F1

Έκανε σεφτέ ο Πέρες, τα έκανε μούσκεμα η Mercedes

Ο Σέρχιο Πέρες πήρε την παρθενική του νίκη στη Formula 1. Στο βάθρο Οκόν και Στρολ. Πλήρωσε τα λάθη της και την ατυχία της η Mercedes.

Έσπασε το… ρόδι ο Πέρες.

Ο Μεξικανός οδηγός τερμάτισε πρώτος στο Grand Prix του Μπαχρέιν και πήρε την παρθενική του νίκη στη Formula 1, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν Οκόν και Στρολ. Καταστροφικός αγώνας για τη Mercedes που πλήρωσε τα λάθη της και την ατυχία της.

Καλύτερη εκκίνηση για τον Ράσελ που «έσβησε» με το «καλημέρα» το προβάδισμα του Μπότας, που το Σάββατο εξασφάλισε pole position, ενώ ο Φινλανδός είχε και τον… κίνδυνο «Φερστάπεν» να καραδοκεί. Συγκρούστηκε με τον Πέρες ο Λεκλέρκ που μπλόκαρε τα φρένα του. Αμφότεροι βγήκαν εκτός μάχης.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξαν τα pit stops και το πιο σημαντικό ήταν στον 63ο γύρο, όπου ο Μπότας καθυστέρησε και έπεσε στην 4η θέση. Οι μηχανικοί της Mercedes μπέρδεψαν τα ελαστικά των μονοθεσίων και «τράβηξαν» πίσω τον Ράσελ.

Ο Πέρες πέρασε ξανά πρώτος, έχοντας πίσω του Όκον και Στρολ που εν τέλει ανέβηκαν στο βάθρο, παρά το γεγονός ότι ο Ράσελ μπήκε σφήνα ανέβηκε δεύτερος προσωρινά. Ωστόσο, δεν ήταν η μέρα του, καθώς η νέα είσοδός του στα pit stops για πρόβλημα με τα ελαστικά του κόστισε ακριβά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x