Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Υπομονή, καθαρό μυαλό και επιστροφή στις νίκες

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την ανάγκη για επιστροφή στις νίκες.

*Το ντέρμπι πέρασε, όλα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο ανήκουν στο παρελθόν και η μάχη για το φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται με τον Παναθηναϊκό να έχει μπροστά του ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Σε μια έδρα που παραδοσιακά οι «πράσινοι» δυσκολεύονται, καλούνται να κάνουν πολλά διαφορετικά και περισσότερα σε σχέση με όσα έδειξαν κόντρα στον Ολυμπιακό, προκειμένου να επιστρέψουν στις νίκες και να συνεχίσουν όπως πρέπει τη φετινή τους πορεία.

*Τα προβλήματα είναι πολλά με πιο πρόσφατο αυτό του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Το τριφύλλι δε λέει να ηρεμήσει από τις απουσίες ποδοσφαιριστών, αλλά στο ποδόσφαιρο οφείλεις να προχωράς και να αντιμετωπίζεις τέτοιου τύπου καταστάσεις. Η σημαντική απώλεια του Αργεντινού, σε συνδυασμό με την κόπωση και την κακή παρουσία αρκετών παικτών απέναντι στον Ολυμπιακό, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

*Αρχικά, το «τριφύλλι» θα πρέπει να παρουσιαστεί ήρεμο και να έχει την απαιτούμενη υπομονή κόντρα σε μια ομάδα που λογικά θα παίξει αμυντικά και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» οφείλουν να παρουσιάσουν ξανά τις γνωστές τους ποδοσφαιρικές αρετές για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

*Ποδοσφαιριστές – «κλειδιά» θα πρέπει να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Παίκτες όπως οι Τσέριν, Ρούμπεν και Μπερνάρ μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί. Όπως, επίσης, και ο Βέρμπιτς που στο ντέρμπι ήταν κακός. Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να επανέλθουν στα… κανονικά τους και να αποφύγουν φτηνά λάθη, που έκαναν στη Λεωφόρο. Δε μας είχαν συνηθίσει σε «πουλήματα» της μπάλας οι παίκτες του Παναθηναϊκού, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει φάσεις. Αυτό απαγορεύεται να συμβεί ξανά και το γνωρίζει πολύ καλά πρώτος απ’ όλους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Αναφορικά με το πλάνο ενδεκάδας, ο Κώτσιρας αναμένεται να επιστρέψει αντί του Σάντσες. Η λογική λέει ότι θα δούμε ως εξτρέμ τον Μπερνάρ και θα πάρει θέση στη μεσαία γραμμή ο Κουρμπέλης, μαζί Τσέριν και Ρούμπεν. Ο Βέρμπιτς θα παραμείνει στο ένα άκρο της επίθεσης και ο Σπόραρ στην κορυφή. Αριστερό μπακ θα παίξει ο Χουάνκαρ, στα στόπερ θα είναι οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και στο τέρμα ο Μπρινιόλι που είχε μια εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x