Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: «Δώνη, το νου σου...»

Τελικά οι «Ρώσοι κι οι Τσετσένοι» είναι διαχρονικά πειστικό επιχείρημα;

Αφού η απειλή πιάνει παντού, γιατί όχι και στο ποδόσφαιρο; Τι είναι δηλαδή η μπάλα, τίποτα διαφορετικό; Ή μήπως στην μπάλα «δεν γίνονται αυτά»; Μια χαρά γίνονται, καθώς φαίνεται. Μένει να αποδειχθεί βέβαια, αλλά οι αποχρώσες ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Ομορφιές. Που βγήκαν στην επιφάνεια επειδή έφτασαν σε επίπεδο προπονητή ΠΑΟΚ. Κι επειδή οι Ρώσοι δεν αστειεύονται. Όχι ότι δεν τα κάνουν κι άλλοι. Απλώς εκεί είτε περνάνε στα ψιλά ή η ομερτά είναι μπετόν και δε σπάει με τίποτα. Μόνο ψίθυροι βγαίνουν, ανίκανοι να γίνουν φωνή.

Το είπε ο Τσιστιακόφ ξεκάθαρα στον Δώνη κι υπάρχουν και στοιχεία γι’ αυτό. «Θα σε σκοτώσουν αν δώσεις μάχη για τα λεφτά σου» του είπε. «Σκέψου πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνεις...» του είπε. Η πλευρά ΠΑΟΚ άρχισε τα νομικά τερτίπια, τύπου «ο κ. Τσιστιακόφ δεν έχει θεσμικό ρόλο» και τα τοιαύτα. Άρα τα εκατοντάδες ρεπορτάζ τόσων μηνών σε δεκάδες εφημερίδες και σάιτς παραπληροφορούσαν. Αν είναι έτσι, γιατί δεν είχαν διαψευστεί; Elementary, my dear Watson, ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε μέσο.

Ακόμα και να στείλει «τα παιδιά χωρίς λαιμό» μπορεί; Ποιος ξέρει, ο Τσιστιακόφ κάτι τέτοιο υποθέτει. Κι όλα αυτά επειδή ο κ. Σαββίδης απλώς τσατίστηκε που η ομάδα δεν πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου; Έτσι ισχυρίζεται ο κ. Δώνης. Οι ανοιχτές απειλές, μια φορά, παραμένουν. Κι ας έγιναν εμμέσως πλην σαφώς. Μένει το δικαστήριο να δείξει αν τάσσεται υπέρ του υπό καθεστώς τρομοκρατίας διαβιούντα προπονητή ή αν ο έχων τα λεφτά κάνει και το κουμάντο κι εκεί και παντού.

Δεν σοκάρεσαι, το ξέρω. Σου φαίνεται σχεδόν κανονικό. Δεν είναι όμως. Μπορεί από την εποχή της ιστορίας Βρέινς και των απειλών σε απλήρωτους παίκτες και δημοσιογράφους να έχει αυξηθεί η χοντροπετσιά της κοινωνίας, ωστόσο το αξίωμα παραμένει αναλλοίωτο: Η αθώωση ενός ενόχου συνιστά δικαστική πλάνη. Η καταδίκη, όμως, ενός αθώου, συνιστά δικαστικό έγκλημα.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x