sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η… άσφαιρη Εθνική και όσα κρατάει-πετάει ο Πογέτ: Τα πέντε σημεία από το Ελλάδα-Λιθουανία

Τα σημεία-κλειδιά από το Ελλάδα-Λιθουανία μέσω του sport-fm.gr.

Τα συμπεράσματα από το Ελλάδα-Λιθουανία (0-0).

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει πέντε σημεία από την ισόπαλη αναμέτρηση της Εθνικής στο παρθενικό της ματς στο νέο της «σπίτι». Το γκολ και η διάρκεια που έλειψαν, το ζεστό κοινό και οι Κωνσταντέλιας-Σιώπης.

* Ήταν άσφαιρη: Η Εθνική έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Λιθουανία, αλλά θα μπορούσε να είχε βρει τουλάχιστον ένα τέρμα. Έχασε καλές ευκαιρίες, κυρίως στο φινάλε του α’ μέρους, αλλά δεν… κουνήθηκαν τα αντίπαλα δίχτυα. Η ομάδα του Πογέτ βρήκε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τον Μαυροπάνο και μία μεγάλη σε τετ-α-τετ του Μασούρα στις καλύτερες στιγμές της στο ματς, ενώ δεν πήρε όσα θα περίμενε από τους δύο της φορ. Αυτήν τη φορά στη γραμμή κρούσης ξεκίνησε ο Παυλίδης και όχι ο Γιακουμάκης, όπως συνέβη απέναντι στο Γιβραλτάρ, με τον φορ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ να περνάει αλλαγή. Κανένας από τους δύο δεν βρήκε δίχτυα και γενικώς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο Παυλίδης πίεσε, έδωσε μάχες, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού κάτι του έλειψε στην τελική προσπάθεια.

Το θέμα του γκολ οφείλεται και στην ομαδική προσπάθεια, δεν είναι μόνο ζήτημα φουνταριστού. Ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει με τριπλέτα Μάνταλου-Μπακασέτα-Φορτούνη μεσοεπιθετικά για να πλαισιώσει τον Παυλίδη, κάτι που δεν έκανε κόντρα στο Γιβραλτάρ. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε χρόνο για να βρεθεί μέσα στο γήπεδο, με τον Μάνταλο να είναι ο καλύτερος συνολικά της συγκεκριμένης τριάδας και τον Φορτούνη στην πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική στο βασικό σχήμα μετά από καιρό να χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Στο πρώτο μισάωρο κινήθηκε έξω από τα νερά του, συνέκλινε από τα αριστερά προς τα δεξιά για να πάρει μπάλα, αλλά στη συνέχεια ανέβηκε. Σίγουρα όμως ο στόχος είναι να βρει καλύτερη χημεία αυτό το ποιοτικό γκρουπ των τριών ποδοσφαιριστών για να πάρει πράγματα η Ελλάδα.



*Της έλειψαν επίσης διάρκεια και ένταση: Η Εθνική ήταν δεδομένα ανώτερη απέναντι στη Λιθουανία, αλλά δεν ήταν τόσο καλή όσο έπρεπε και όσο καλή θα ήθελε. Τα καλά διαστήματα της Ελλάδας ήταν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, πιέζοντας από το 35’ έως το 45’, ενώ μπήκε καλά και στο β’ μέρος, αλλά έπεσε στη συνέχεια. Η Ελλάδα είχε και αρκετά κενά διαστήματα, δεν έβγαλε τόση ένταση όση τις προάλλες, αλλά παρότι ο Πογέτ ζήτησε πριν το ματς οι παίκτες του να το δουν ως επίσημο παιχνίδι, δεν ήταν εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

*Ζεστή υποδοχή στο νέο της «σπίτι»: Η Εθνική πέρασε σε νέα εποχή, καθώς αγωνίστηκε κόντρα στη Λιθουανία στη νέα της έδρα. Η OPAP Arena υποδέχθηκε τη γαλανόλευκη και έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να γίνει το νέο της «σπίτι». Υπό την έννοια ότι το κοινό καλωσόρισε θερμά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δημιουργώντας ωραία ατμόσφαιρα αν και οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές. Βασικό: Δεν αγωνίστηκε απέναντι σε εμπορικό αντίπαλο και πάντα αυτό το στοιχείο παίζει τον ρόλο του όταν μιλάμε για ελληνικό κοινό. Επιπλέον, το ματς ήρθε έπειτα από το διήμερο αποχής λόγω της Εθνικής επετείου και παρά το γεγονός ότι τρεις θύρες ήταν κλειστές, βρέθηκαν στο γήπεδο περίπου 15.000 φίλοι της γαλανόλευκης.



* Δεν… χαμπαριάζει ο Κωνσταντέλιας: Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ανδρών πλέον συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο 20χρονος άσος έκανε το ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη κόντρα στο Γιβραλτάρ και δεν έδειξε να… μασάει, δεν ήταν καθόλου μαγκωμένος, ενώ έφτασε κοντά και σε γκολ. Σήμερα, είχε να περάσει ένα ακόμη τεστ, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της Εθνικής, που ελπίζει σε πολλά στο next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα ήταν ο παίκτης που δέχθηκε το πιο ζεστό χειροκρότημα από όλους τους παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή. Ο άσος του «δικεφάλου του Βορρά» δεν έδειξε να ιδρώνει ούτε τώρα. Μπήκε νωρίς στο κλίμα του αγώνα, παίζοντας με την αυτοπεποίθηση που συνήθως τον διακατέχει.

Ελλάδα-Λιθουανία: Τα πέντε σημεία του ματς

*Ο Σιώπης ήταν… παντού: Πιθανότατα ο κορυφαίος της Εθνικής στη φιλική αναμέτρηση με τη Λιθουανία. Ο άσος της Τράμπζνοσπορ κατάπιε χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, όπως συνηθίζει άλλωστε, καθώς δεν είδε το ματς ως ανεπίσημο. Έπαιξε με ένταση, έκανε αρκετά κλεψίματα και γενικώς πάτησε κάθε… τετραγωνικό του αγωνιστικού χώρου. Έχοντας, μάλιστα, πάρει αυτοπεποίθηση από το γκολ με το Γιβραλτάρ, επιδίωξε να πετύχει ένα τέρμα καρμπόν κόντρα στη Λιθουανία, αλλά δεν βρήκε εστία αυτήν τη φορά. Άλλωστε, ο Πογέτ που χάρηκε τρελά για το πρόσφατο τέρμα του έμπειρου μέσου, τον έχει κατά βάση για άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο και ο Σιώπης τα πήγε για άλλη μία φορά καλά στα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x