Διονύσης Δεσύλλας

Τον «εκτέλεσε» ένας ανεκδιήγητος διαιτητής, πάει για την υπέρβαση στη Λεωφόρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα (2-0) του Παναθηναϊκού από τη Σλάβια, τη διαιτητική «σφαγή» εις βάρος του «τριφυλλιού» και τις λίγες μα υπαρκτές πιθανότητες στη ρεβάνς.

*Όλοι γνωρίζαμε ότι το έργο του Παναθηναϊκού στην Πράγα κόντρα στη Σλάβια θα ήταν δύσκολο. Στην ευρωπαϊκή του επιστροφή το «τριφύλλι» κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα έμπειρη και η κλήρωση ήταν η χειρότερη δυνατή. Δεν ξέραμε, όμως, ότι στην προσπάθεια για αποτέλεσμα στην Τσεχία, οι «πράσινοι» δεν θα είχαν απέναντί τους μόνο τους 11 ποδοσφαιριστές της Σλάβια, αλλά και τον ρέφερι Ρούντι Μπουκέ! Ο Γάλλος είχε μια χυδαία διαιτησία εις βάρος του Παναθηναϊκού και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού 2-0, που δυσκολεύει τα πράγματα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Τα σφυρίγματα του Γάλλου «καμικάζι» στο πρώτο ημίχρονο ήταν αδιανόητα! Δεν έδινε φάουλ σε παίκτες του «τριφυλλιού», τη στιγμή που το έκανε με ευκολία όταν υπήρχαν μαρκαρίσματα στους ποδοσφαιριστές της Σλάβια. Μοίραζε κάρτες... για πλάκα στον Παναθηναϊκό, όχι, όμως, και στους γηπεδούχους, στέλνοντας από την αρχή μήνυμα και εκνευρίζοντας τους πάντες στην ελληνική ομάδα. Το αποκορύφωμα, φυσικά, ήταν η αδιανόητη αποβολή στον Σεμπάστιαν Παλάσιος!

*Σε ένα χρονικό σημείο (40'), που ο Παναθηναϊκός είχε φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι και τη Σλάβια, ο Γάλλος διαιτητής απέβαλε τον Αργεντινό επειδή ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού»... τόλμησε να πέσει μέσα στην περιοχή, έπειτα από υπερπροσπάθεια που έκανε και δίχως να ζητήσει το παραμικρό! Δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν αντέδρασε και είδε τον Μπουκέ να πηγαίνει απευθείας προς το μέρος του και να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα, αλλάζοντας τελείως τις ισορροπίες του αγώνα. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Σλάβια πίεσε και βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις και να πάει με την ψυχολογία στα ύψη στα αποδυτήρια και με τους «πράσινους» εκνευρισμένους (αποβλήθηκε και ο Έρακ από τον πάγκο!) και οργισμένους με τα όσα έβλεπαν και βίωναν στην Πράγα...

*Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 51' όταν ο Σάντος «γκρέμισε» τον Σπόραρ με τον διαιτητή να τα κάνει ξανά «μούσκεμα» και να δίνει αρχικά κίτρινη κάρτα στον Σλοβένο(!), τρελαίνοντας τους πάντες, προτού περάσει λίγος χρόνος και αντιληφθεί ότι ο αμυντικός της Σλάβια έπρεπε να αποβληθεί, όπως και έγινε. Το 2-0 από αμυντική αδράνεια στο 56' αποσυντόνισε πλήρως τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε μια μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα να μειώσει με την εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Βαγιαννίδη και να έχει περισσότερες ελπίδες για τη ρεβάνς στη Λεωφόρο.

*Ποιος θα περίμενε ότι στην ευρωπαϊκή επιστροφή του Παναθηναϊκού θα είχαμε ένα τέτοιο στεγνό καθάρισμα από τον διαιτητή. Από τα πρώτα σφυρίγματα και τις αποφάσεις του Γάλλου, φαινόταν που πήγαινε η δουλειά. Την αποψινή διαιτησία, δυστυχώς, θα τη θυμόμαστε για χρόνια και είναι κρίμα για το «τριφύλλι» να βρίσκει απέναντί του έναν... «σφαγέα», όπως ήταν ο Γάλλος Μπουκέ...

*Φυσικά, η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθεια πρόκρισης στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να κάνουν μια υπέρβαση στη Λεωφόρο. Ακατόρθωτο δεν είναι τίποτα. Μπορεί η Σλάβια να είναι μια δυσκολοκατάβλητη και έμπειρη ομάδα, αλλά μέχρι την αποβολή του Παλάσιος το «τριφύλλι» έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Ο Παναθηναϊκός έχασε κυρίως λόγω του Γάλλου ρέφερι, ενώ πλήρωσε και κάποια αμυντικά του λάθη που κόστισαν.

*Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τα δώσει όλα στον επαναληπτικό. Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Είπαμε, τα πράγματα έγιναν δύσκολα, το αποτέλεσμα ψαλιδίζει τις ελπίδες πρόκρισης, αλλά ακατόρθωτο δεν είναι τίποτα. Αν ο Παναθηναϊκός «καθαρίσει» το μυαλό του, προετοιμαστεί κατάλληλα αγωνιστικά και πνευματικά, ξεχάσει τα όσα συνέβησαν στην Πράγα και μπει με σκοπό να κάνει τη δική του υπέρβαση και να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του, όλα μπορούν να συμβούν. Το βέβαιο είναι ότι η Λεωφόρος θα πρέπει να «βράζει» σε μια εβδομάδα. Ο κόσμος οφείλει να κάνει αυτό που ξέρει. Να δημιουργήσει μια «καυτή» ατμόσφαιρα, να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους «πράσινους» και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x