F1

Δημόσια συγγνώμη Μάρκο για τα ρατσιστικά σχόλια σε Πέρες

Ο Χέλμουτ Μάρκο χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τον Σέρχιο Πέρες στη Red Bull κι ύστερα απολογήθηκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Μεξικανό πιλότο.

Ο Χέλμουτ Μάρκο δεν δίστασε να δηλώσει στο επίσημο κανάλι της Red Bull πως ο Σερχιο Πέρες «έχει προβλήματα στις δοκιμές κατάταξης και "σκαμπανεβάσματα" στην απόδοσή του, αφού είναι Νοτιοαμερικανός (!) και δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, όπως ο Μαρκ Φερστάπεν κι ο Μάρκους Φέτελ».

Όλα αυτά μετά τις αποτυχημένες εμφανίσεις του Βορειοαμερικανού οδηγού της αυστριακής ομάδας έναντι του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της F1. Οι αντιδράσεις, όμως, που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Αυστριακού συμβούλου των «κόκκινων ταύρων» τον ανάγκασαν να δημοσιεύσει στην προσωπική ιστοσελίδα του δήλωση συγγνώμης προς τον Πέρες.

«Θα ήθελα να απολογηθώ για το προσβλητικό μου σχόλιο και να ξεκαθαρίσω απόλυτα πως δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε γενικεύσεις για ανθρώπους από οποιαδήποτε χώρα, φυλή ή εθνικότητα. Προσπαθούσα να κάνω το σχόλιο ότι ο Τσέκο έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή του φέτος, αλλά ήταν λάθος μου να το συνδέσω αυτό με την κουλτούρα της κληρονομιάς του», ανέφερε ο Μάρκο.

Το συμβόλαιο των δύο πλευρών ολοκληρώνεται στο τέλος του επόμενου πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x