Αναμφίβολα εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό που συνάντησαν δύο κάτοικοι του νησιού στην πρωινή τους βόλτα στην παραλία «Μιχαλιού Κήπος» στην Κάρπαθο.

Όπως γράφουν τα karpathiakanea.gr η Μαρία Λοίζου και η κόρη της Άννα Ιωαννίδη, ενώ έκαναν την βόλτα τους σε παραλία του νησιού αντίκρισαν το εντυπωσιακό θηλαστικό να απολαμβάνει τη βόλτα του στα ρηχά.

Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, είναι το υπ’ αριθμόν ένα θαλάσσιο θηλαστικό υπό εξαφάνιση στην Ευρώπη, ενώ τοποθετείται στα δέκα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο. H μεσογειακή φώκια είναι από τα μεγαλύτερα σε μήκος είδη που υπάρχουν στον κόσμο.

Φτάνει σε μήκος τα 3 μέτρα και ζυγίζει μέχρι και 300 κιλά. Το σχήμα του σώματός της είναι ατρακτοειδές έτσι ώστε να διευκολύνεται η κίνηση του ζώου μέσα στο νερό. Τα άκρα του έχουν σχήμα πτερυγίων.

Δεν έχει εξωτερικά αυτιά, αλλά μικρές ακουστικές οπές. Διαθέτει μακριά μουστάκια που χρησιμεύουν ως αισθητήρια όργανα. Το δέρμα της καλύπτεται από κοντό τρίχωμα μήκους περίπου μισού εκατοστού με πιο συνηθισμένα χρώματα το μαύρο, το σκούρο καφέ ή το γκρίζο στην πλάτη ενώ στην κοιλιά το ανοιχτό γκρίζο.

Με πληροφορίες από το karpathiakanea.gr

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.