Αγγλία

Αρσέν, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

Ο Μουρίνιο διατήρησε το αήττητο του απέναντι στον Βενγκέρ (με τον οποίο… αρπάχτηκε), η Τσέλσι το δικό της στην φετινή Premier League μετά το 2-0 επί της Άρσεναλ και η κορυφή παραμένει «μπλε».

Αυτήν την φορά η Άρσεναλ δεν δέχθηκε έξι γκολ (όπως πέρυσι) από την Τσέλσι, αλλά και πάλι έφυγε με ήττα (2-0) από το «Στράμφορνζ Μπριτζ».

Το σκορ άνοιξε ο Αζάρ στο 28' ύστερα από πέναλτι, που κέρδισε από τον Κοσιελνί και έκανε γκολ ο ίδιος. Ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του ο Ντιέγκο Κόστα στο 78' λεπτό και «καθάρισε» για τους γηπεδούχους.

Ο Αρσεν Βενγκέρ δεν κατάφερε πάλι να πετύχει νίκη απέναντι στον Μουρίνιο, που μετράει επτά επί του Αλσατού και πέντε ισοπαλίες.

«Κοκορομαχία» μεταξύ των δύο στο 29’, με τον πρώτο να σπρώχνει τον έτερο, διατηρώντας την κόντρα που έχουν.

Οι πρωτοπόροι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, ενώ τη σεζόν 2013-14 είχαν νικήσει με 6-0 στο αντίστοιχο παιχνίδι. Δικαιολογημένα παράπονα για πέναλτι από τους «κανονιέρηδες» για χέρι του Φάμπρεγκας στο 63’ ύστερα από σουτ του Γουίλσιρ.

Αντικαταστάθηκε ο Κουρτουά στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, καθώς στο 10’ «συγκρούστηκε» με τον Σάντσες, αλλά παρά την προσπάθεια του να βγάλει όλο το παιχνίδι δεν τα κατάφερε, διότι δεν του το επέτρεψε ο τραυματισμός στο αυτί του. Ο... παγκίτης φέτος, Τσεχ πήρε την θέση του.

Στους 19 βαθμούς πήγε πλέον η Τσέλσι, που έχει απόσταση πέντε βαθμών από την δευτερη, Μάντσεστερ Σίτι. Έβδομη πλέον η Άρσενάλ.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του πρωταθλήματος.




Το ματς



Φτωχό σε φάσεις μπροστά από την εστία των δύο ομάδων, αλλά γεμάτο σε σκληρά μαρκαρίσματα και με καλό ρυθμό ήταν το πρώτο μέρος. Η Άρσεναλ έκανε την αρχή, απειλώντας με τον Σάντσες που ολοκλήρωσε στο 3’ την προσπάθεια των συμπαικτών του. Γενικότερα, η Τσέλσι έλεγχε το παιχνίδι, αλλά δεν είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 27’ όμως ήρθε μια έξοχη κίνηση του Αζάρ, που ξέφυγε από δύο παίκτες των φιλοξενούμενων εκτός περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και τον τρίτο (Κοσιελνί), που τον ανέτρεψε, κάνοντας πέναλτι. Ο Βέλγος εξτρέμ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέζνι, που έπεσε στην δεξιά και έτσι έγινε το 1-0. Μέχρι την ανάπαυλα το παιχνίδι είχε μόνο μια δυνατή φάση. Τον τσακωμό του Βενγκέρ με τον Μουρίνιο.

inner

Το δεύτερο μέρος άνηκε στην Άρσεναλ από την αρχή του μέχρι το 76’ όπου έκανε το 2-0 η Τσέλσι. Η ομάδα του Μουρίνιο είχε μόνο μια καλή στιγμή έως τότε, όταν ο Φλαμινί στο 58’ πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αντιθέτως, δημιουργήθηκαν από την άλλη πλευράς καλές ευκαιρίες με Καθόρλα, Γουίλσιρ (έπρεπε να δοθεί πέναλτι μετά από την προσπάθεια του και το χέρι του Φάμπρεγας) και Τσέιμπερς.

inner

Η Τσέλσι όμως «χτύπησε» και πάλι σε σημείο που έμοιαζε ακίνδυνη και το παιχνίδι κρίθηκε πριν μπει στο τελευταίο του δεκάλεπτο.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης όπως ενημερωθήκατε για αυτήν σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τσέλσι (Μουρίνιο): Κουρτουά (24' Τσεχ), Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Οσκαρ (87' Γουίλιαν), Σίρλε (69' Μίκελ), Αζάρ, Ντιέγο Κόστα.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Τσέιμπερς, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα (69' Τσάμπερλεϊν), Γουίλσιρ (83' Ροζίτσκι), Οζίλ, Σάντσες (79' Ποντόλσκι), Γουέλμπεκ.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκισόν


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x