Διονύσης Δεσύλλας

Το «πρέπει» του Παναθηναϊκού και η αναγκαία ένταση για την αντίδραση στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει ΠΑΟΚ και θέλει να… επαναφέρει «κομμάτια» στο παιχνίδι του που την περασμένη εβδομάδα έλειψαν. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Αυτό που κάνουν, αρχικά, άπαντες στον Παναθηναϊκό ενόψει ΠΑΟΚ μετά τις δυο σερί γκέλες στο πρωτάθλημα (ενδιάμεσα ήρθε η πρόκριση στο Κύπελλο) είναι να καθαρίσουν το μυαλό τους και να δουν τη συνέχεια με ψυχραιμία. Προφανώς και οι βαθμοί που χάθηκαν είναι πολύτιμοι. Στα δυο ματς με Αστέρα και ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημαντικά προβλήματα με μέτριες έως κακές εμφανίσεις κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει. Ωστόσο, ό, τι γράφει δεν… ξεγράφει. Υπάρχει συνέχεια και μάλιστα πολύ δύσκολη.

*Στα τελευταία παιχνίδια και ιδιαίτερα στο πρόσφατο με τους Κρητικούς στη Λεωφόρο, παρατηρήσαμε ότι η ομάδα δεν είχε σημαντικά στοιχεία που διέθετε στις προηγούμενες εντός έδρας αναμετρήσεις. Πέρα από το γεγονός ότι επιθετικά δεν είχε σωστή ανάπτυξη, της έλειψε η ένταση και η σωστή πίεση ψηλά. Οι πράσινοι δεν μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση κάτι που οδήγησε στο να χάσουν ένα ημίχρονο, κάτι στο οποίο στάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ταυτόχρονα, το πρέσινγκ από τους επιθετικούς δεν ήταν σωστό, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να κρατάει μπάλα, να «σπάει» τις γραμμές και να έχει μακριά από την άμυνά του τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

*Αυτά τα δυο στοιχεία, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να τα ξαναδεί την Κυριακή. Το «τριφύλλι» πρέπει να επαναφέρει την ένταση στο παιχνίδι του και την πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Πρόκειται για δυο «κομμάτια» του παιχνιδιού που έχουν ξεχωριστή σημασία και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις μέχρι τώρα εντός έδρας επικρατήσεις στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

*Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι τελείως διαφορετικό απ’ ότι αυτό με τον ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του μια πιο ποιοτική ομάδα, αλλά όχι και τόσο «σφικτή». Θα παίξει πιο ψηλά, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν χώροι για καλές επιθέσεις και τρανζίσιον. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ένα επιπλέον παιχνίδι στα πόδια τους, αφού αγωνίζονται με την Κοπεγχάγη.

*Η αναμέτρηση της Κυριακής έχει ένα μεγάλο «πρέπει» για τον Παναθηναϊκό. Είναι η πρώτη φορά για φέτος που οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δίνουν μεγάλο ματς εντός έδρας και μάλιστα ψάχνουν οπωσδήποτε επιστροφή στις νίκες. Δεν είναι απλό πράγμα το τελευταίο για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια απέχει από πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν υπάρχει, όμως, και άλλος δρόμος. Τόσο απλά…

*Σε ό, τι έχει να κάνει με τις πιθανές επιλογές του Σέρβου προπονητή, δε φαίνεται ότι θα αλλάξουν πολλά στην ενδεκάδα. Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι καλά, παρουσιάζεται ιδιαίτερα ορεξάτος στο Κορωπί και διεκδικεί μια θέση στο βασικό σχήμα. Αν ο Ιταλός επιστρέψει, τότε θα πάρει τη θέση του Φώτη Ιωαννίδη.

Υ.Γ1: Και αυτή την Κυριακή η Λεωφόρος θα μαζέψει πολύ κόσμο. Παρά την απογοήτευση μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, οι φίλοι της ομάδας θα είναι εκεί για να στηρίξουν το «τριφύλλι». Θα χρειαστεί υπομονή απ’ όλους και ατμόσφαιρα όπως πρέπει στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Εισιτήρια βρίσκετε στο pao.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x