F1

Έκλεστοουν: «Σε πολλές περιπτώσεις, οι μαύροι είναι περισσότερο ρατσιστές από τους λευκούς»

Αναστάτωση προκάλεσε το ρατσιστικό παραλήρημα του δισεκατομμυριούχου Μπέρνι Έκλεστοουν, με τη Formula 1 να ξεκαθαρίζει πως τέτοια σχόλια δεν έχουν καμία θέση στο άθλημα.

Σάλος έχει ξεσπάσει από την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην αφεντικού της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος ισχυρίστηκε πως συχνά οι μαύροι είναι περισσότερο ρατσιστές από τους λευκούς.

Ο 89χρονος σε πρόσφατες δηλώσεις του στο CNN είπε χαρακτηριστικά πως: «Σε πολλές περιπτώσεις, οι μαύροι είναι περισσότερο ρατσιστές από τους λευκούς», προσθέτοντας ότι αυτό είναι που έχει παρατηρήσει τόσα χρόνια.

Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε λέγοντας ότι η αλλαγή στάσης δεν θα έρθει εύκολα, περιφρονώντας παράλληλα το γκρέμισμα αγαλμάτων, μια κίνηση την οποία είχε υποστηρίξει ο Χάμιλτον όταν το άγαλμα του δουλέμπορου, Έντουαρντ Κόλστον, γκρεμίστηκε στο Μπρίστολ.

«Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουν να διδάσκονται στο σχολείο τα παιδιά για τέτοια θέματα. Έτσι, θα μεγαλώνουν χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι εντελώς ανόητο να κατεβάζουμε όλα αυτά τα αγάλματα. Θα έπρεπε να τα είχαν αφήσει εκεί. Πάρτε τα παιδιά από το σχολείο για να τα δουν και πείτε τους γιατί είναι εκεί, τι έκαναν αυτοί οι άνθρωπο και πόσο λάθος ήταν αυτό που έκαναν. Ο Λιούις είναι λίγο ξεχωριστός. Πρώτον, είναι πολύ, πολύ, πολύ ταλαντούχος ως οδηγός και φαίνεται τώρα πως είναι εξαιρετικά ταλαντούχος όταν κάνει ομιλίες. Αυτή η τελευταία εκστρατεία που κάνει για τους έγχρωμους είναι υπέροχη. Κάνει εξαιρετική δουλειά και συνήθως οι άνθρωποι ακούνε τους περισσότερο αναγνωρίσιμους», σχολίασε ο Έκλεστοουν.

Από την άλλη, άμεση θέση πήρε η Formula 1 μετά από τα σχόλια που έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της σχετικά με τον ρατσισμό και την ισότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Σε μια εποχή που απαιτείται ενότητα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ανισότητας, διαφωνούμε πλήρως με τα σχόλια του Μπέρνι Έκλεστοουν, τα οποία δεν έχουν θέση στη Formula 1 ή την κοινωνία. Ο κ. Έκλεστοουν δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη Formula 1 από τότε που έφυγε το 2017, ο τίτλος του ως ομότιμος πρόεδρος, ως τιμητικός, έληξε τον Ιανουάριο του 2020».

Επιμέλεια: Μαντώ Μπερδέ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x