να απειλεί από… το πουθενά με το 0-1, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, καθώς ο Σενγκέλια αστόχησε σουτάροντας εντός περιοχής.



Τελικά, η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη… αποκαταστάθηκε στο 62ο λεπτό, όταν από το δυνατό σουτ του Παλάσιος, ο Γκρατερόλ απέκρουσε ασταθώς, ο Κουρμπέλης πήρε το «ριμπάουντ» και σιγούρεψε το γκολ δίνοντας στον Μαντσίνι, που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!



Με την ψυχολογία ανεβασμένη, πλέον, ο Παναθηναϊκός επεδίωξε να «καθαρίσει» το «τρίποντο», μέσω ενός δεύτερου τέρματος. Ωστόσο, ο Σπόραρ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Γκρατερόλ υπό πίεση στο 76’, ενώ στο 79ο λεπτό δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, Κλεϊνχέισλερ και Ιωαννίδης, συνδυάστηκαν ωραία αλλά το σουτ του πρώτου πέρασε ελάχιστα άουτ…

Τελικά, το... πολυπόθητο 2-0 ήρθε πέντε λεπτά πριν το τέλος, καθώς από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν από δεξιά και την κεφαλιά του Ιωαννίδη, ο Παλάσιος με προβολή σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας!



Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας είχε την τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, χωρίς όμως να αλλάξει και την… μοίρα της, καθώς κίνηση το σουτ του Σενγκέλια μέσα από την περιοχή, οδήγησε στην μεγάλη επέμβαση του Μπρινιόλι με το ένα χέρι και την διατήρηση του 2-0 μέχρι τέλους.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0

ΜVP: Αρχηγός με τα… όλα του για μια ακόμα φορά ο Κουρμπέλης, με τον διεθνή Έλληνα μέσο να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός ανασταλτικά, καθαρίζοντας τον άξονα του αντιπάλου. Ενώ και επιθετικά είχε ένα πολύ καλό σουτ που σταμάτησε όμως στο δοκάρι του Γκρατερόλ, ενώ φυσικά και την ασίστ στο καθοριστικό τέρμα του Μαντσίνι, για το 1-0!



Η… σφυρίχτρα: Ο διαιτητής Παπαδόπουλος εκνεύρισε τους… πάντες με τα σφυρίγματά του. Χωρίς να κάνει το κραυγαλέο λάθος, αφού δε υπήρξε και ανάλογη φάση, έκανε κακή χρήση του πλεονεκτήματος σε κάποια φάουλ, ενώ σε άλλα μαρκαρίσματα απέφυγε να βγάλει κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87' Πούχατς), Κουρμπέλης (86' Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (77' Ιωαννίδης), Μαντσίνι (71' Κλεϊνχέισλερ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Καμπετσής.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Aποστολάκης, Λάρσον, Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης (86' Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86' Νοσιρού), Ντουάρτε (72' Μόρσεϊ), Σενγκέλια, Καρέλης (72' Πέδρο), Χουάνπι (72' Μπουζούκης).

Έμειναν στον πάγκο: Ανέστης, Βοϊλης, Ξενιτίδης, Λιάβας.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σάββας (Σερρών).

Τέταρτος διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας).

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x