Νέα μοντέλα

Εντυπωσιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Το νέο Kuga PHEV, η plug-in υβριδική έκδοση του SUV της Ford, προσφέρει απαράμιλλη άνεση.

Η plug-in υβριδική έκδοση του μεσαίου SUV της Ford διαθέτει άκρως εντυπωσιακή αυτονομία και έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά έως και 56 χιλιόμετρα. Το Kuga plug-in hybrid προσφέρει την αυτονομία και την ελευθερία κινήσεων που παρέχει ένας παραδοσιακός κινητήρας εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με την απόδοση και τη αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτρικού μοτέρ.


Η αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh. Η μέγιστη απόδοση του προηγμένου συστήματος κίνησης του νέου Kuga plug-in hybrid ανέρχεται στους 225 ίππους. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Ford στην Ευρώπη που προσφέρει αυτονομία πάνω από 56 χλμ. αμιγώς με ηλεκτροκίνηση, έχει κατανάλωση από 1,4 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 32 g/km.


Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης που βρίσκεται στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, φορτίζεται αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Υπολογίζεται ότι μία πλήρης φόρτιση από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230 volt ολοκληρώνεται σε περίπου 6 ώρες. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Οταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει σε EV Auto mode συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για μέγιστη οικονομία καυσίμου.

Αναλυτικότερα, το Ford Kuga διακρίνεται στους τομείς της άνεσης και των διαθέσιμων χώρων, με τον καλύτερο στην κατηγορία αέρα για τα πόδια των πίσω επιβατών και την κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, που μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε μία διαδρομή μήκους 150 mm.

Παράλληλα, μία έξυπνη εταζέρα μεγιστοποιεί την πρακτικότητα, αφού μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα στον όγκο των αποσκευών.
Το ελαστικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη, το εύκαμπτο πλαίσιό της και ο ιδιαίτερος τρόπος στερέωσής της στην πίσω πόρτα της επιτρέπουν να παραμένει μόνιμα στη θέση της χωρίς να εμποδίζει το κλείσιμο της πίσω πόρτας ανεξάρτητα από τον όγκο των αποσκευών.

Προηγμένες τεχνολογίες


entyposiaki-metavasi-stin-ilektrokinisi0
Η τεχνολογία Head-up display του Ford Kuga βοηθάει τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στον δρόμο.

Περαιτέρω προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν μία ασύρματη επιφάνεια φόρτισης για κινητό τηλέφωνο και σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford, το οποίο υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών. To premium ηχοσύστημα της B&O υπόσχεται μία εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας, ενώ για πρώτη φορά υιοθετείται ένας φιλικός στον χρήστη, ευανάγνωστος πίνακας οργάνων LCD 12,3 ιντσών με τεχνολογία «truecolour» για πιστή αποτύπωση των χρωμάτων.

Νέες τεχνολογίες Stop&Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο προληπτικός φωτισμός στροφών καθώς και εκείνος που βασίζεται στην οδική σήμανση διευκολύνουν την οδήγηση στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Head-up display βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στον δρόμο, ενώ το Active Park Assist επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης με το πάτημα ενός μόνο διακόπτη.

To Ford Kuga PHEV προσφέρεται ήδη στην Ελλάδα έναντι 45.271 ευρώ και με το πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο ST-Line X.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x